Hidroelectrica a pus în funcțiune săptămâna aceasta stația de 110kV din cadrul obiectivului de investiții ”Modernizare stație de 110kV aferentă Stației de Pompe Jidoaia”. Costul lucrărilor – derulate în conformitate cu graficul din contract, precum și al cheltuielilor aferente efectuării probelor tehnice s-a ridicat la valoarea de 1.988.578 lei.

Hidroelectrica a înregistrat progrese importante anul acesta la capitolul de retehnologizări ale obiectivelor. Sunt lucrări care, dincolo de piedicile ridicate de pandemie, s-au derulat într-un ritm susținut. Săptămâna aceasta am pus în funcțiune stația de 110kV Jidoaia – care intră astfel într-un nou ciclu de viață, în curând vom finaliza lucrările și vom pune în exploatare stațiile de 110kV din CHE Bradișor (SH Rm. Valcea), stația de 110kV aferentă Stației de Pompe Lotru Aval, stațiile din CHE Olt Superior (CHE Avrig, CHE Scoreiu, CHE Arpașu, CHE Viștea și CHE Voila). Urmează, de asemenea, să finalizăm retehnologizarea stațiilor de110kV de la CHE Clăbucet și CHE Oești.

Va urma o accelerare a ritmului investițiilor

Ne bucură faptul că, pe lângă prestatorii tradiționali de lucrări, licitațiile noastre au început să atragă tot mai multe firme noi. În măsura în care constatăm că există capacitate suplimentară în piață, intenționăm să creștem numărul lucrărilor pe care ni le propunem și să accelerăm ritmul investițiilor. Credem că această concurență este de natură să aducă un plus de rigoare mai cu seamă în respectarea calendarului de execuție.”– a declarat Bogdan Badea, Președintele directoratului Hidroelectrica.

Stația de Pompare Jidoaia este amplasată în munții Lotrului, pe cursul pârâului Jidoaia, la 15 km de localitatea Voineasa. Amenajarea Hidroenergetică Jidoaia are ca scop captarea apelor provenite din pârâul Jidoaia  și de la cele 16 captări secundare din ramura nord pompaj, în lacul de acumulare Jidoaia.

Prin intermediul celor două grupuri, apa este pompată în lacul de acumulare Vidra.

Cel mai mare producător de energie verde din România

Hidroelectrica este cel mai mare producător de energie verde din România și principalul furnizor de servicii tehnologice necesare în Sistemul Energetic Național, fiind o companie vitală pentru un sector strategic, cu implicații în siguranta națională. Compania exploatează un număr de 209 centrale, având o putere instalată totală de 6.482 MW.