Una dintre funcționalitățile tot mai populare ale Google Maps este cea de a salva locuri de pe harta. Restaurante, pensiuni, obiective turistice, locuri de campare sau orice alt loc din lume se poate marca printr-o etichetă pe Google Maps, pentru ca apoi să fie afișat pe hartă atunci când utilizatorul este conectat cu contul său de Google.

Peste 7 miliarde de locuri au fost salvate pe Google Maps

Toate aceste locuri se regăsesc în secțiunea „Salvate” din Google Maps, unde pot fi administrate în diverse moduri, organizate în liste distincte sau împărțite cu alții. La nivel global, peste 7 miliarde de locuri au fost salvate pe Google Maps de către utilizatori. Iată care sunt cele mai populare locuri de pe glob salvate de utilizatori:

1.     Turnul Eiffel (Franța) 2.     Muzeul Luvru (Franța)
3.     Kiyomizu-dera (Japonia) 4.     Colosseum (Italia)
5.     La Sagrada Familia (Spania) 6.     Fushimi Inari Taisha (Japonia)
7.     Arcul de Triumf (Franța) 8.     Fontana di Trevi (Italia)
9.     Pantheon (Italia) 10. Palatul Buckingham (Marea Britanie)

Chiar în perioada pandemiei, când s-a călătorit mai puțin, oamenii au continuat să-și salveze în Google Maps locurile favorite, chiar dacă se observă o schimbare în ceea ce privește tipul de obiective de interes. Iată cum s-a schimbat interesul oamenilor:

Evenimente viitoare - Club Antreprenor și Ziarul Pozitiv:

24 septembrie 2024: ESG – noua moralitate de business, Ediția a II-a
26 septembrie 2024: Gala Club Antreprenor, Ediția a XVI-a
3 octombrie 2024: Viitorul afacerilor de familie în România, Ediția a II-a
15 octombrie 2024: Soluții pentru finanțarea companiilor, Ediția a III-a
Vezi toate Evenimentele 2024-2025 organizate de CA & ZP

 Tipuri de locuri favorite salvate în Google Maps care au înregistrat cea mai mare creștere în iulie 2020 vs iulie 2019

1.     Păduri / parcuri naționale 2.     Răuri
3.     Magazine cu înghețată 4.     Ferme
5.     Cafenele 6.     Cascade
7.     Locuri de odihnă pentru șoferi 8.     Magazine de biciclete
9.     Parcări gratuite 10. Campinguri pentru autorulote

În aceste zile, Google aduce câteva îmbunătățiri funcționalității de salvare a locurilor preferate, care ajută utilizatorii să le organizeze și să le găsească mai bine. Iată câteva feluri în care poți face acest lucru, plecând de la noile funcții implementate de Google Maps:

Cele mai recente locuri

 Dacă ai salvat un loc recomandat de un prieten, de exemplu, e posibil ca după câteva zile când îl cauți să nu-ți mai amintești cum se numea sau în ce lista era. Acum, locurile salvate recent vor fi afișate în partea de sus în cadrul tab-ului „Salvate” din Google Maps.

Știi când ești aproape de un loc pe care l-ai salvat

 Dacă ai salvat multe locuri într-o anumită zonă poate fi dificil să-ți diferențiezi lucrurile între ele și unde trebuie să mergi. Dacă este activată opțiunea de localizare, atunci vei vedea toate locurile din zona în care te afli organizate în funcție de distanța până la ele și aranjate într-un carusel astfel încât să fie mai ușor să navighezi și să te decizi unde să mergi.

Mai mult, în Google Street View poți să vezi marcaje ale afacerilor și locurilor care sunt etichetate în Google Maps. Vei vedea pe clădirile din imaginile Street View semnul de loc de cazare sau restaurant, de exemplu astfel încât să găsești mai ușor destinația la fața locului.

 Adu-ți aminte unde ai fost

 Dacă ai activat opțiunea de istoric al locației, poți folosi funcția de cronologie pentru a vedea locurile unde ai fost în călătoriile tale. Poți să găsești foarte ușor un restaurant la care ai fost în vacanța trecută și pe care vrei să-l recomanzi prietenilor, dar nu mai știi cum se cheamă. Toate aceste informații despre călătoriile tale sunt organizate pe intervale de timp, orașe, regiuni și țări, precum și pe categorii – restaurante, magazine, hoteluri, atracții turistice, etc.

Despre Alphabet Inc.

 Larry Page și Sergey Brin au fondat Google în 1998. De atunci, compania a crescut la peste 50.000 de angajați la nivel global, oferind o gamă largă de produse și platforme populare precum Search, Maps, Ads, Gmail, Android, Chrome și YouTube. În octombrie 2015, Alphabet a devenit compania-mamă a Google. Puteți citi mai multe despre misiunea Alphabet aici.


Echipa Ziarul Pozitiv nu a solicitat și nu beneficiază de finanțare din fonduri guvernamentale. Publicitatea este limitată și prezentată într-un mod neinvaziv. De asemenea, Ziarul Pozitiv nu acceptă fonduri de la partide politice și nu promovează industrii precum jocurile de noroc, pariurile, alcoolul și tutunul. Așadar, prin utilizarea serviciilor oferite de Ziarul Pozitiv, sprijini activitățile societății civile și contribui la promovarea inițiativelor care aduc binele și prosperitatea. Descoperă serviciile noastre!