În cadrul proiectului cultural Romanian Street Art, creat de Save or Cancel și co-finanțat de AFCN, fotografii și exploratorii urbani au fost invitați participe la un apel deschis menit să releve lucrări artistice remarcabile realizate în spațiul public.

Obiectivul apelului a fost de a identifica și premia 5 fotografii care să evidențieze diversitatea și originalitatea intervențiilor artistice din spațiul public din România.

Cele 84 de fotografii au fost înscrise de 48 de participanți, și ilustrează lucrări de diferite tipuri și dimensiuni de la stickere, la paste-up, stencil-uri, bomb-uri, throw-up-uri, burnere, piece-uri sau picturi murale realizate în ultimii ani de artiști locali și internaționali care ne-au vizitat, precum 1UP, Aeul, Akacorleone, Biex, BTA, Coon One, Creaturi Drăguțe aka My Cute Creatures, Cris, Dan Perjovschi, Fâs Fâs, Filoonreisacnu, Flaviu Roua (aka Jones), Irlo, Jabra22, Jacqueline De Montaigne, Kaps Crew, Kero, Kraser, Lost Optics, Lunar, Maria Bălan, Mser, Murivale, Obie Platon, Ocu, Ortau, Passtrada, Pisica Pătrată, Pren, Recis, Rexer Sona, Roxana Netea, Studio Katra, Sweet Damage Crew, Taci 41, Wanda și mulți alții.

Le super mulțumim participanților pentru fotografiile captivante înscrise în acest apel deschis și tuturor celor care s-au implicat în procesul de selecție a imaginilor câștigătoare, susținând comunitatea locală de street art. Apelul deschis Romanian Street Art a atras 6.975 de votanți, care au înregistrat un total de 7.630 voturi.

Câștigători

Locul 1: „Văd cum mă vezi! de Ana Grosu / artist: Ocu

Castigatori apel deschis Romanian Street Art 2024

Locul 2: „Aeul la Galeria RAM de Loredana Chiriac / artist: Aeul

Castigatori apel deschis Romanian Street Art 2024

Locul 3: „Mser/Byex dog de Indiecisivemoment / artiști: Mser și Biex

Castigatori apel deschis Romanian Street Art 2024

Locul 4: „(1)UP with FEMINISM de Raisa Lolici / artist: 1UP

Castigatori apel deschis Romanian Street Art 2024

Locul 5: „Multimedia de Adela Rusu / artist: Dan Perjovschi

Castigatori apel deschis Romanian Street Art 2024

Fotografiile câștigătoare vor fi expuse în expoziția Romanian Street Art, care va avea loc în luna Octombrie 2025, în București.

Află mai multe despre programul multianual Romanian Street Art aici: https://un-hidden.ro/romanian-street-art/

Programul cultural multianual Romanian Street Art este produs de Save or Cancel (Cristina Popa, Andrei Racovițan) prin feeder.ro și este co-finanțat de AFCN.

Programul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Parteneri: Launloc, Lente, Romexpo

Parteneri media: Amsterdam Street ArtIglooIQadsI Support Street ArtLa pas prin BrașovLitera 9Modernism.ro, Mnogo DeinostiMunteanuRevista AtelierulRevista GolanStreet Art BelgradeThe InstituteZeppelin

 Despre Save or Cancel

Din 2009, Save or Cancel este un mediu de comunicare și propagare a artelor și culturii, promovând și facilitând rolul acestora în societatea contemporană.

Programele multidisciplinare auto-inițiate de Save or Cancel au ca scop identificarea oportunităților sustenabile și adaptabile de (re)valorizare a existentului prin proiecte și programe culturale și editoriale.

Citește și:

Htag Festival la Galati

American Independent Film Festival #8 începe cu proiecții în aer liber la Castelul Bran pe 7 iunie

„DescOperă La Traviata”, o reinterpretare modernă a celebrei capodopere a lui Verdi