Primăria Piatra-Neamț a început cea de a treia etapă de modernizare a punctelor de colectare a deșeurilor. După ce în prima etapă au fost amplasate noile containere  în zona centrală a orașului, respectiv în zona delimitată de str. Obor, bd. Dacia, str. Petru Rareș, bd. M. Eminescu, Cartierul Nemțesc, str. G. Coșbuc, str. Anton Vorel și str. Rodnei, în 68 de puncte de colectare, lucrările au continuat cu înlocuirea pubelelor din cartierele Mărăței și 1 Mai, respectiv 116 puncte de colectare.

A treia etapă de modernizare cuprinde cartierul Precista

Această a treia etapă cuprinde cartierul Precista și a început prin realizarea celor 80 de platforme betonate, pe care urmează să se instaleze noile containere care vor conține cele 540 de pubele. Tot în această etapă vor fi modernizate și punctele de colectare din Văleni și Speranța.

Noul model al punctului de colectare este suprateran, supravegheat video, securizat și permite colectarea selectivă a deșeurilor. Acesta este realizat dintr-un cadru metalic, cu pereți și acoperiș din panouri termoizolante cu suprafețe metalice. Fiecare modul include câte un euro-container de 1100 l, prevăzut cu o ușă dotată cu sistem de închidere cu cheie și au încorporate fante speciale pentru introducerea deșeurilor. Modelul de container ales permite suplimentarea sau diminuarea numărului de module, în funcție de necesitate.

Odată cu modernizarea punctelor de colectare a deșeurilor, am demarat și o acțiune de informare, prin intermediul asociațiilor de proprietari, referitoare la selectarea deșeurilor și modul de folosire a noilor tipuri de sheltere.

Obiectivul acestui proiect este de a menține municipiul Piatra-Neamț verde și curat. Aceste noi modele de sheltere stimulează colectarea selectivă a deșeurilor, care produce efecte benfice pentru mediul înconjurător. Este însă nevoie de un efort comun pentru a duce la bun sfârșit acest proiect, iar cea mai importantă susținere a proiectului este acum a dumneavoastră, a cetățenilor. Doar prin utilizarea corectă a sheltelor se asigură buna implementare și ne vom atinge obiectivul propus,  fie că este vorba de colectarea selectivă a deșeurilor, fie că este vorba de menținerea curățeniei în jurul lor. La fiecare punct de colectare modernizat  montăm și camere de supraveghere video pentru a monitoriza mai eficient modul de utilizare” a declarat primarul Dragoș Chitic.

afis colectare - Primăria Piatra-Neamț

Ultima etapă de modernizare

După finalizarea acestei etape, tot în acest an va începe și ultima etapa a modernizării punctelor de colectare a deșeurilor care cuprinde cartierul Dărmănești.

Investiția este realizată din fondul constituit la nivelul Primăriei Piatra-Neamț din redevența achitată până în prezent de operatorul local Brantner Servicii Ecologice, iar până la sfârșitul acestui an estimăm că  vor fi modernizate toate punctele de colectare a deșeurilor din oraș.