Artmark s-a străduit, în ultimii 10 ani, pentru cele mai actuale cauze caritabile și sprijină organizațiile non-guvernamentale reputate în îndeplinirea proiectelor acestora caritabile concrete.

Chiar în acest decembrie, pe lângă punerea la dispoziție a platformei de licitare online Festivalului Brazilor de Crăciun, organizat anual de fundația Salvați Copiii România, A10 by Artmark sprijină deschiderea la Cluj a Casei Memoriale Doina Cornea prin găzduirea, în cadrul tradițional al Licitației de artă de Iarnă, a licitației caritabile-eveniment a 28 de obiecte de artă ori suvenir provenite din patrimoniul Doinei Cornea, luptător-etalon pentru libertate și democrație în anii ’80-90. Urmărită de Securitate până în ultima zi a regimului comunist, Doina Cornea este și trebuie să rămână un simbol al rezistenței anticomuniste în România.

Printre cele 28 de obiecte scoase la licitație, cu prețuri de pornire simbolice între 50 și 800 de euro, se numără și una dintre cele 3 păpuși prin intermediul cărora Doina Cornea trimitea scrisori cu privire la realitățile din interiorul lagărului românesc unor personalități din străinătate, precum Papa Ioan Paul al II-lea, politicieni europeni ori presa occidentală.

Biroul de lucru și scaunul Doinei Cornea, unde au fost scrise nenumărate manifeste anticomuniste, manuscrise care nu au fost niciodată expuse publicului larg, corespondența disidentei cu ambasadele, permisul de conducere sau celebra bască verde tricotată de Doina Cornea, cu care apare în multe dintre ipostazele sale publice, sunt obiecte purtătoare de istorie, pe care luptătoarea anticomunistă le-a folosit de-a lungul activității sale care a schimbat istoria României și care vor fi vândute în licitația caritabilă din seara de 16 decembrie, în debutul Licitației Artmark de Iarnă.

Realitatea este că pe platforma noastră de licitații online, ce a depășit recent 10 mii de conturi active, se strâng în număr mare, cu ocazia vânzărilor publice de artă, carte, istorie etc., nu doar iubitorii de artă, dar și persoane responsabile cultural și social. Ni s-a părut o oportunitate socială și o utilitate publică să punem platforma noastră de licitații online și cadrul licitațiilor oricum organizate la dispoziția comunității colecționarilor, poate mai ales pentru că sunt preocupați de identitatea noastră culturală, să le aducem în față șansa de a ajuta. Astfel, Casa de Licitații face legătura comunității de utilizatori Artmark Live cu cauzele caritabile ale organizațiilor ce apelează la noi” – Alexandru Bâldea, Managing Partner Artmark Holding.