La șase luni de la data închiderii școlilor, CONIL vă invită cu drag, emoție și bucurie la cea mai simpatică, colorată și plină de viață lansare de carte, CREATORII DE POVEȘTI, o carte scrisă cu entuziasm, imaginație și creativitate online, via zoom, de 21 de elevi de clasă pregătitoare, elevi ai CONIL After School.

11 martie a fost o zi extrem de tristă pentru mine… de ceva ani îmi găsisem echilibrul, entuziasmul și bucuria de a fi în mijlocul copiilor. 11 martie a adus cu ea teamă, dar mai ales foarte multe întrebări. Cât? Cum? Ce vom face după? Dar acum, ce facem acum? Și întrebările se buluceau cu atâta viteză… Gânduri peste gânduri, întrebări peste întrebări… Și de-odată, în mijlocul tuturor acestor zile pline de întrebări, bum… zoom… a sosit răspunsul așteptat! Și astfel am dat startul celui mai simpatic și plin de bucurie club online de scriere creativă, CREATORII DE POVEȘTI, din care fac parte minunații mei prieteni, cei 21 de autori, toți elevi cu vârste cuprinse între șase și șapte ani, de clasă pregătitoare, membri ai CONIL After School”, spune Irina Ismail, inițiatoarea și coordonatoarea proiectului.

O carte pentru copii cu trei povești simpatice și pline de aventură pe care cei mici le-au scris simultan, în opt întâlniri online, extrem de interesante, în care de fiecare dată creatorii au avut lângă ei plușul preferat, devenit personaj de poveste.

Îmi plac poveștile. Îmi place să le ascult și să le spun mai departe. Iar acum, de când sunt mamă de minune, poveștile le redescopăr și cu Andrei-Ioan. Amândoi am intrat cu mare drag în lumea CREATORILOR DE POVEȘTI. O lume minunată în care micii scriitori ne-au primit cu brațele deschise, iar noi ne-am bucurat de fiecare poveste în care au pus creativate, emoție, suspans, bucurie. Dacă vrei să uiți de tot și toate intră în lumea CREATORILOR DE POVEȘTI”, ne spune Ioana Maria Moldovan, gazda evenimentului de lansare și ambasador al proiectelor CONIL.

Creatorii de Povesti

„CREATORII DE POVEȘTI” vede lumina zilei prin bunăvoința și amabilitatea oamenilor inimoși de la Editura Integral care au răspuns prezent invitației noastre, fără nicio ezitare. O întreagă echipă s-a implicat în acest proiect de suflet al Asociației CONIL împărtășind aceleași valori: prietenia, respectul și într-ajutorarea.

CREATORII DE POVEȘTI nu este doar o carte, chiar dacă rasfoind-o puteți citi alături de copiii dumneavoastră trei povești simpatice și palpitante, create de micii scriitori de la CONIL. Este un puzzle rezolvat, în care piesele reprezintă părți de suflet, pentru că toți elevii, părinții și cadrele didactice s-au implicat cu atâta dăruire, transformând spectaculos perioada dificilă din primele luni ale pandemiei într-o ocazie de a încuraja copiii, de a-i învăța să lucreze în echipă, de a le dezvolta creativitatea și imaginația! Editura Integral susține cordial acest proiect, având convingerea că educația reprezintă cheia pentru prevenirea și rezolvarea multor probleme sociale, implicându-se constant în problemele actuale ale școlii și dezvoltării copiilor. Printre temele abordate au fost combaterea bullying-ului și explicarea pandemiei respectând abordarea recomandată de UNICEF. Astfel, în prima parte a anului 2020 au fost lansate titlurile: Andrei și Pietricica Prieteniei (povești educative pentru dezvoltarea empatiei) și Eu și Virusul Hai Hui (povestea pandemiei, pe înțelesul copiilor)” ne spune Andreea Rusu – Manager Dezvoltare Editura Integral

Și, pentru că întreaga poveste să prindă și mai mult sens, micii scriitori au fost de acord ca banii strânși din urma vânzării cărții CREATORII DE POVEȘTI să fie direcționați către proiectul Asociației CONIL – „Copiii cu dizabilități vor să învețe„, prin care ne propunem achiziția de echipamente și tehnologie asistivă pentru copiii nonverbali și a celor cu tetrapareză spastică aflați în scaun cu rotile.

Am fost extrem de impresionată să aflu că cei mici au fost de acord ca munca lor să fie dăruită copiilor mai puțin norocoși, copiilor cu dizabilități din cadrul Școlii Primare CONIL. Sunt fericită să văd, pe zi ce trece, faptul că noua generație împărtășește valori precum empatia, prietenia, toleranța și acceptarea, iar asta îmi dă speranță într-un viitor mai bun pentru toți copiii. Fiecare copil este o lume, iar noi la CONIL, ne străduim să descoperim și să stimulăm talentele fiecărui copil, provocându-i dar mai ales încurajându-i permanent.”, ne spune Adela Hanafi, președinte CONIL.

Lansarea va avea loc în Gospodăria Moișeni din Muzeul Național al Satului ”Dimitrie Gusti”, sâmbătă, 12 septembrie 2020, între orele 11:00 – 14:00, într-un loc de poveste unde, printre chicotele micuților scriitori, veți avea ocazia de a descoperi lumea de basm pe care CONIL o crează pentru toți copiii.

Și iată mai jos cum sună invitația la lansarea CREATORII de POVEȘTI chiar din vocea micilor autori:

Suntem mici, dar chiar ș-așa, noi… povești putem crea.

De ai și tu un prieten drag, ce te-așteaptă seara-n prag,

Vin’ la noi de te învață, cum degrab’ îi poți da viață.

Jucaria preferată pe-o foaie-a fost „creionată”

Mai apoi, a devenit, personaj de basm iubit.

Așadar, dăm sfară-n țară, că-i petrecere afară!

Dragi bunici, dar și părinți, vrem alături să ne fiți!

În septembrie, pe 12, începând cu ora 11:00,

Cu mult drag vă invităm, împreună să lansăm,

File-alese de poveste, chiar de noi, atent culese!

Sa-i facem fericiți, pe copiii deosebiți! ”

Surprize pentru copii

Organizatorii au pregătit și multe surprize copiilor, atât creatorilor cât și celor ce vor fi prezenți la eveniment să-i susțină și încurajeze: ateliere creative, degustări de înghețată și multe alte surprize colorate. Evenimentul este organizat cu sprijinul Aqua Carpatica Kids, Er-Fi, Imsat SA, Emblema Children Charity, Siviero Maria, Daisler Print House, Country Club Mihăilești, Centrul de meditații SUCCES, Petrom. Partener media: radio Itsy Bitsy