Cum?  Ei bine, tinerii inițiatori ai proiectului Friends Beyond Borders, au dat START înscrierilor în ștafeta cadourilor misterioase dar și înscrierilor la prezentările online ale prouectului!  Cadourile misterioase vor fi oferite în perechi copil/tânăr tipic câtre copil/tânăr cu dizabilități și invers iar prezentărilor online vor cuprinde jocuri și informații interesante pe care voluntarii CONIL le vor prezenta la clasele la care profesorii își exprimă această dorință!.

Proiectul Friends Beyond Borders este unul menit să aducă în prim plan nevoia persoanelor cu dizabilități de a fi acceptate, integrate și tratate cu respect și prețuire. Proiectul este unul ce are loc  pe teritoriul României și Bulgariei iar echipa de proiect este formată din șase voluntari internaționali, studenți în Olanda.

Ieri a fost lansată și platforma de înscriere ca participant și tot ce trebuie să faci este să completezi datele în formularul de înscriere pentru a fii și tu parte din acest proiect unic! Accesează și înscrie-te!  https://new.conil.ro/friends-beyond-borders/ Trimite un cadou misterios (“ mystery gift”) către un copil sau tânăr tipic sau cu dizabilități din România sau Bulgaria, tări ce au intrat în acest joc al prieteniei și dărâmă bariarele de comunicare între aceste două lumi! Crează o punte solidă a prieteniei, bunătății și recunoștinței, o punte spre o viață cât mai normală a persoanelor cu dizabilități.

Suntem deosebit de bucuroși și onorați de entuziasmul celor ce au aflat de proiectul nostru! Așteptăm alături de noi în acest frumos joc al prietenie pe cât mai mulți copii/tineri tipici și cu nevoi special care să își ofere reciproc daruri. Am înceiat parteneriate cu școli, asociații și fundații ce militează pentru drepturile persoanelor cu dizabilități și aprecien implicarea lor!

 Am lansat și un apel către profesorii care doresc să propună elevilor lor o activitate online –o oră în care echipa FBB să prezinte proiectul prin jocuri și discuții interactive cu copiii. Am fost absolut copleșiți de invitația unei inimoase doamne profor de a susține prezentarea în fața clasei sale cu copii hipoacuzici, dumneaei asumându-și traducerea prezentării în limbaj mimico gestural.

Așadar, dragi profesori, mai puteți încă beneficia de prezentările online ale echipei noastre iar voi, dragi copii, haideți alături de noi în cea mai misterioasă și simpatică cursă a prieteniei- Friends Beyond Borders! ne spune Sara Ismail, coordonatoarea proiectului.  

Proiectul a fost pus la cale de o tânără studentă de numai 20 de ani crescută în spiritul CONIL, ce a integrat valori precum prietenia, acceptarea și toleranța! Acestea sunt valorile pe care Sara Ismail,  studentă în anul II la Hanze University, Groningen, Olanda le promovează alături de o echipă de alți cinci voluntary internaționali prin proiectul Friends Beyond Borders!

Prin proiectul Friends Beyond Borders ne dorim să atragem atenția asupra copiilor, tinerilor și adulților cu dizabilități, asupra nevoilor lor de acceptare, integrare și incluziune socială. Proiectul a fost declarat câștigător în cadrul concursului de proiecte The Starling Collective propus de  mișcarea Giving Tuesday USA alături de alte 49 de proiecte din 29 de țări!   ne spune Adela Hanafi, președinte CONIL

Ne dorim ca poveștile de prietenie dintre copiii, tinerii și adulții cu dizabilități și cei tipici să înconjoare lumea și să fie un exemplu care să îi ajute și pe cei mai sceptici în a descoperi minunea ce stă în spatele fiecărui om, indifferent de abilitatea sau dizabilitatea sa!

Înscrierile în acest joc al prieteniei se fac aici:  https://new.conil.ro/friends-beyond-borders/

Pașii de urmat sunt:

Dorești să participi? 

Tot ce trebuie să faci este să te înregistrezi pe site-ul nostru. Nu uita că ne poți da de știre dacă dorești să găsești un prieten din străinătate sau din țara ta de origine.

Instrucțiunile detaliate și datele importante pot fi găsite  aici și pe pagina noastră de  înregistrare: https://new.conil.ro/friends-beyond-borders/

Înregistrare

Înregistrează-te pe site-ul nostru. Aplicațiile sunt disponibile până pe 20.10. Fiecare copil și adolescent, de la 6 ani până la terminarea liceului poate participa.

Așteaptă-ți partenerul.

Până pe 23.1 vei afla cine este partenerul tău. În perechi alcătuite din persoane tipice și atipice vei trimite apoi un cadou.

Pregătește cadoul

Așteptăm ca toată lumea să trimită cadoul până pe 1.12.

Anunță-ne!

Până pe 10 Decembrie trebuie să ne împărtășești experiența ta cu FBB. Ai primit cadoul în regulă? Încă păstrezi legătura cu prietenul tău  FBB? Dă-ne de știre!

Urmărește-ne!

După aceasta, singura rugăminte este să împărtășești/ distribui povestea ta. Credem că împărtășind această experiență putem face cunoscută cauza noastră! Așadar, urmărește canalele noastre sociale și fi pe fază pentru FBB partea a doua!

Detalii despre proiect  https://www.facebook.com/fbb.project și pe pagina https://www.facebook.com/ScoalaCONIL/ unde vor fi postate toate informațiile referitoare la înscrierea ca participant în proiect.