• Mașinile noi ale flotei Business-ului Electrificare din cadrul ABB România sunt acum electrice

• Această etapă importantă se înscrie în obiectivele de sustenabilitate ale ABB pentru anul 2030

• ABB oferă un exemplu în România, contribuind la o societate cu emisii reduse de carbon

În cadrul strategiei sale de sustenabilitate și a angajamentului său de a facilita trecerea la o societate cu emisii scăzute de carbon, ABB colaborează cu clienții și furnizorii săi pentru a reduce emisiile și a atinge neutralitatea carbonului în propriile operațiuni până în anul 2030.

În drumul său spre atingerea acestor obiective, ABB s-a angajat ca propria flotă să devină electrică până în anul 2030, să utilizeze energie electrică 100% regenerabilă și să stabilească obiective pentru eficiență energetică la nivel global, inclusiv utilizarea pe scară largă a sistemelor de management al energiei.

Business-ul Electrificare al ABB România a făcut deja primii pași în această direcție prin înlocuirea flotei, astfel încât toate mașinile noi ale companiei sunt complet electrice. ABB Electrificare din România își aduce astfel propria contribuție la obiectivele ABB de sustenabilitate, prin reducerea amprentei locale de carbon.

„Înțelegem cât de importantă este dezvoltarea durabilă și dorim să oferim un exemplu în cadrul propriilor operațiuni și să stabilim un standard în România, care să conducă la o societate cu emisii scăzute de carbon prin reducerea acestora. Mai mult, suntem bucuroși să utilizăm soluțiile de încărcare ABB implementate în România în multe zone ale țării”, a declarat Erhan Savas, Vicepreședinte Comercial, ABB Electrificare, România.

ABB E-mobility oferă clienților săi din România o gamă largă de soluții de încărcare pentru vehicule electrice, începând de la încărcătoare de 3,7 kW, până la încărcătoare rapide de 600 kW pentru automobile electrice și pentru încărcarea rapidă a autobuzelor și camioanelor electrice. În calitate de lider global în domeniul soluțiilor de încărcare pentru vehicule electrice, ABB E-mobility a vândut peste un milion de încărcătoare  în peste 85 de piețe, incluzând un număr de peste 50,000 încărcătoare rapide pentru vehicule electrice în curent comtinuu.

ABB este lider de tehnologie în domeniile electrificării și automatizării, aducându-si propriul aport pentru un viitor mai sustenabil și mai eficient din punct de vedere al resurselor. Soluțiile companiei conectează know-how-ul din domeniul ingineriei și software-ul pentru a optimiza modul în care lucrurile sunt fabricate, manipulate, alimentate și gestionate. Având la bază cei peste 130 de ani de excelență, cei aproximativ 105.000 de angajați ai ABB sunt dedicați pentru impulsionarea inovațiilor care accelerează transformarea industrială.  www.abb.com

Business-ul Electrificare al ABB: Electrificând lumea într-un mod sigur, inteligent și sustenabil, ABB Electrificare este liderul global în tehnologia distribuției și gestionării energiei electrice de la sursă la priză. Pe măsura creșterii cererii mondiale pentru energie electrică, cei peste 50.000 de angajați ai noștri din 100 de țări colaborează cu clienții și partenerii pentru a transforma modul în care oamenii se conectează, trăiesc și lucrează. Dezvoltăm produse, soluții și tehnologii digitale inovatoare care conduc la eficiență energetică și la o societate cu emisii reduse de carbon în toate sectoarele. Acționând la scară globală cu expertiza locală, modelăm și sprijinim tendințele globale, oferim excelență clienților și dezvoltăm un viitor sustenabil pentru societate. go.abb/electrificare