Bittnet Training, inițiatorul proiectului național de reconversie profesională pentru adulți CTRL+N, lansează programul de burse. În fiecare lună, vor fi oferite minim 50 de burse persoanelor care și-au pierdut locul de muncă din cauza pandemiei de COVID-19, celor care nu au abilități digitale de bază sau persoanelor care au venituri mai mici decât salariul mediu pe economie. Primele 50 de burse vor fi acordate cu sprijinul Microsoft, Softbinator, Fundației Autonom, fondului de investiții Simple Capital și Bittnet Group.

Mulțumim primilor parteneri care au crezut că educația digitală ar trebui să fie o prioritate în România și au contribuit financiar la procesul de formare a specialiștilor IT ai viitorului. În fiecare an, companiile românești se confruntă cu un deficit surprinzător de profesioniști în domeniul IT&C. Deși România este considerată un Silicon Valley al Europei, totuși specialiștii noștri în IT&C reprezintă o proporție mult mai mică din forța de muncă (2,2%) comparativ cu media ​​UE de 3,9%. De ziua națională a României, lansăm CTRL+N, cel mai mare efort profesional al nostru de până în prezent și invităm companiile locale și internaționale să ni se alăture în acest proiect și să sprijine persoanele cu potențial ridicat în obținerea formării IT care le va permite să intre în domeniul IT&C din România și să construiască un viitor nou, mai bun“, a declarat Dan Berteanu, CEO Bittnet Training și VP of Education la Bittnet Group.

Proiectul burselor se va derula pe o perioadă de minim 12 luni. La începutul fiecărei luni, pentru o perioadă de o săptămână, Bittnet va pune la dispoziție, pe site-ul proiectului, formularul de aplicare pentru obținerea unei burse. Aplicația va solicita informații de bază despre candidat, împreună cu o scurtă scrisoare de intenție (maxim 600 cuvinte) despre motivația din spatele deciziei de a urma cursul de recalificare. În a doua etapă a procesului, în funcție de fiecare caz în parte, Bittnet ar putea solicita informații suplimentare de la potențialii studenți.

Primele 50 de burse vor fi disponibile în perioada 1-7 decembrie. Bursele vor fi evaluate individual de o comisie specială de profesioniști IT&C și vor fi acordate pe baza principiului „primul venit, primul servit”. Persoanele care nu vor reuși să primească bursa la prima încercare din cauza numărului ridicat de solicitări, sunt încurajate să aplice din nou în următoarele luni, deoarece numărul de burse se așteaptă să crească, sub rezerva interesului venit din partea partenerilor.

În perioada următoare, Bittnet va anunța noi parteneri care se vor alătura proiectului, scopul fiind de a crește numărul de burse disponibile în fiecare lună pentru a face față cererii. Bittnet Group invită companiile antreprenoriale românești și multinaționalele să se alăture proiectului CTRL+N prin oferirea de burse studenților cu potențial ridicat, viitorilor lor angajați. Până la sfârșitul anului 2025, Bittnet intenționează să ajute 25.000 de români să-și rescrie parcursul profesional, reorientându-se către domeniul IT.

Cursurile de reconversie profesională oferite de Bittnet sub umbrela CTRL+N au fost dezvoltate pe baza abilităților cerute la cele mai căutate 28 de locuri de muncă din industria IT, în domenii precum dezvoltare software, administrare hardware, cloud, managementul proiectelor și securitate cibernetică. Trainingul este unul riguros și include accesul la materiale de studiu în format video în limba română, teste intermediare prin care studenții își pot evalua progresul, activități practice, întâlniri periodice cu instructorii și specialiști IT cât și apartenența la comunitatea proiectului pentru a sprijini procesul de învățare continuă. Astfel, angajații deja activi în alte domenii vor putea face tranziția către un nou loc de muncă în domeniul IT prin asimilarea de noi cunoștințe și abilități, în propriul ritm de învățare. Costul unui curs este de 899 lei. Toate modulele de training sunt oferite integral online. După promovarea examenului final, cursanții vor primi o diplomă din partea Bittnet și vor fi recomandați în mod activ companiilor partenere ale grupului Bittnet pentru oportunități de angajare.

Deficitul specialiștilor IT în Europa se estimează că va ajunge la 900.000 de persoane până la sfârșitul anului 2020. În fiecare an, România se confruntă cu un decalaj de angajare de peste 25.000 de profesioniști IT, cu un deficit total în creștere anual pe fondul unei cereri ridicate venite din partea jucătorilor globali cu prezență locală, numărului redus de absolvenți de IT cât și migrația către piețele occidentale ale profesioniștilor IT&C. În plus, România se luptă cu un nivel foarte scăzut al competențelor digitale în rândul populației. Mai puțin de o treime (31%) dintre adulții români au abilități digitale de bază minime, comparativ cu media UE de 58%, în timp ce doar 10% dintre români au abilități digitale peste medie, comparativ cu 33% dintre europeni, plasând România pe ultimul loc în EU.

Despre Bittnet Group

Bittnet a fost fondată în 2007 la București, de către frații Mihai și Cristian Logofătu, ca o companie de training și soluții IT în România și în străinătate. Astăzi, Bittnet este un grup de companii din domeniul IT din care fac parte următoarele branduri: Bittnet Training, Dendrio, ELIAN Solutions și Equatorial Gaming. Bittnet Training este liderul pieței de training IT din România, cu peste 15 ani de experiență și cea mai mare echipă de traineri IT din România. Equatorial este o companie de învățare bazată pe jocuri, specializată în programe de instruire transformatoare și consultanță la nivel individual, de echipă și organizațional în România și în străinătate. Dendrio este singurul integrator multi-cloud din România, consolidându-și poziția de companie certificată de cei mai importanți furnizori de IT din lume și concentrându-se pe securitatea cloud și securitatea cibernetică. Elian Solutions este specializată în furnizarea de servicii de implementare ERP (Microsoft Dynamics NAV Enterprise Resource Planning). Grupul Bittnet este listat pe Piața Principală a Bursei de Valori București sub simbolul BNET


Echipa Ziarul Pozitiv nu a solicitat și nu beneficiază de finanțare din fonduri guvernamentale. Publicitatea este limitată și prezentată într-un mod neinvaziv. De asemenea, Ziarul Pozitiv nu acceptă fonduri de la partide politice și nu promovează industrii precum jocurile de noroc, pariurile, alcoolul și tutunul. Așadar, prin utilizarea serviciilor oferite de Ziarul Pozitiv, sprijini activitățile societății civile și contribui la promovarea inițiativelor care aduc binele și prosperitatea. Descoperă serviciile noastre!