În contextul creșterii continue a costurilor energiei, panourile fotovoltaice reprezintă o soluție eficientă pentru reducerea cheltuielilor pe termen lung. Beneficiile financiare semnificative, alături de contribuția la un mediu mai curat, fac din aceste sisteme o opțiune tot mai populară printre antreprenori. Chiar dacă procesul de obținere a finanțărilor europene este mai dificil, acestea rămân o metodă atractivă pentru a suporta costurile inițiale, adesea mari, asociate achiziției și instalării sistemelor fotovoltaice.

2024: Anul ideal pentru investiții în panouri fotovoltaice prin fonduri europene

Anul 2024 marchează o perioadă propice pentru antreprenorii care doresc să investească în tehnologii verzi, cu sprijinul finanțărilor europene. În continuare, vă prezentăm câteva  programe de finanțare care oferă resurse semnificative pentru achiziția de sisteme fotovoltaice.

Fondul de Modernizare (FM) – Producție și autoconsum

Fondurile din cadrul acestui program pot fi accesate de către microîntreprinderi, întreprinderi mici, mijlocii și întreprinderi mari, inclusiv întreprinderi nou înființate. Acestea pot achiziționa instalaţii/echipamente noi pentru construirea de capacități noi de producție a energiei electrice din surse regenerabile de energie eoliană, solară sau hidro; și construcţii care fac obiectul proiectului de producere a energiei electrice din surse regenerabile de energie eoliană, solară sau hidro. În ceea ce privește valoarea maximă a finanțării pe MW, pentru energia electrică obținută din energie eoliană se pot obține până la 700.000 euro/MW pentru toate capacitățile; pentru cea obținută din energie solară: – 450.000 Euro/MW – pentru capacități instalate de până la 5 MW (incl); – 360.000 Euro/MW – pentru capacități instalate mai mari de 5 MW. Contribuția proprie poate fi și 0%, însă, având în vedere că solicitanții determină procentul de cofinanțare asumat prin proiect, iar acest angajament va determina punctajul obținut și are un efect direct asupra șanselor de câștig, nu sfătuim solicitanții să aplice fără contribuție proprie. Recomandăm antreprenorilor să nu întârzie demararea procesului de aplicare, având în vedere că termenul limită pentru depunerea proiectelor este la sfârșitul lunii iulie.

Programul Electric-Up 2

Un alt program de finanțare prin care se pot achiziționa sisteme fotovoltaice este programul Electric-Up 2. Finanțarea poate fi accesată de IMM-uri și operatori economici (inclusiv din domeniul HoReCa) și întreprinderi mari (doar din domeniul HoReCa). Programul sprijină achiziția sistemului de panouri fotovoltaice cu putere instalată de minimum 27 kWp și maximum 150 kWp, precum și achiziţia a cel puțin unei staţii de reîncărcare de minim 22 kW pentru vehicule electrice şi electrice hibrid plug-in, cu cel puțin două puncte/prize de încărcare (2x11kW). Valoarea finanțării este de maximum 150.000 euro/beneficiar.

Investițiile în panouri fotovoltaice nu doar că reduc costurile energetice, dar contribuie și la sustenabilitatea mediului. Cu sprijinul finanțărilor europene și al partenerilor de încredere precum Goodwill Consulting, tranziția către energie verde este nu doar posibilă, ci și economic viabilă.

Transformând idei în realitate cu ajutorul Goodwill Consulting

Colaborarea cu Goodwill Consulting poate fi cheia pentru accesarea finanțării. Cu peste 16 ani de experiență în consultanță și un portofoliu de peste 3000 de proiecte de succes, Goodwill Consulting s-a impus ca lider în furnizarea de soluții personalizate și inovatoare. Compania s-a remarcat prin capacitatea de a atrage fonduri semnificative pentru clienții săi, gestionând cu succes peste 600 de milioane de euro.
Pentru a facilita procesul de accesare a fondurilor, Goodwill Consulting oferă antreprenorilor o gamă completă de servicii. Goodwill Studio asigură servicii de proiectare pentru întocmirea documentației tehnice necesare obținerii finanțării, iar Goodwill Energy oferă servicii de instalare și mentenanță a sistemelor fotovoltaice. Mai mult, Goodroid oferă un serviciu integrat de analiză de procese și automatizare robotizată (RPA), pentru a optimiza eficiența operațională a afacerii tale.

Solicită o sesiune gratuită de consultanță de la reprezentantul Goodwill din regiunea ta pentru a afla care sunt șansele să obții această finanțare, completând formularul de contact aici !

Citește și:

Programe de finanțare pentru dezvoltarea companiilor din Regiunea Centru. Consultanța în accesarea fondurilor nerambursabile, un pas important în drumul spre succes

Consultanța în accesarea fondurilor nerambursabile, o șansă importantă pentru antreprenorii din România

Fonduri nerambursabile pentru investiții în energie regenerabilă. Descoperă oportunități de finanțare pentru dezvoltarea de soluții sustenabile

Gala Ziarul Pozitiv – Ediția I, 30 mai 2024, Palatul Camerei de Comerț și Industrie București

Scrie un comentariu

Echipa Ziarul Pozitiv nu a solicitat și nu beneficiază de finanțare din fonduri guvernamentale. Publicitatea este limitată și prezentată într-un mod neinvaziv. De asemenea, Ziarul Pozitiv nu acceptă fonduri de la partide politice și nu promovează industrii precum jocurile de noroc, pariurile, alcoolul și tutunul. Așadar, prin utilizarea serviciilor oferite de Ziarul Pozitiv, sprijini activitățile societății civile și contribui la promovarea inițiativelor care aduc binele și prosperitatea. Descoperă serviciile noastre!