ABB a marcat începutul construcției noii sale fabrici din San Giovanni Valdarno, Italia, care va servi ca un Centru global de Excelență și unitate de producție pentru infrastructura de încărcare a vehiculelor electrice.

Se așteaptă ca fabrica de 16.000 de metri pătrați să devină funcțională până la sfârșitul anului 2021. Ca lider global în soluții pentru mobilitatea electrică, investiția de 30 de milioane de dolari în această nouă fabrică reprezintă dovada angajamentului continuu al ABB de a conduce inovația în acest sector aflat într-o creștere accelerată.

Această investiție urmează unei alte investiții de 10 milioane de dolari într-un nou sediu global și sustenabil în domeniul mobilității electrice și Centru de Cercetare și Dezvoltare (R&D), construit pe campusul TU Delft, Heertjeslaan, Olanda și care urmează să se lanseze oficial la sfârșitul acestui an.

Noua fabrică va produce întregul portofoliu ABB de încărcătoare de current continuu

Noua fabrică va produce întregul portofoliu ABB de încărcătoare de current continuu (DC) pentru vehicule electrice, de la sisteme rezidențiale până la sisteme instalate în zone publice și cele dedicate transportului public urban. De asemenea, va ajuta la susținerea în continuare a creșterii și inovării ABB în sectorul mobilității electrice.

Giampiero Frisio, directorul Diviziei ABB Smart Power comentează: „Ziua de astăzi reprezintă un moment important în activitatea noastră în domeniul mobilității electrice. La ABB, am condus progresul în acest sector de mai bine de un deceniu, iar această nouă unitate de producție de ultimă generație va contribui în mod semnificativ la progresul direcției globale către mobilitatea electrică cu emisii zero.

Noua facilitate va fi caracterizată de integrarea soluțiilor digitale ABB AbilityTM. Acestea vor permite vizibilitatea completă și optimizarea producției fiecărui produs individual și vor interconecta sistemele de gestionare automata a depozitelor cu departamentele fabricii. Echipamentele automatizate pentru asamblarea plăcilor de circuit imprimat și sistemele de monitorizare și testare vor fi conectate la sistemul informatic al fabricii.

Activitățile de cercetare și dezvoltare se vor desfășura într-un spațiu de 3.200 de metri pătrați dedicat dezvoltării și prototipurilor. Acestea se vor concentra pe implementarea de soluții inovatoare, noi programe de software și instrumente de gestionare a ciclului de viață a produselor pentru a integra pe deplin activitățile de cercetare și dezvoltare cu activități de fabricație, atât pe plan intern, cât și cu servicii de fabricație electronică externă.

Între timp, integrarea surselor regenerabile de energie, cum ar fi panourile solare pe acoperiș, un sistem optimizat de încălzire și răcire și introducerea unei flote electrice de vehicule pentru angajați, logistică, vânzări și echipe de service vor contribui la reducerea impactului asupra mediului înconjurător.

Frank Muehlon, directorul afacerii globale ABB pentru Soluții de Infrastructură Mobilitate Electrică concluzionează: „Deoarece cererea globală pentru un transport durabil continuă să crească, această nouă unitate de producție se va asigura că ABB poate satisface cererea pietei și va rămâne furnizor principal de soluții complete în domeniul mobilității electrice.”

ABB are o experiență de neegalat în dezvoltarea de soluții durabile de transport. De la intrarea pe piața de încărcare EV cu un deceniu în urmă, ABB a vândut peste 14.000 de încărcătoare rapide ABB de current continuu (DC) în peste 80 de țări. ABB a primit recent premiul Global E-Mobility Leader 2019 pentru rolul său în susținerea adoptării internaționale a soluțiilor de transport durabile. ABB a anunțat recent că va furniza tehnologia de încărcare a mașinilor Gen3 în Campionatul Mondial ABB FIA Formula E – prima serie de curse globale electrice.

Despre ABB

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) este o companie globală de vârf în domeniul ingineriei care stimulează transformarea societății și a industriei în scopul realizării unui viitor mai productiv și mai durabil. Prin conectarea de software la portofoliul său de electrificare, robotică, automatizare și acționări, ABB împinge limitele tehnologiei, conducând performanța spre niveluri superioare. Având o istorie de excelență de peste 130 de ani, succesul ABB este realizat cu ajutorul celor 144.000 de angajați talentați din peste 100 de țări. www.abb.com