Altex România anunță continuarea, alături de Fundația Altex, a campaniei lansate în luna aprilie, #împreună pentru România. Salvăm vieți. Inițiativa, susținută și de Ministerul Sănătății, își propune să doteze cu 30 de monitoare și 30 de ventilatoare de ultimă generație paturile din secțiile de Terapie Intensivă ale spitalelor din țară, până la finalul anului 2020.

Aproape 800.000 de lei strânși, în primele 3 luni de campanie, pentru dotarea cu aparatură de ultimă generație a spitalelor din România

În primele trei luni de campanie s-au strâns, cu sprijinul partenerilor și clienților, aproape 800.000 de lei. De asemenea, au fost donate deja șapte monitoare care au ajuns la Spitalul de Boli Infecțioase din Brașov, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale “Dr. Victor Babeș” din București și la Spitalul Clinic Colentina.

,,Suntem foarte recunoscători fiecărui partener și client în parte pentru implicare. Nu ne oprim aici. Ne-am luat angajamentul unei schimbări la nivelul secțiilor de terapie intensivă, puse la grea încercare, mai ales în această perioadă, iar această schimbare nu poate fi decât rezultatul unui efort comun. Un singur pat de terapie intensivă dotat corespunzător, cu aparatură medicală ultraperformantă poate să salveaze minim 12 vieți în 3 luni. Prin urmare, gestul fiecăruia dintre noi cântărește mult, înseamnă o șansă în plus pentru noi, pentru cei dragi și poate asigura un viitor mai bun #împreună”, a declarat Carmen Căpitănescu, Director Marketing, Altex România.

,,Atunci când, pe lângă efortul cadrelor medicale, și cei din jur se implică, simțim că nu suntem singuri. În această perioadă, am primit mult sprijin. Și suflet. Așa a fost cazul monitoarelor, primite ca donație de la Fundația Altex, atât de utile în cazul pacienților cu infecție COVID și nu numai. Colaborarea, ajutorul, solidaritatea sunt prețioase la un loc și luate separat”, a precizat dr. Andreea Moldovan, Director Medical al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Brașov.

Investiția totală necesară pentru atingerea obiectivului final, de a contribui la îmbunătățirea și modernizarea sistemului medical românesc, este de un milion de euro. Suma va fi în totalitate direcționată către achiziționarea a 30 de ventiloare VG70 și a 30 de monitoare COMEN C90 de ultimă generație.

Cei care vor să se implice și să doneze pot intra pe site-ul altex.ro, în secțiunea Donăm #împreună. Valoarea unei donații pornește de la 10 lei. Sumele strânse se actualizează periodic și pot fi verificate pe site.

Despre Fundația Altex România

Fundației Altex este organizație nonprofit inființată de Altex cu rolul rol de a maximiza investițiile în rezolvarea problemelor cu care se confruntă societatea românească.

Organizația are printre obiective dezvoltarea de proiecte de responsabilitate socială ce pot contribui la schimbarea sistemului de educație, la promovarea de practici sustenabile pentru un mediu mai curat, dar și la susținerea societății atunci când se confruntă cu urgențe.

Fundația Altex reflectă în identitatea brandului o abordare de tip Human Social Responsibility (HSR): oamenii sunt în centrul fiecărei organizații.

 Despre Altex România

Altex România este lider pe piața de retail din România, cu 126 magazine deschise în țară. În peste 28 de ani de provocări, Altex a trecut de la un business local de import de televizoare la liderul pieței de produse electronice, electrocasnice, IT&C și multimedia din România.

Încă de la înființare, compania Altex și-a propus să ofere produse de calitate adecvate nevoilor consumatorilor și soluții de finanțare accesibile.

Altex oferă clienților o gamă variată de electrocasnice mici, electrocasnice mari, produse cosmetice, parfumuri, obiecte de voiaj, trolere, produse pentru bebeluși, articole pentru copii, biciclete electrice, mașini second-hand, laptopuri, televizoare, telefoane, produse software, aspiratoare, fiare de calcat, aparate de aer condiționat, jocuri pentru PC și diverse console (cum ar fi PS sau Xbox), calculatoare pentru gaming și multe alte produse.

Serviciul de 2X diferența versus alte magazine online sau offline asigură clienților cel mai mic preț din România.

Pentru a-și ajuta clienții să aibă acces la finanțare, Altex a înființat Credex, o companie de credite de consum, care oferă soluții optime de finanțare la dobânzi scăzute, pentru achiziția articolelor de pe website și din rețeaua națională de magazine.