Cu o lună înainte de sărbătoarea globală a mobilității electrice cu ocazia Zilei Vehiculelor Electrice (VE), consumatorii sunt invitați să iși ia un angajament online în sensul în care următorul lor vehicul va fi electric.
Ziua Mondială a VE (9 Septembrie) lansată de către ABB și Green.TV, va fi o zi de apreciere pentru mobilitatea electrică globală. Adresându-se șoferilor activi, cât și potențialilor șoferi de vehicule electrice (VE), Ziua Mondială a VE este concepută pentru a genera o conștientizare crescută în rândul consumatorilor cu privire la beneficiile aduse de Vehiculele Electrice, aducându-le astfel, în prim plan.

Angajamentul pentru achiziționarea unei mașini electrice se completează online

Cu ocazia Zilei Mondiale a VE, șoferilor li se va solicita să își ia un angajament online conform căruia următoarea lor mașină va fi una electrică. Aceasta va reprezenta o demonstrație concretă a modului în care Ziua Mondială a VE va încuraja recunoașterea rolului crucial pe care vehiculele electrice îl joacă în calea spre un transport durabil. Pentru a vă exprima angajamentul în acest proiect vă rugăm să vizitați worldevday.org/ev-pledge.

Frank Muehlon, Directorul business-ului global ABB pentru soluții de infrastructură pentru mobilitate electrică a comentat: „În cadrul misiunii ABB Electrificare pentru Zero emisii, ne-am angajat să depunem toate eforturile pentru a avea o societate mai curată și mai ecologică. Ziua Mondială a VE evidențiază necesitatea unei mai mari absorbții de vehicule electrice și sperăm că această campanie va ajuta la catalizarea unei mișcări globale care va susține un transport cu emisii zero.

În calitate de lider global în domeniul mobilității electrice, ABB se angajează să conducă inovația în acest sector, sprijinind adoptarea într-o mai mare măsură a vehiculelor electrice. ABB are o expertiză de neegalat în domeniul electrificării, vânzând peste 14.000 de încărcătoare rapide de current continuu în peste 80 de țări. ABB a primit recent premiul Global Leader 2019 pentru mobilitate electrică pentru rolul său în sprijinirea adoptării internaționale a soluțiilor de transport durabile.

Ade Thomas, fondatorul companiei media Green.TV a spus: „Vrem să ne asigurăm că Ziua Mondială a VE va adresa problemele stringente ale schimbărilor climatice și ale calității aerului, și cerem tuturor să se angajeze să depună toate eforturile pentru un viitor durabil optând pentru vehicule electrice”.

Ziua Mondială a VE – colaborare globală

Ziua Mondială a VE va colabora cu alți parteneri și lideri din sectorul mobilității electrice pentru a construi o mișcare internațională în domeniul mobilității electrice. Printre parteneri se numără Mahindra Electric Mobility, care produce vehicule electrice și tehnologii conexe, Polestar, producător de vehicule electrice, SSE, una dintre „primele șase” companii energetice din Marea Britanie și NIO, un producător chinez de vehicule electrice.

Despre ABB

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) este o companie globală de tehnologie de vârf care stimulează transformarea societății și a industriei în scopul realizării unui viitor mai productiv și mai durabil. Prin conectarea de software la portofoliul său de electrificare, robotică, automatizare și acționări, ABB împinge limitele tehnologiei, conducând performanța spre niveluri superioare. Având o istorie de excelență de peste 130 de ani, succesul ABB este realizat cu ajutorul celor aproximativ 110.000 de angajați talentați din peste 100 de țări.