„Cu PIX-ul scriem cuvinte, cuvintele spun o poveste, poveștile au impact. De ce educație? Pentru că, dincolo de faptul că activăm în industria aceasta a instrumentelor de scris și de colorat, suntem foarte convinși că educația este poate cea mai puternică armă de luptă împotriva sărăciei, pentru că prin educație se dezvoltă autonomia, încrederea de sine, exprimarea de sine”, spune Ruxandra Constantin, invitata noului episod al podcastului Narada, „Leadership cu sufletul: Conversații cu vocile importante din business, care sprijină educația”. Marketing Manager Papetărie al BIC România, ea susține împreună cu echipa BIC România, de mai bine de trei ani, misiunea Narada de a transforma educația în România, sprijinind proiectele organizației prin finanțări consistente menite să schimbe modul în care elevii din școlile din țară au acces la educație.
În acest episod, invitata noastră vorbește despre propria misiune, despre mobilizarea celor mulți în sprijinul educației, dar și despre drumul parcurs până acum în propria viață, drum ce a stat sub semnul educației. Ruxandra povestește și cum a învățat să citească înainte de a începe clasa I și cum a reușit să-și imagineze școala ca pe o următoare filă dintr-o carte, pe care abia aștepta să o descopere, să vadă ce-i mai pregătește. Se poate spune ca a fost privilegiată pentru că a avut acces la educație, pentru că școala a fost o prioritate in familie și a fost încurajată să-și urmeze visul.
Ruxandra Constantin a povestit și cum au fost pentru ea primele întâlniri cu misiunea Narada și care au fost lucrurile care au mișcat-o cel mai mult în comunitățile de copii, despre orele de voluntariat ale echipei BIC România, despre proiectele derulate de companie in scolile din România și despre importanța mobilizării pentru a susține educația. „Cred că dacă reușim împreună să creăm acest cadru în care copiii au șanse egale la a primi educație, în școli prietenoase, în care creativitatea este încurajată și talentul fiecărui copil recunoscut și evidențiat, deja generațiile viitoare vor fi altfel decât am fost noi. Cred că împreună, investind și punând toate resursele pe care le avem în direcția aceasta a dezvoltării educației, putem să schimbăm lumea într -un mod foarte frumos și schimbarea asta nu este neapărat pentru mine personal sau pentru noi, cei care trăim acum, ci mai ales pentru cei care vin după noi”.
De aceea, BIC România a devenit partener al următoarei campanii pe care organizația Narada o va derula de la sfârșitul lunii august, cu scopul mobilizării societății civile pentru educație și pentru a schimba mentalitatea colectivă legată de implicare. Toate având ca obiectiv sprijinirea unui număr cât mai mare a elevilor fără posibilități de a avea acces la educație continuă și care, fără de ghiozdane, încălțări și rechizite, riscă să abandoneze școala.
Mai mult decât atât, BIC România, cu sprijinul Fundației BIC, o organizație ce activează la nivel mondial, susține un proiect extrem de important al Narada, cel prin care copiii își descoperă și dezvoltă creativitatea, încrederea de sine și spriritul antreprenorial cu ajutorul taberelor de grafitti. Acest proiect se va derula pe parcursul a trei ani de zile și va oferi copiilor din școlile românești oportunitatea de a-și imagina, iar apoi de a crea, în timpul unor tabere de grafitti, frumosul ce-i înconjoară, de a desena pereții școlilor lor într-o manieră care să încurajeze învățarea, atitudinea pozitivă creativitatea și starea de bine.
Narada a luat ființă în urmă cu mai bine de cinci ani, când Andra Munteanu (co-fondatoare a organizației) a citit un studiu despre motivele abandonului școlar în rândul copiilor. Primele pe listă erau durerile de dinți și lipsa încălțărilor potrivite. Motive absurd într-o Românie europeană, dar dureros de reale în comunitățile marginalizate și vulnerabile din țară. În aceeași perioadă, Raluca Jianu s-a alăturat ca voluntar în sprijinul misiunii, creionând pentru prima dată schița pe hârtie a ceea ce avea să devină mai târziu HartaEdu.ro. Astăzi este CEO al organizației.
Născută sub umbrela Romanian Business Leaders, Narada are viziunea de a construi o Românie în care fiecare copil are acces la o educație de calitate, care să-l pregătească pentru succesul în viață și în carieră. Cu o echipă multi-disciplinară de profesioniști care abordează problema cu soluții integrate, utilizând tehnologia și transferul de know-how, dar și experiența profesională, cu un mod de lucru tehnocrat și planificat, Narada își propune misiunea de a mobiliza comunitățile pentru a găsi soluții de transformare a sistemului educațional.
Citește și:
GO Scholarship ajunge în YUNITY Park: Sports HUB sprijină performanța sportivă
Sportul pentru Toți: Fundația Comunitară București susține 4 școli în capitală
Ofertă – Pachete de publicare articole în Club Antreprenor și Ziarul Pozitiv