ABB E-mobility sprijină orașele din România în drumul către o mobilitate mai inteligentă, mai fiabilă și fără emisii

• Municipiul Constanța promovează mobilitatea electrică prin implementarea tehnologiei de încărcare a autobuzelor electrice de la ABB E-mobility

• Soluția inovatoare de încărcare de la ABB E-mobility oferă un design modular, pregătit pentru viitor cu o funcționare sigură și fiabilă, care permite service de la distanță și instrumente de gestionare a datelor

ABB E-mobility a furnizat Municipiului Constanța, unul dintre orașele aflate în fruntea mobilității electrice urbane din România, cea mai recentă tehnologie de încărcare rapidă, care alimentează autobuzele electrice ale orașului, accelerând astfel tranziția către o mobilitate fără emisii.

La Constanța au fost instalate cinci stații de încărcare rapidă de 300 kW HVC-PD (Încărcător pantograf coborâtor pentru vehicule grele) și douăzeci de stații de încărcare rapidă Terra 54 HV pentru alimentarea flotei de autobuze electrice BYD. Terra 54 HV furnizează energie pentru încărcarea autobuzelor la depou peste noapte, în timp ce încărcătoarele de 300 kW HVC asigură disponibilitatea maximă a vehiculelor, permițând încărcarea rapidă în timpul zilei, atât la depou, cât și la sfârșitul traseului.

Toate încărcătoarele ABB E-mobility sunt echipate cu filtre EMC de clasă B, oferind siguranță atunci când sunt instalate în zonele cele mai aglomerate ale orașului, asigurând în același timp securitate maximă, atât pentru pasagerii autobuzului, cât și pentru operatori.

Soluția inovatoare de mobilitate electrică ABB instalată la Constanța se caracterizează prin performanță ridicată și timp mare de funcționare. Eficiența și ușurința la instalare reprezintă caracteristici suplimentare ale încărcătoarelor datorită conexiunii lor extrem de simple la rețea. Încărcătoarele sunt deja echipate pentru a susține autobuzele electrice ale viitorului cu capacități de încărcare de 920 VDC. Aceste caracteristici au fost implementate cu succes de ABB E-mobility în alte țări europene, cum ar fi Germania, Suedia, Norvegia și Franța.

Toate stațiile de încărcare instalate la Constanța sunt conectate la Cloud prin intermediul ABB Ability™, facilitând actualizările de software de la distanță, precum și gestionarea îmbunătățită a încărcătoarelor atât de către clienți, cât și de către inginerii ABB de service. Soluțiile de încărcare inteligentă de la ABB E-mobility se remarcă prin designul modular, pregătit pentru viitor, funcționarea sigură și fiabilă și prin instrumentele de gestionare a datelor și service de la distanță, deschizând calea către un transport public mai ecologic și mai durabil în România.

„Ne dorim să oferim clienților noștri soluții personalizate, caracterizate printr-un nivel ridicat de siguranță și fiabilitate. Împreună cu partenerii noștri suntem bucuroși să sprijinim Municipiul Constanța, în vederea unui transport public mai curat și mai durabil și să contribuim la evoluția peisajului mobilității electrice în România.” – a declarat Erhan Savas, Vicepreședintele Comercial ABB, Electrificare, România.

ABB E-mobility are o expertiză de neegalat în dezvoltarea de soluții de transport durabil pentru transportul privat și public, flote de companii, vehicule comerciale și grele. ABB a intrat pe piața mobilității electrice în anul 2010 iar până la acest moment a vândut peste 1 milion de încărcătoare pentru vehicule electrice în peste 85 de piețe – peste 50.000 de încărcătoare rapide DC și peste 1 milion de încărcătoare AC, inclusiv cele vândute prin Chargedot.

ABB E-mobility oferă clienților săi din România o gamă largă de soluții de încărcare pentru vehicule electrice, începând de la încărcătoare de 3,7 kW, până la încărcătoare rapide de 480 kW, atât pentru autovehicule electrice, cât și pentru încărcarea rapidă a autobuzelor și camioanelor electrice.

ABB este lider de tehnologie în domeniul electrificării și automatizării, aducându-si propriul aport pentru un viitor mai sustenabil și mai eficient din punct de vedere al resurselor. Soluțiile companiei conectează know-how-ul din domeniul ingineriei și software-ul pentru a optimiza modul în care lucrurile sunt fabricate, manipulate, alimentate și gestionate. Având la bază cei peste 130 de ani de excelență, cei aproximativ 105.000 de angajați ai ABB sunt dedicați în impulsionarea inovațiilor care accelerează transformarea industrială.  www.abb.com