• 12 locaţii de evenimente în Râşnov, Braşov, Codlea, Hărman şi Crizbav
  • Un festival la puterea a 13-a: filme, proiecte artistice în premieră, concerte, dezbateri, teatru, cărţi, şcoală de vară ş.a.
  • Marcel Iureş, Vlad Ivanov, Nicu Alifantis, Toulouse Lautrec, Ada Milea, Taxi, Irina Margareta Nistor, Adrian Cioroianu, Gelu Duminică alături de mulţi alţi invitaţi speciali.
  • Cultura într-un spaţiu sigur şi prietenos

Mai avem nevoie de eroi în ziua de azi? Cine sunt ei și cum ajung în atenția noastră? Ce îi împinge la acte de eroism? De ce pentru unii sunt criminali și pentru alții martiri? De ce unii sunt mai cunoscuți ca alții?

Îi găsim în manualele școlare, în lucrările de specialitate chiar și în cărțile de religie, dar mai important, îi găsim oriunde (am privi) în jurul nostru. Sunt reprezentați în artă, au devenit surse de inspirație pentru muzică sau, spre bucuria noastră, mulți au devenit și… eroi de film!

O ediție sinceră despre eroi, lideri, modele și valori

La FFIR 2021 am pregătit peste 60 de proiecţii de film, 18 dezbateri cu peste 60 de invitați speciali, 14 proiecte muzicale inedite, 8 concerte în Cetate, 3 producții de teatruîn premieră, peste 60 de artiști implicati,40 de studențişi liceeni, 2 lansări de carte, 1 lansare de vinil, 1 cineconcert, expoziţii s.a. Toate acestea vor fi găzduite la Râșnov (Cetate, Cinema Amza Pellea, Școala Peter Thal, Biserica Evanghelică, Centrul Schubz, Piața Unirii), Brașov (Bastionul Țesătorilor), Codlea (Promenadă, Biserica Evanghelică, Casa de Cultură), Hărman (Biserica Evanghelică, Parcul central) și Crizbav (Biserica Reformată). Un eveniment pentru Ţara Bârsei.

Ne pregătim intens pentru a respecta toate prevederile de siguranţă impuse de autorităţiși lucrăm la îmbunătățirea accesului la Cetatea Râșnov. Chiar dacă locurile vor fi limitate o să pregătim şi o infrastructură de live streaming pentru cei care nu pot ajunge. Programul final va fi publicat în perioada următoare pe www.ffir.ro şi canalele social media.

Festivalul de Film și Istorii Râșnov este un eveniment certificat Europe for Festivals, Festivals for Europe și Eveniment Responsabil, organizat de Primăria Râșnov, Asociația Mioriticsși Asociația Râșnov Society. FFIR are susținerea unor parteneri importanți: German Marshall Fund, Fundația ETA2U, Banca Comercială Română, Banca Transilvania, Medlife, Friedrich Naumann Foundation for Freedom,Ambasada Spaniei, Ambasada Irlandei, Ambasada Slovaciei, Centrul Ceh, Institutul Polonez ş.a.

Proiect cofinanțat de Uniunea Europeană și  Consiliul Județean Brașov.