În doar 36 de zile de la startul cursurilor gratuite din cadrul TechTalent Growth, ANIS (Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii) a reușit să specializeze un număr de 60 de angajați din companiile IT care s-au înscris în program. Prin intermediul proiectului, care se va încheia în luna iunie a acestui an, ANIS vizează îmbunătățirea abilităților și cunoștințelor tehnice a cel puțin 380 de specialiști IT din România, angajați în cadrul IMM-urilor din domeniul IT&C de pe tot teritoriul țării, cu excepția București și Ilfov.

 Până în prezent, în topul solicitărilor s-au poziționat cursurile DevOps și Web Design, iar cei mai mulți participanți au provenit din județul Sibiu, urmat de Mureș, Constanța și Galați. Participanții au avut posibilitatea de a opta pentru unul dintre cele cinci cursuri disponibile: Programare (DevOps și Java), Baze de Date, Web design, toate la nivel avansat, și un Curs de formare Data Protection Officer (DPO).

Programul TechTalent Growth continuă cu trei noi cursuri luna aceasta: Baze de Date – Nivel Avansat, care va începe pe 18 ianuarie, respectiv Web Design și DPO, pe 25 ianuarie.

Condiții de eligibilitate pentru înscrierea în programul TechTalent Growth

Cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capital Uman, TechTalent Growth (POCU/464/3/12/128239) se derulează în perioada 2020-2021, toate cursurile fiind certificate ANC. Prin acest proiect ANIS și-a propus să dezvolte nivelul de cunoștințe, competențe și aptitudini ale angajaților din companiile mici și mijlocii, în scopul creșterii competitivității și a capacității lor de inovare pe termen lung.

Participarea la cursuri este gratuită, toate costurile implicate fiind asigurate din Fondul Social European. Acestea se desfășoară online și sunt susținute de formatori cu o vastă experiență în training-uri și cursuri IT. Examenele se derulează și ele online, la finalizarea cursurilor. În urma examinării, se va elibera certificarea ANC.

Programul se adresează angajaților companiilor  IT din România, cu excepția celor din București și Ilfov, care trebuie să se încadreze în segmentul IMM. Astfel, companiile care doresc să înscrie participanți la cursurile TechTalent Growth trebuie să aibă o cifră de afaceri mai mică de 50 de milioane de euro pe an și nu mai mult 250 de angajați. Un angajat poate participa la un singur curs, iar organizatorii încurajează participarea la cursuri și a persoanelor cu vârsta de peste 55 de ani.

Informații suplimentare referitoare la durata fiecărui curs în parte, agenda și curricula acestora, precum și formularul de înscriere se regăsesc pe pagina: https://anis.ro/techtalentgrowth/

Pentru a afla mai multe detalii despre cursuri, cei interesați se pot înscrie în prealabil la webinariile organizate de ANIS aici.

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

Despre ANIS

23 ani de activitate în România. Înființată în anul 1998, ANIS reprezintă interesele companiilor IT românești și sprijină dezvoltarea industriei locale de software și servicii, creșterea atât a companiilor implicate în proiecte de externalizare, cât și a celor care generează proprietate intelectuală, prin crearea de produse.

Peste 140 de membri. În cadrul ANIS sunt reunite atât companii mici, cât și multinaționale, firme cu capital românesc sau străin, cu sedii în toate marile centre IT din țară, ceea ce asigură asociației reprezentativitate la nivel național.

Peste 41.000 de angajați. Membrii ANIS generează un număr semnificativ de locuri de muncă înalt calificată în societate.

Peste 3,6 miliarde de euro cifra de afaceri. Veniturile anuale cumulate ale membrilor, plasează ANIS în zona actorilor cheie în ceea ce privește amprenta economică pe plan local. Pentru mai multe informații, accesați pagina Asociației – www.anis.ro.


Echipa Ziarul Pozitiv nu a solicitat și nu beneficiază de finanțare din fonduri guvernamentale. Publicitatea este limitată și prezentată într-un mod neinvaziv. De asemenea, Ziarul Pozitiv nu acceptă fonduri de la partide politice și nu promovează industrii precum jocurile de noroc, pariurile, alcoolul și tutunul. Așadar, prin utilizarea serviciilor oferite de Ziarul Pozitiv, sprijini activitățile societății civile și contribui la promovarea inițiativelor care aduc binele și prosperitatea. Descoperă serviciile noastre!