50.000 dintre cele aproximativ 725.000 de IMM-uri din România pot beneficia de granturi în cuantum de 2.000 EUR, pentru achiziția de echipamente, plata chiriei sau a datoriilor către bugetul de stat.

În baza unei noi Ordonanțe de Urgență publicată de curând, sunt disponbile spre finanțare către I.M.M.-uri, un număr de 50.000 de microgranturi în valoare de câte 2.000 EUR fiecare, în cuantum total de 100 milioane EUR, menite să ajute companiile care au întâmpinat dificultăți financiare, cauzate de pandemia Covid-19.

În România există un număr de aproximativ 725.000 de IMM-uri care se încadrează în condițiile prevăzute de lege. Acestea angajează aproximativ 2,5 milioane de angajați.

Pentru a putea beneficia de micrograntul de 2.000 EUR, IMM-urile trebuie să îndeplinească mai multe condiții, precum: să nu dețină angajați la finalul anului 2019, să fi desfășurat activitate cel puțin un an anterior depunerii cererii, să fi obținut o cifră de afaceri de cel puțin 5.000 EUR în anul anterior depunerii cererii și să își mențină activitatea cel puțin 6 luni de la acordarea grantului.

De aceste facilități pot beneficia și PFA-urile, ONG-urile cu activitate economică, dar și cabinetele medicale individuale.

Aceste granturi pot fi utilizate pentru cheltuieli precum: materiale și mărfuri necesare activității curente, chiria de bază, achiziția de echipamente sau instalații, precum și plata datoriilor către bugetul de stat.