Asociația Help Autism în parteneriat cu Artmark, cea mai cunoscută casă de licitații din România, organizează cel mai inedit eveniment de strângere de fonduri. Licitația va avea loc pe 17 mai, ora 19.00, online, pe platforma Artmark Live. 15 dintre cele mai renumite și iubite vedete autohtone au oferit experiențe ce pot deveni amintiri de neuitat pentru licitatori și se pot transfoma în experiențe unice pentru copiii cu autism din România și Ucraina.

licitatie_HelpAutism_Artmark_Post

Cabral, Andi Moisescu, Smiley, Anna Lesko, Cătălin Botezatu, Loredana, Dan Bittman, Mircea Lucescu, Ana Maria Brânză, Mihai și Elwira Petre, Iulia Albu, Cătălin Scărlătescu, Delia, Mihai Bendeac și Micutzu sunt cei care au rezonat cu propunerea organizatorilor și participă la Licitația Inimilor Deschise pentru copiii cu autism.

Provocarea Artmark – Help Autism este să transforme experiențele unice pe care le poți trăi cu vedetele în experiențe esențiale pentru copiii cu autism. Banii strânși din licitație vor ajuta 100 de copii cu autism din România și Ucraina să meargă pentru prima oară în viața lor într-o tabără.

Copiii cu autism nu merg în excursie cu clasa, nici în tabere nu sunt primiți. Organizată de Help Autism, această minitabără de 3 sau 4 zile va fi un bun și necesar exercițiu pentru a se descurca singuri, în afara casei sau a ședințelor de terapie, pentru a se pregăti pentru excursiile cu colegii lor de clasă și singura șansă pentru a lega prietenii. Însoțit de terapeut, fiecare copil este îndrumat și susținut să se descurce independent. O experiență esențială în dezvoltarea lor.

Generozitatea vedetelor concurează cu cele mai extravagante loturi ce ar fi putut fi scoase la licitație.

Susținătorii copiilor cu autism și fanii vedetelor vor avea ocazia: să meargă cu Andi Moisescu la Electric Castle; să facă parte din echipajul lui Cabral la regată; să petreacă o oră cu Smiley la el în studio; să poarte o rochie unicat creată de Cătălin Botezatu; să se bucure de un prânz cu Anna Lesko sau de o experiență la cumpărături cu Iulia Albu. Dan Bittman oferă o partidă de pescuit pe balta sa, Mihai și Elwira Petre un curs de inițiere în dans, iar chef Cătălin Scărlătescu un curs de gătit. Delia invită cel mai generos licitator în culisele unui mare concert pe care-l va susține în București, iar Mihai Bendeac în culisele spectacolului său, la teatru, unde va avea ocazia să-l cunoască pe actor. Și marii sportivi s-au alăturat licitației, de la Mircea Lucescu vor primi tricoul lui Dinamo Kiev, cu semnătura proprie, iar cea mai bună spadasină din lume, Ana Maria Brânză îi va iniția în scrimă. Loredana nu a stat nici ea deoparte și a acceptat să primească în culise pe cel mai generos fan al său, iar îndrăgitul comediant Micutzu s-a oferit să lanseze într-un show de-al său gluma scrisă chiar de licitator. Prețurile de pornire sunt între 1000 și 5000 euro, detalii pe www.helpautism.ro/licitatie sau direct pe platforma de licitație unde doritorii se pot deja înscrie pentru a licita.

În acest moment se pot plasa oferte pentru cele 15 experiențe pe siteul www.artmark.ro ori donând în cadrul evenimentului live, online. Este necesar doar deschiderea, în prealabil, a unui cont de licitare pe artmark.ro.

Asociația Help Autism este astăzi cea mai mare organizație dedicată cauzei din România. Misiunea ei a început în 2010 cu doar câțiva copii și a ajuns să susțină peste 3000 de copii și adolescenți diagnosticați cu TSA -Tulburare de Spectru Autist în programe de terapie, în cadrul celor 8 centre și la domiciliu. De la terapie specifică la programe de integrare școlară, de la sprijin pentru părinți la campanii de conștientizare și advocacy, Help Autism caută să ofere constant un spectru de soluții pentru copiii cu autism și familiile lor.

Casa de Licitații Artmark – principala platformă de promovare culturală și partener în susținerea acțiunilor caritabile din piața de artă românească. Artmark aduce în fața publicului iubitor de frumos, în fiecare lună, expoziții de artă clasică importantă, artă contemporană, artă sacră, carte rară și manuscrise, artă decorativă sau ceasuri și bijuterii de lux. Artmark a depășit un deceniu de activitate prodigioasă și punctează valori precum tradiție, excelență, pasiune pentru artă, transparență, fidelitate și încredere.