Cea de-a treia expoziție din cadrul proiectului curatorial 3A2G4N – 3 tineri artiști pe Calea Victoriei poate fi vizitată în perioada 6-20 august, la Galeria 1001 Arte, din Calea Victoriei 91-93. Este vorba despre expoziția lui Theodor Grigoraș – Delectatio Morosa II, care continuă un proiect curatorial complex dedicat tinerilor artiști români, realizat de Asociația 1001 ARTE și Fundația Ana pentru Cultură și Artă în parteneriat cu Primăria Municipiului București prin Centrul Cultural Expo Arte. Expoziția poate fi vizitată de marți până duminică între orele 17.00-20.00, la Galeria 1001 ARTE din Calea Victoriei 91-93, cu respectarea măsurilor de siguranță în vigoare.

Despre Theodor Grigoraș

Absolvent al UNARTE în 2017, multiplu bursier al Fundației Regale Margareta a României, bursier Erasmus în Spania și Cehia, Theodor Grigoraș s-a impus repede ca unul din cei mai valoroși și prolifici artiști ai generației foarte tinere. Delectatio Morosa e o delectare a sufletului în gânduri poate mai puțin pioase, câteodată chiar clar răutăcioase, dar izvorâte și închise în propria minte, adusă din dezbaterile interminabile ale evului mediu în polarizările sociale ale bulelor virtuale secolului XXI.

Contemplarea meticuloasă a propriilor dorințe ascunse, fără nevoia de a le împlini prin acțiune, este o activitate incriminată de teologii secolului XII. Nebănuitele plăceri pe care omul le poate experimenta fără a ieși din propria minte dau însă seama de reflexivitatea lui, de capacitatea de a se distanța de propria existență. Precedentele reprezentări umane ale lui Theodor Grigoraș erau lipsite de mâini, în Delectatio Morosa II apare primul personaj ce ține un smartphone cu o mână ușor supradimensionată.

Odinioară dovadă a naturii superioare, dacă nu divine, a ființei umane, contemplarea întâlnirii cu sine este însă o acțiune în inactivitate, care nu consumă altceva decât timpul subiectului. Mai mult, privite de la înălțimea spiritului însingurat nici cele mai utile activități umane nu mai par importante” – Cristian Cojanu, curator.

Despre 3A2G4N – 3 tineri artiști pe Calea Victoriei

Expoziția lui Theodor Grigoraș face parte din proiectul expozițional 3A2G4N – 3 tineri artiști pe Calea Victoriei, care se desfășoară în perioada 23 iunie – 20 august la Galeria 1001 ARTE. Proiectul este compus din trei părți, câte o expoziție dedicată unui artist: Alexandra Grigore, Otto Constantin și Theodor Grigoraș.

Detalii despre program și condițiile de vizitare se găsesc pe expoarte.ro și 1001arte.ro.