eVote, platformă online ce permite companiilor listate la bursă să organizeze adunări generale ale acționarilor (AGA) în format digital, anunță că a gestionat cu succes o astfel de adunare generală pentru Bittnet Group, companie de IT listată pe Piața Principală a Bursei de Valori București. AGA Bittnet Group, ce a avut loc pe 26 noiembrie 2020, a fost prima întâlnire complet electronică organizată până în prezent pe piața de capital din România.

Suntem mulțumiți că eVote a fost prima platformă ce a organizat o AGA cu adevărat digitală a unei companii listate la Bursa de Valori București. Tehnologia este un instrument puternic care poate aduce multiple beneficii atât investitorilor, cât și companiilor listate. Mai ales în contextul pandemiei de COVID-19, eVote poate fi o soluție utilă pentru companii pentru a asigura cvorumul necesar, respectând în același timp cerințele legale și normele de responsabilitate civică”, a declarat Mihai Chișu, CEO, eVote.

Platforma eVote permite transmiterea AGA prin flux audio-video, vot printr-un singur click, adresare de întrebări online, respectiv consemnarea de puncte de vedere în procesul verbal. eVote a fost utilizat pentru prima dată în timpul Adunărilor Generale Ordinare și Extraordinare ale Acționarilor Bittnet Group. Beneficiind de platformă, Bittnet a înregistrat un număr record de participanți într-o singură AGA, peste 250 de acționari exprimându-și opțiunile de vot prin corespondență sau live. Avantajul platformei este că poate acomoda toate formele de participare la AGA, opțiunile de vot putând fi exprimate atât fizic, cât și electronic, prin corespondență, și în mediu live.

eVote promovează corectitudinea, transparența și responsabilitatea companiilor listate față de acționarii săi – valori care au o importanță deosebită pentru toți investitorii. Pe lângă guvernanța corporativă, eVote ne-a mărit semnificativ participarea în rândul acționarilor, ceea ce a fost esențial pentru noi, având în vedere punctele importante de pe ordinea de zi care au fost supuse votului, cum ar fi aprobarea unei emisiuni de acțiuni preferențiale. Salutăm eVote pentru construirea unei platforme care să permită companiilor listate la Bursa de Valori București să beneficieze de avantajele tehnologiei moderne, respectând în același timp cele mai înalte standarde în relațiile cu investitorii”, a declarat Cristian Logofătu, cofondator Bittnet Group.

eVote este o platformă tehnologică, dezvoltată de trei antreprenori români, specialiști ai pieței de capital și domeniului IT – Mihai Chișu, Bogdan Iliescu și Ionuț Albu. Soluția facilitează participarea și votul acționarilor de la distanță, precum și prin prezență fizică, în cadrul adunărilor generale organizate de companiile listate. Până în prezent, pentru a vota în Adunările Ordinare și Extraordinare ale Acționarilor, investitorii trebuiau să participe fie personal, fie prin corespondență și să își transmită voturile prin poștă sau prin email. Procesul era unul împovărător și descurajant, în special pentru acționarii mici. Cu soluția eVote, acționarii pot participa la ședințele AGA de oriunde s-ar afla, fără costuri suplimentare legate de participarea la ședințe în persoană. În același timp, companiile pot beneficia de participarea la vot și de cvorum semnificativ mai mare.

Despre eVote

eVote este o aplicație dezvoltată de către Governance Partners, companie fondată în anul 2018 prin asocierea unor specialiști din domeniul piețelor de capital și ai domeniului IT. Aplicația este prima dintr-un șir de programe IT care își propun să modernizeze tehnologic modul de interacțiune al investitorilor cu principalele instituții ale pieței de capital pentru o mai simplă și rapidă coordonare.

Despre Bittnet Group

Bittnet a fost fondată în 2007 la București, de către frații Mihai și Cristian Logofătu, ca o companie de training și soluții IT în România și în străinătate. Astăzi, Bittnet este un grup de companii din domeniul IT din care fac parte următoarele branduri: Bittnet Training, Dendrio, ELIAN Solutions și Equatorial Gaming. Bittnet Training este liderul pieței de training IT din România, cu peste 15 ani de experiență și cea mai mare echipă de traineri IT din România. Equatorial este o companie de învățare bazată pe jocuri, specializată în programe de instruire transformatoare și consultanță la nivel individual, de echipă și organizațional în România și în străinătate. Dendrio este singurul integrator multi-cloud din România, consolidându-și poziția de companie certificată de cei mai importanți furnizori de IT din lume și concentrându-se pe securitatea cloud și securitatea cibernetică. Elian Solutions este specializată în furnizarea de servicii de implementare ERP (Microsoft Dynamics NAV Enterprise Resource Planning). Grupul Bittnet este listat pe Piața Principală a Bursei de Valori București sub simbolul BNET.