nZEB Expo, cel mai mare eveniment local din domeniul construcțiilor eficiente energetic, va avea loc weekendul acesta la Romexpo, Pavilion B2. Dedicat publicului larg, evenimenul are ca obiectiv informarea asupra principiilor nZEB și de casă pasivă și reunește într-un singur loc peste 150 de producători și distribuitori de materiale de construcții, alături de numeroși specialiști în domeniu, care vor dezbate o varietate de subiecte aplicate sau vor susține workshopuri dedicate.

Deschiderea oficială nZEB Expo va avea loc vineri, 14 iunie, orele 12:30, la Romexpo, Pavilion B2. Pe parcursul celor trei zile, participanții vor putea vizita zonele de expoziție ale celor 150 de expozanți, amenajate în funcție de ariile de interes pentru consumator, vor avea ocazia de a obține know-how de la o varietate de speakeri locali și internaționali, nume relevante din industrie, ce vor susține diverse prezentări pe cele două scene dedicate și vor avea posibilitatea de a asista la peste 25 de workshopuri.

„nZEB Expo reprezintă o oportunitate unică pentru toți cei interesați de construcțiile eficiente energetic să interacționeze direct cu experți din domeniu, să descopere soluții inovatoare și să vadă în acțiune tehnologii de ultimă generație, precum cea mai mare imprimantă 3D din România. Vă invităm să ne fiți alături la acest eveniment de referință pentru a învăța, a explora și a contribui la viitorul sustenabil al construcțiilor”, a declarat Marius Șoflete, inginer proiectant de case pasive și co-organizator nZEB Expo.

Premieră absolută în România –  imprimanta 3D ce va printa în timp real o structură de casă

În cadrul nZEB Expo, publicul va avea ocazia, în premieră absolută, de a vedea în acțiune cea mai mare imprimantă 3D din România, Wasp The Crane, pusă la dispoziție de WOP3D. Aceasta va printa, în timp real, o structură de casă și alte elemente decorative. Crane WASP este o imprimantă 3D colaborativă și modulară, cu mai multe configurații. Modulul de bază oferă un volum de imprimare de 8,20 metri în diametru și 3,2 metri în înălțime, fiind capabilă să printeze cu mortare pe bază de ciment sau argilă.

Soluții inovatoare de digitalizare a construcțiilor, prin realitate virtuală și augumentată

Totodată, vizitatorii vor avea posibilitatea de a descoperi o varietate de soluții inovatoare în domeniul costrucțiilor eficiente energetic, prezentate de companiile expozante. Printre acestea se numără, spre exemplu, Leviatan Design – o companie românească de servicii integrate de inginerie în construcții de tip design & build. La standul lor, participanții vor putea vedea ce presupune digitalizarea construcțiilor, explorând proiecte constructive cu ajutorul realității virtuale și augmentate, realizată prin modelarea și scanarea suprafețelor.

La expoziție vor participa peste 150 de producători și distribuitori de materiale de construcții, care vor oferi soluții pentru construcții eficiente energetic. Printre produsele expuse se numără pompe de căldură, sisteme de ventilație cu recuperare de căldură, tâmplării performante, sisteme de case prefabricate, sisteme de izolație și hidroizolație, panouri fotovoltaice și soluții la cheie pentru acoperișuri.

Peste 50 de speakeri prezenți, 3 scene dedicate și o varietate de workshopuri

Pe parcursul celor trei zile, evenimentul va aborda diverse teme specifice. Vineri, discuțiile vor fi axate pe construcțiile nZEB la scară mare, inclusiv provocările legislative și financiare pentru dezvoltatorii imobiliari și marii constructori, precum și soluțiile oferite de companii din sectorul financiar și energetic, precum EON și Banca Transilvania. Printre companiile ce vor dezbate aceste subiecte se numără Kasper Development, Agenția de Dezvoltare Locală Oradea și Hils Development.

Sâmbătă va fi ziua dedicată inginerilor, arhitecților și meșterilor, cu discuții tehnice despre proiectarea nZEB și în standard de casă pasivă. Un punct de atracție va fi conferința „Orașul Inteligent”, susținută de Carlos Moreno, urbanist de renume internațional și inițiator al conceptului „15 minute city”. Duminică vor fi prezentate studii de caz pe proiecte nZEB și de case pasive, cu intervenții ale beneficiarilor care vor împărtăși experiența lor de a trăi într-o astfel de casă.

Totodată, pe parcursul celor trei zile, vor avea loc diverse workshopuri, incluzând ateliere de montaj corect al ferestrelor, teste de etanșeitate, demonstrații cu scule electrice profesionale, dulgherie, montaj acoperișuri și realizare hidroizolație.

nZEB Expo este un parteneriat între Soflete.ro, The Concept Real Estate Advisers și Mihai Cima, co-fondator Universum Events. Soflete.ro – primul și cel mai relevant creator de conținut dedicat construcțiilor din România, cu o comunitate de 150.000 de urmăritori pe canalele online de comunicare și unul dintre principalii promotori ai construcțiilor nZEB și în standard de casă pasivă din țara noastră. The Concept Real Estate Advisers – companie specializată în domeniul vânzărilor și marketingului dedicat construcțiilor și dezvoltărilor imobiliare, care va aduce, atât la București cât și la Cluj, marii dezvoltatori și jucători din piața construcțiilor. Mihai Cima, co-fondator Universum Events – organizatorul unor evenimente de top în industrie (precum Imobiliarium, GoTech World sau Bucharest Technology Week, care adună anual zeci de mii de participanți) va coordona organizarea ambelor ediții nZEB Expo de anul acesta.

Participarea la nZEB Expo București (14-16 iunie) este GRATUITĂ, cu înscriere în prealabil la https://nzebexpo.ro/bucuresti/ .

Citește și:

nZEB Expo, cel mai mare eveniment dedicat construcțiilor eficiente energetic, în premieră la București

Prețurile materialelor de construcții scad pe fondul reducerii cererii