În scopul susținerii afacerilor românești, Libra Internet Bank a solicitat suplimentarea plafonului de garantare din cadrul Programului IMM Invest, ca urmare a epuizării rapide a plafonului inițial de 68 milioane lei. Astfel, Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (FNGCIMM) a alocat băncii un nou plafon, semnificativ mai mare, în valoare de 180 milioane lei disponibili imediat pentru firmele care doresc să obțină credite IMM Invest de la Libra Internet Bank.

Suplimentare semnificativă a limitei de garanții

„Programul IMM Invest este una dintre soluțiile în care am crezut încă de la început, când am luat decizia de a ne înscrie și de a ne asuma un rol activ în actualul context dificil cauzat de pandemie. Epuizarea rapidă a plafonului acordat inițial băncii noastre ne-a determinat să aplicăm pentru o suplimentare semnificativă a limitei de garanții, menită să răspundă nevoilor importante din mediul de business, de a face față provocărilor curente și de a pregăti investițiile pentru oportunitățile care încep să apară”, a declarat Emil Bituleanu, Director General al Libra Internet Bank.

În urma acestei majorări, reprezentanții companiilor pot aplica în continuare pentru o finanțare acordată de către Libra Internet Bank în cadrul Programului IMM Invest, pentru a beneficia de credite garantate de stat și de costuri subvenționate, în condițiile prevăzute de lege.

Firmele interesate trebuie să opteze pentru Libra Internet Bank în momentul înscrierii în Programul IMM Invest, urmând ca dosarul să fie ulterior preluat de bancă și completat cu ajutorul unui consultant specializat din cadrul băncii.

O rețea de 55 de sucursale

Libra Internet Bank, membră a grupului american de investiții New Century Holdings (din 2003), este una dintre cele mai dinamice bănci din România. Cu o rețea de 55 de sucursale, banca este specializată în domenii precum profesiile liberale, dezvoltatorii imobiliari, agribusiness-ul sau segmentul IMM-urilor și acordă o atenție deosebită tehnologiei moderne și parteneriatelor cu fintech-urile.