Șase concerte de jazz preluate din Brașov Jazz & Blues Festival (ediția a VIII-a, 4-6 septembrie 2020) sunt oferite melomanilor de platforma culturală Raiffeisen Art Proiect – Stagiune Virtuală (https://art.raiffeisen.ro/muzica/), în secțiunea Muzică. Concertele sunt programate pe toată durata lunii noiembrie 2020, în colaborare cu Brașov Jazz & Blues Festival și sunt o modalitate virtuală de a profita de bucuria muzicii în condițiile în care pandemia a restricționat sever accesul în spațiile de sprectacol, menținând vie legătura dintre artiști și publicul lor.

Concertele Brașov Jazz & Blues Festival oferite în #StagiuneaVirtuală pe durata lunii noiembrie 2020 sunt:

  • 02-16 noiembrie: Ana-Cristina Leonte Quartet (România)
  • 09-22 noiembrie: Luiza Zan & Jazzpar Trio (România)
  • 16-29 noiembrie: Cristi Copaciu Band (România)
  • 23 noiembrie – 06 decembrie: Berti Barbera & Nicu Patoi: Blue Drops (România)
  • 30 noiembrie – 13 decembrie: George Baicea Electric Blues Band (România)
  • 07 – 20 decembrie: Dorrey Lin Lyles & LK Band (SUA – Germania)

Cele șase concerte vor fi disponibile gratuit în Stagiunea Virtuală pentru o perioadă de câte două săptămâni după publicare fiecare. Sunt cinci reprezentații cu trupe românești reper, cu muzicieni maturi și confirmați pentru segmentul de jazz și blues, precum și un concert oferit de o trupă mixtă din afară, într-o formulă SUA-Germania.

”Dedicăm luna noiembrie muzicii în Stagiunea Virtuală Raiffeisen Art Proiect. Avem concerte valoroase, de jazz, blues și de muzică clasică, pe care melomanii le pot vedea doar pe scena noastră virtuală și de care se pot bucura. Este, totodată, o oportunitate și pentru muzicieni de a păstra legătura cu publicul lor, profitând în condițiile restrictive din prezent de deschiderea pe care o asigură online-ul. Spectacolele din Stagiunea Virtuală au o medie de 1.500 de vizualizări și înregistrăm 7-8.000 de unici pe lună, din România și alte 10 țări din lume, ceea ce înseamnă o expunere bună pentru artiști”, spune Corina Vasile, director de comunicare Raiffeisen Bank România.

Seria de concerte Brașov Jazz & Blues Festival din Stagiunea Virtuală se deschide cu reprezentația Ana-Cristina Leonte Quartet (România), care va fi lansată luni, 02 noiembrie 2020, la ora 19.00 și va fi disponibilă până pe data de 16 noiembrie. Trupa este formată din Ana-Cristina Leonte – voce, Albert Tajti – keyboard, Michael Acker – contrabas și Tavi Scurtu – baterie & mixaj. Ana Cristina Leonte este considerată una dintre cele mai bune voci feminine românești de jazz și underground, cu o experiență muzicală foarte bogată și variată, de la rock, jazz, a capella și muzică de cameră.

”Este o perioadă foarte complicată pentru artele spectacolului și pentru artiști și nimeni nu știe în prezent ce se va întâmpla pe mai departe, cum vor evolua lucrurile în viitor. Ce știm este că, fără expunerea la public, creația artistică rămâne o producție de sertar. De aceea este vital ca artistul, fie el muzician, actor, dansator să aibă posibilitatea să se întâlnească cu publicul său. Acesta este ajutorul meritoriu pe care îl oferă în acest moment Stagiunea Virtuală și ne bucurăm să avem și online o parte din concertele din ediția de anul acesta a Brașov Jazz & Blues Festival”, consideră Marian Gîlea, preşedintele Asociaţiei Culturale Fanzin – organizatorul Brașov Jazz & Blues Festival.

Brașov Jazz & Blues Festival a ajuns la cea de-a VIII-a ediție în 2020. Raiffeisen Bank România este partener principal al festivalului

Platforma online Raiffeisen Art Proiect-Stagiunea Virtuală a fost lansată la începutul lunii iunie 2020, cu intenția de a crea un hub cultural online, unde legătura dintre artiști și public să poată continua, în pofida distanțării sociale și a restricțiilor impuse de pandemie. 50 de proiecte culturale au fost lansate pe platforma Raiffeisen Art Proiect – Stagiune Virtuală (https://art.raiffeisen.ro/) până în prezent, în cele patru secțiuni – Teatru, Muzică, Explorator și Conversații, care au acumulat peste 90.000 de vizualizări, spectatorii virtuali provenind din România și din alte 10 țări din întreaga lume, printre care SUA, Germania, Olanda, Danemarca, Finlanda, Austria și Franța.

Raiffeisen Bank se  implica de peste 20 de ani  în sprijinirea artei și culturii românești, considerând că trebuie să-și aducă aportul la dezvoltarea României și în acest fel. Raiffeisen Art Proiect a fost primul program de mecenat din România și a sprijinit proiecte artistice din diferite zone de expresie, menite să deschidă cât mai multe căi de dialog între public și artiști. De-a lungul anilor, Raiffeisen Bank a ales să fie partener de tradiție al unor importante manifestări culturale românești: Festivalul Internațional George Enescu, Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, Festivalul Internațional de Muzică de Cameră SoNoRo, Festivalul Internațional de Teatru Independent Undercloud, Jazz in the Park, Gala Premiilor Uniter, proiecte teatrale și turnee cu Teatrul Act și Asociația Goong. Raiffeisen Bank susține, de asemenea, proiecte care promovează patrimoniul cultural al României, printre care Via Transilvanica și Cronicarii Digitali.