45 de studenți din centrele universitare Galați, București, Brașov, Iași, Constanța, Craiova și Cluj -Napoca, au început Școala de Vară, un program educațional prin care LIBERTY Galați dorește să atragă noi specialiști și să își  întărească legăturile cu mediul educațional.

Timp de 10 săptămâni, studenții vor lucra alături de mentori

Timp de 10 săptămâni, studenții vor lucra alături de mentori (specialiști din cadrul Combinatului) pentru a înțelege realitățile industriale actuale și pentru a contribui la rezolvarea unor probleme reale.

Această ediție se desfășoară cu respectarea strictă a regulilor interne din Combinat care să prevină infectarea cu Covid 19. Unele activități vor fi susținute online.

Școala de Vară, un program educațional prin care LIBERTY Galați

La deschiderea Școlii de Vară, realizată prin video-conferință, studenții au purtat un dialog deschis cu Bogdan Grecu – Directorul General al Combinatului, Mihaela Crăciun – Directorul de Resurse Umane dar și cu o parte din mentorii lor.

„Faptul că ați fost selectați în acest program înseamnă că ați făcut un prim pas în carieră și în dezvoltarea voastră profesională. Sperăm să veniți cu idei și viziuni proaspete de a îmbunătăți procesele din companie. Acum aveți șansa de a pune în practică principiile învățate în facultate dar și de a… greși. E un mediu perfect de dezvoltare pentru orice student care dorește acest lucru”, le-a transmis studenților, Bogdan Grecu, Directorul General al Combinatului.

„Am realizat acest program pentru că ne dorim ca această companie să funcționeze mult timp de acum înainte și să colaborăm îndeaproape cu sistemul superior de învățământ, deoarece, din păcate, acesta nu este sensibilizat de nevoile angajatorilor din România. Noi vă oferim șansa să vă afirmați, să vă împărtășiți ideile și sugestiile și să lucrați în echipă. Singura competiție este cu voi înșivă!”, a spus Mihaela Crăciun, Directorul de Resurse Umane al LIBERTY Galați.

Internii vor participa nu doar la proiecte ci și la sesiuni de pregătire susținute de experți interni și externi precum și la team building-uri, cu scopul de a crea coeziune și de a descoperi punctele tari ale echipelor.

Prin Școala de Vară s-au angajat 120 de noi specialiști

Lansată în 2012, Școala de Vară a Combinatului, parte a programului de Insternship, a avut ca rezultat atât pregătirea a 350 de studenți cât și angajarea a 120 de noi specialiști.

LIBERTY Steel Group face parte din Alianța GFG, o grupare internațională de întreprinderi și investiții deținută de Sanjeev Gupta și familia sa. Alianța este structurată în trei piloni industriali de bază; LIBERTY Steel Group, ALVANCE Aluminium Group și SIMEC Energy Group, independenți unul de altul, însă uniți prin valori comune și având scopul de a crea un viitor durabil pentru industrie și societate. GFG Alliance are 35.000 de angajați în 10 țări și are venituri de 20 miliarde dolari SUA. Alianța GFG este lider în industria durabilă, cu misiunea de a deveni Neutră de Carbon până în 2030.

LIBERTY Galați a fost achiziționată la începutul lunii iulie 2019, împreună cu alte șase unități siderurgice importante și cinci centre de servicii din șapte țări europene. Acordul de 740 milioane Euro a făcut din LIBERTY Steel Group unul dintre primii zece producători de oțel la nivel mondial, cu excepția Chinei, cu o capacitate de laminare totală de peste 18 milioane de tone care acoperă o gamă largă de produse finite.

Cel mai mare combinat siderurgic integrat din România

Liberty Galați este cel mai mare combinat siderurgic integrat din România, cu o forță de muncă de 7.500  de oameni și o capacitate de producție de aproximativ 3 milioane de tone de oțel pe an pentru clienți din domeniul construcțiilor, naval, petrolier și gaze, precum și cel al producției de energie eoliană.