E.ON România este alături de cinefili și susține și în acest an Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF), care se desfășoară la Cluj-Napoca, în perioada 14-24 iunie. Iubitorii celei de 7-a arte frumoase sunt invitați să vizioneze o selecție impresionantă de peste 250 de filme, cine-concerte, concerte și evenimente conexe, precum expoziții de artă sau întâlniri între creatorii de film și publicul larg. Pe parcursul celor zece zile de festival, orașul se transformă într-un adevărat centru cultural și artistic, oferind o experiență captivantă și memorabilă tuturor participanților.

Anul acesta, E.ON este susținătorul uneia dintre cele mai așteptate secțiuni din festival, SUPERNOVA, apreciată pentru proiecțiile sold-out și filmele deosebite, care atrag un număr foarte mare de spectatori.

SUPERNOVA va include, în acest an, filme care au pe afiș nume precum Mads Mikkelsen și Sir Anthony Hopkins. Unul dintre cele mai apreciate filme este multipremiatul „All of Us Strangers”, regizat de Andrew Haigh. De asemenea, printre filmele prezentate în această secțiune se numără și „Dying” (r. Matthias Glasner, Germania, 2024), câștigător al Ursului de Argint la Berlinale 2024 pentru cel mai bun scenariu. Aceste titluri promițătoare sunt doar câteva dintre filmele care vor putea fi vizionate în această ediție a festivalului.

„TIFF este un eveniment de suflet pentru noi și suntem mândri să fim parteneri ai acestui fenomen cultural. Ne bucurăm să vedem că numărul celor atrași de frumos, de emoție și de energia ce ne-o oferă un eveniment cultural de o asemenea amploare este tot mai mare”, spune Claudia Griech, directorul general al E.ON Energie România.

Începând cu anul 2005, odată cu intrarea pe piața de energie, E.ON România a fost alături de TIFF la numeroase proiecte culturale și a sprijinit și alte inițiative dedicate comunităților în care activează. Valoarea totală a investițiilor în astfel de proiecte depășește 20 de milioane de euro, numărul beneficiarilor acestor inițiative fiind de peste 600.000.

Citește și:

Patru instituții primesc 800.000 kWh de energie donată de E.ON cu ajutorul românilor, în campania „Dăruiește Lumină”

E.ON anunță investiții suplimentare de miliarde de euro în tranziția energetică