NASA Space Apps Challenge deschide înscrierile pentru a cincea ediție a hackthonului desfășurat în mai multe orașe din România și în alte peste 200 de puncte de pe harta lumii, în ultimii 9 ani. “Implică-te” este deviza evenimentului din perioada 3-4 octombrie și invitația adresată de organizatori pentru participanții de pe întreg globul care vor dezvolta soluții la provocările propuse, corelând date NASA, într-o manieră colaborativă.

La ediția din acest an, organizată online, sunt invitați pasionații de tehnologie, programatorii, creativii, persoanele cu spirit antreprenorial și toți cei care, prin soluțiile ingenioase propuse, pot contribui la noi descoperiri științifice care să ajute la îmbunătățirea vieții pe Pământ.

Doritorii pot completa aplicația de înscriere deja disponibilă pe paginile orașelor București, Cluj Napoca. În România, evenimentul se organizează independent și în alte orașe. Paginile dedicate pot fi identificate aici.

Principalele categorii tematice

Categoriile tematice principale sunt: Observă, Informează, Susține, Creează, Confruntă, Conectează. Subtemele specifice vor fi anunțate aici în cursul lunii septembrie, iar echipele pot aborda una dintre acestea pe durata hackathonului. De asemenea, entuziaștii sunt invitați să se inspire din video-urile încărcate de NASA Space Apps Challenge pe Youtube.

Tehnologia și instrumentele de colaborare pe care alegem să le folosim în această competiție au rolul de a uni oameni și națiuni de pretutindeni. De aceea, tema generică a hackathonului din acest an este: <<Implică-te>>, un îndemn subtil asupra faptului că putem aduce o schimbare în lume chiar și din confortul caselor noastre. Adaptabilitate și unitate sunt cele două premise de la care plecăm la drum în acest an și abia așteptăm să descoperim ce noi soluții creative vor fi prezentate”, a declarat Diana Iosu, organizator NASA Space Apps Challenge București și Cluj.

Program inovator de incubare al NASA

 Hackathonul internațional Space Apps este un program inovator de incubare al NASA organizat anual începând cu 2012 în huburi din întreaga lume. Anul trecut, acesta s-a bucurat de aproximativ 29.000 de participanți, în cadrul a 225 de evenimente din 71 de țări. În România a fost organizat în București, Cluj și Craiova.

Conceptul Space Apps mizează pe colaborare, creativitate și gândire critică, stimulează interesul pentru știința și explorarea spațiului și a Pământului și încurajează creșterea și diversitatea în rândul următoarei generații de oameni de știință, tehnologi, designeri și ingineri. Space Apps este administrat de Divizia de Științe a Pământului, Direcția Misiunii Științifice, la sediul NASA din Washington, DC.

 Edițiile anterioare NASA Space Apps Challenge București pot fi surprinse aici: https://www.youtube.com/watch?v=gC1p-jzXpg4&feature=youtu.be si https://www.youtube.com/watch?v=AZHJqAgd8EE&feature=youtu.be.

Mai multe detalii despre evenimentul din acest an sunt disponibile aici sau pe Facebook aici.

În București și Cluj Napoca evenimentul este organizat de DiFine PR și Digital Transformers – Innovation Studio.

În București, partenerul oficial al NASA Space Apps Challenge 2020 powered by NASA este Thales.