Centrul de Cultură, Artă și Agrement Târgu Mureș are plăcerea de a vă anunța deschiderea unui nou sezon al seriei de concerte reunite sub numele de „Seară Jazz la Cetate, eveniment care va debuta pe 18 mai 2024 cu două concerte ale trupelor Midthegap Trio din Târgu Mureș și Luiza Zan & Jazzpar Trio din Sfântu Gheorghe. Concertele de muzică jazz în aer liber vor avea loc la Amfiteatrul Cetății Târgu Mureș începând cu ora 19.00 (Midthegap Trio), respectiv 20.30 (Luiza Zan & Jazzpar Trio).

Deschiderea noului sezon „Seară Jazz la Cetate” coincide cu  “Noaptea Muzeelor”

Anul acesta, debutul concertelor de muzică jazz coincide cu “Noaptea Muzeelor”, eveniment sărbătorit în toată Europa în data de 18 mai și aflat anul acesta la a 20-a ediție. Centrul de Cultură, Artă și Agrement Târgu Mureș ia parte la “Noaptea Muzeelor 2024” cu seria de evenimente în aer liber cu titlul „Seară Jazz la Cetate”, un concept care a debutat în 2023 prin trei concerte de jazz susținute de artiști locali și zonali pe care am dorit să-i facem cunoscuți publicului târgumureșean.

Considerăm necesitatea concertelor de muzică jazz în aer liber ca fiind una reală, întrucât acest gen muzical nu este unul satisfăcător promovat în orașul nostru. Mai mult, atmosfera medievală a Cetății Târgu Mureș este una care se îmbină perfect cu eleganța muzicii jazz, oferind publicului o senzație unică.

Jazz experimental și jazz manouche la prima ediție din acest an „Seară Jazz la Cetate

MINDTHEGAP Trio este o trupă românească de jazz experimental “made in Târgu Mureș”, născută dintr-o pasiune de lungă durată pentru muzică și jazz. Stilul lor unic este definit de un sunet melodic complex, cu accente de muzică de film, nu jazz, fusion și rock progresiv. O pasiune de o viață pentru muzică l-a determinat pe fondatorul și compozitorul Ștefan Ormenișan să formeze acest grup tânăr și fervent care combină stilurile jazz și rock pentru a crea un sunet cinematografic atmosferic captivant. Lui i s-au alăturat în acest proiect muzical alți doi muzicieni profesioniști, Alex Cioată (bas) și Tamas Iszlai (tobe).

MINDTHEGAP Trio

Influențată de cultura mondială și muzica electronică timpurie, precum și de melodia unică a jazz-ului scandinav, muzica MINDTHEGAP Trio este o compoziție eclectică a ceea ce înseamnă adevărata pasiune pentru stilurile muzicale îndrăznețe.

MINDTHEGAP Trio este: Ștefan Ormenișan – pian, clape; Alex Cioată – bas, Tamas Iszlai – tobe

Luiza Zan & Jazzpar Trio

Luiza Zan&Jazzpar Trio

De la swingul anilor 30, până la chansonul francez cu flaşnetă şi muzica din mahalaua de la margine de Bucureşti, Luiza Zan & Jazzpar Trio (Sfântu Gheorghe) este o producţie muzicală organică, care descrie muzical fuziunea lirică dintre jazz-ul american, muzica manouche a Europei centrale şi accentele tradiţionale ale chancon francaise. Cu o experienţă de peste 25 de ani pe scenă, Luiza Zan îşi propune să demonstreze că vocea gravă feminină are echivalent în expresia muzicală a instrumentelor de suflat, iar această demonstraţie va parcurge elemente vocale dificile şi va cuprinde piese recognoscibile, cu aportul trio-ului de jazz manouche Jazzpar Trio.

Luiza Zan & Jazzpar Trio este: Gáspár Csaba – vioară, vocal; Gáspár Álmos – chitară; Vitályos Lehel – contrabas

Concertele de muzică jazz în aer liber vor avea loc la Amfiteatrul Cetății Târgu Mureș începând cu ora 19.00 (Midthegap Trio), respectiv 20.30 (Luiza Zan & Jazzpar Trio).

Accesul este liber!

Citește și:

Filmul „Ecce Homo: Brâncoveanu“ va fi proiectat, în premieră, la Arad, la Cinematograful „Arta“

Expoziția „Urmă – vibrație –undă” la Artoteca BMB

Gala Ziarul Pozitiv – Ediția I, 30 mai 2024, Palatul Camerei de Comerț și Industrie București