Club Antreprenor și Ziarul Pozitiv, două organizații dedicate promovării inițiativelor educaționale și de dezvoltare în diverse domenii, au plăcerea de a vă invita miercuri, 19 martie 2025, la Forumul de concurență, francize și antreprenoriat.

Evenimentul se va desfășura în Aula Carol I,  etajul 2, Palatul Camerei de Comerț și Industrie București, situat pe Strada Ion Ghica, Nr. 4, Sector 3, București (vis-à-vis de Palatul BNR din Strada Doamnei).

Înregistrare

club antreprenor revista businessziarul-pozitiv-ro-atragem-energia-pozitiva

Partenerii evenimentului: Camera de Comerț și Industrie București – CCIB (partener instituțional), Global Print, Societatea Română de Cercetare pentru Afaceri Publice și Private (SOROCAPP) și Banca Transilvania.

CCIB camera de comert si industri bucuresti logo

Tipografia-Global-Print-marketig-agentii-publicitate Tipografia Global Print Tipar offset Print digital Tipografie Bucuresti

 SOROCAPP sigla logo

BT_Logo_Banca Transilvania

Prezentare

Activitatea Consiliului Concurenţei se desfăşoară pe două componente principale: una preventivă, de monitorizare a pieţelor şi supraveghere a actorilor de pe aceste pieţe şi una corectivă, menită să restabilească şi să asigure dezvoltarea unui mediu concurenţial normal.

Misiunea autorităţii române de concurenţă de a proteja şi de a stimula concurenţa pe piaţa românească are ca finalitate și protecția intereselor consumatorilor.

Consiliul Concurenţei încurajează întreprinderile să dezvolte programe eficiente de conformare cu regulile de concurenţă, pentru a preveni participarea la încălcări ale legii care ar expune întreprinderile atât unor sancţiunilor pecuniare importante cât și unor prejudicii de imagine.

Organizatorii își propun să promoveze o cultură a concurenței în rândul companiilor cu capital românesc, precum și în rândul asociațiilor patronale și profesionale.

Este bine știut faptul că déjà, marile companii (mai ales cele multinaționale) au departamente juridice și de conformitate (compliance) solide, apelând atunci când este cazul și la societăți de avocatură specializate în dreptul concurenței.

Având în vedere reglementările tot mai sofisticate, antreprenorii români trebuie familiarizeze cu regulile concurențiale, să investească mai mult în prevenție, cu scopul de a se situa în conformitate și deci, a evita potențiale sancțiuni.

Organizatorii își propun ca evenimentul să fie un punct de pornire care să contribuie la educarea pieței de francize din România. Este vital ca francizorii să apeleze la un consultanță specializată în scopul elaborării unui contract care să stea la baza unei rețele de franciză viabile. La fel francizații sunt îndemnați să consulte un specialist înainte de a semna contractul cu francizorul.

Mai mult, francizorii trebuie să-și actualizeze permanent contractele de franciză pentru a se asigura că sunt în conformitate cu legea, aceasta mai ales în contextul francizelor internaționale, importate în România, care vin cu contractele aferente și adesea neconform redactate.

Franciza este întâlnită în sectoare economice pe cât de diverse, pe atât de importante precum: alimentaţia publică, comerţul cu articole de îmbrăcăminte, produsele cosmetice, mobilier, piaţa auto, produsele petroliere, serviciile de asigurări şi bănci, agenţiile de turism, agenţiile de publicitate, agenţiile imobiliare şi serviciile hoteliere, diverse servicii de larg uz.

Franciza intră sub imperiul legislaţiei privind protecţia liberei concurenţe, mai ales atunci când contractul dintre francizor şi francizat conţine anumite restricţii verticale nepermise de legiuitor, într-o asemenea situaţie fiind de datoria autorităţii de concurenţă să restaureze condiţiile specifice competiţiei normale dintre comercianţi.

Forumul de concurență, francize și antreprenoriat 19 martie 2025 v2

Teme de discuție (lista este deschisă):

Franciza și concurența în online

Franciza și taxarea

Spețe recente cu un impact deosebit – al CC

Conformarea cu legislaţia în domeniul concurenţei– tipuri de clauze interzise în contractul de franciză

Contractele de franciză și alte tipuri de înțelegeri pe verticală

Riscuri de business în contractele de franciză

Franciza – un mijloc de expansiune internațională a afacerilor românești

Exemple de succes în industria de francize din România și din Europa

Soluții eficiente pentru finanțarea francizelor

Agendă

08,45 – 09,30: Înregistrare participanți și Networking

09,30 – 11,30: Sesiunea I (dedicată Concurenței)

11,30 – 12,00: Pauză de cafea și Networking

12,00 – 14,00: Sesiunea a II-a (dedicată Francizelor)

14,00 – 15,00: Networking

Keynote Speaker

Bogdan CHIRIȚOIU, Președinte, Consiliul Concurenței

Vorbitori

Sesiunea I

Daniela BĂDILĂ, Director General, Consiliul Concurenței

Pintea ANGHEL, Manager Coordonator al Departamentului de Inițiative Antreprenoriale la BT Mic, parte a Grupului Financiar Banca Transilvania

George BĂDESCU, Director Executiv, Asociația Marilor Rețele Comerciale din România (AMRCR)

Oleg ROIBU, Vicepreședinte, Asociația Română a Magazinelor Online (ARMO)

Corina MUNTEANU, Președinte, PADIR – Patronatul Antreprenorilor din Industria Înfrumusețării din România

Sesiunea a II-a

Luisiana DOBRINESCU, Managing Partner, Dobrinescu Dobrev SCA – Fiscalitatea și franciza

Mihaela MOCANU, avocat specializat în francize, autor al cărții Franciza, francizarea. Ghid practic, ajunsă la ediția 3

Talida GIAMBAȘU, Marketing & PR, ERA GROUP

Dragoș MARINEANU, Co-fondator, Hot Rod Fun

Daniela BOLOLOI, Președinte al Asociației Help Autism

 

Moderatorul evenimentului: Mihaela MOCANU, avocat specializat în francize

Audiență: Directori juridici din companii româneşti şi multinaţionale din Telecom, Energie, Farma, Automotive, Financiar-Bancar, Transporturi, Construcţii, FMCG; Publicitate; Avocaţi specializaţi în Dreptul Concurenţei; Reprezentanţi ai băncilor, societăţilor de asigurări, firmelor de leasing, fondurilor de investiţii etc.; Reprezentanţi/directori juridici ai companiilor şi instituţiilor de stat; Reprezentanți asociații profesii liberale; Reprezentanţi autorităţi de reglementare; Antreprenori care doresc să devină francizați; Reprezentanți ai firmelor care utilizează marca francizorilor (francizații); Reprezentanți ai companiilor care și-au extins business-ul prin contractele de franciză (francizori); Consultanți specializați în francize; Reprezentanți asociații patronale și reprezentanți comunități de antreprenori.

Contact:

Mircea Fica, Fondator, Club Antreprenor, 0732.903.216[email protected]

George Vâlcu, Fondator, Ziarul Pozitiv[email protected]

Accesul la Evenimentul de networking CA&ZP se va face exclusiv pe bază de invitație nominală. Eveniment privat, dedicat partenerilor noștri.
Pentru a deveni speaker sau partener la evenimentele noastre, vă invităm să ne contactați.

Vă stăm la dispoziție pentru informații suplimentare.

Vă așteptăm cu drag!

Scrie un comentariu

Echipa Ziarul Pozitiv nu a solicitat și nu beneficiază de finanțare din fonduri guvernamentale. Publicitatea este limitată și prezentată într-un mod neinvaziv. De asemenea, Ziarul Pozitiv nu acceptă fonduri de la partide politice și nu promovează industrii precum jocurile de noroc, pariurile, alcoolul și tutunul. Așadar, prin utilizarea serviciilor oferite de Ziarul Pozitiv, sprijini activitățile societății civile și contribui la promovarea inițiativelor care aduc binele și prosperitatea. Descoperă serviciile noastre!