Gabriel Mutu, primarul Sectorului 6: “Vă prezint cea mai modernă grădiniță construită în București după 1990. Este vorba despre Grădinița “Albina”, o investiție derulată prin Programul Național de Dezvoltare Locală 2017 – 2020, cu o capacitate de 240 de locuri (10 grupe).

Odată cu finalizarea acestei investiții, am generat peste 80 de noi locuri de muncă. Grădinița <Albina> dispune de dotări și echipamente moderne, astfel încât actul educațional să se deruleze în cele mai bune condiții. Avem aici o bucătătrie modernă, spălătorie, o mică sală de festivități pentru activitățile culturale care se derulează în cadrul grădiniței, avem și o mică sală de sport pentru copii, dar cel mai important aspect este acela că spațiul pe care îl avem alocat pentru grupe este extrem de generos, astfel încât confortul copiilor să fie cât mai ridicat.

Fiecare clasă este dotată cu sistem de climatizare propriu, cu sistem audio-video și videoproiector pentru derularea activităților educaționale și, mai mult de atât, fiecare grupă dispune de un dormitor propriu pentru somnul de după-amiază al copiilor. Intenționăm ca, în viitor, să mai construim încă 4 astfel de grădinițe. Recomand părinților să facă cereri de înscriere, astfel încât, odată cu începerea noului an școlar, copiii să beneficieze de serviciile acestei noi unități de învățământ”.

Grădinița Albina

Grădinița Albina, are o suprafață totală de aproximativ 4.400 de metri pătrați și dispunerea se face pe 4 niveluri: subsol și 3 niveluri supraterane. Clădirea beneficiază de spații tehnice, centrală proprie, un lift pentru persoane și unul dedicat special transportului hranei preparate pentru copii, aici, în interiorul grădiniței, vestiare, spălătorie, săli de joacă și de dormit, etc. În subsolul grădiniței este amenajat un adăpost civil pentru situațiile de urgență. În exterior a fost amenajat un loc de joacă pentru “grădinari”, unde aceștia pot să își desfășoare activitățile în aer liber în cele mai bune condiții.

Grădinița Albina, care își va deschide în această toamnă porțile pentru 240 de copii deservește comunitatea cartierelor Giulești și Crângași.

Au fost respectate standardele impuse pentru investițiile din ultimii 4 ani, în unitățile de învățământ din Sectorul 6: amenajări cu materiale de calitate, echipamente de ultimă generație și dotări de top, asigurând astfel un mediu sigur și primitor pentru preșcolari.

Construcția grădiniței a fost finalizată în mai puțin de un an și jumătate, iar valoarea investiției este de aproximativ 12,4 milioane de lei.