SIGNAL IDUNA reafirmă angajamentul său de a pune siguranța și confortul clienților în centrul strategiei sale și relansează două soluții de asigurare:

  •  Asigurarea bunurilor casnice împotriva riscurilor de catastrofă, ce aduce liniște proprietarului în privința costurilor de reparare sau înlocuire a bunurilor personale afectate.
  • Asigurarea de accidente a persoanelor dedicată transportului urban de taxi și transport alternativ

În România, doar 11% dintre români ar putea face față din punct de vedere financiar costurilor cu repararea sau înlocuirea bunurilor afectate de un potențial dezastru care le-ar afecta locuința, rezultă dintr-un studiu sociologic realizat de IRES pentru UNSAR.

Cu toate că doar 1 din 5 locuințe este asigurată, companiile de asigurări din România au achitat, doar în 2023, despăgubiri de aproape 4 milioane lei  pentru bunurile afectate, prin asigurările facultative pentru locuințe, conform datelor UNSAR.

Odată cu achiziționarea poliței obligatorii pentru locuință (PAD), românii pot încheia și o asigurare pentru bunurile casnice împotriva riscurilor de catastrofă, SIGNAL IDUNA oferindu-le sprijin financiar esențial în cazul unor evenimente naturale neprevăzute, care le-ar putea distruge bunurile achiziționate de-a lungul vieții. Aceasta este o asigurare facultativă, complementară poliței PAD, ce include și asistența la domiciliu. Asigurații beneficiază astfel de acoperire în cazul în care bunurile sunt afectate de calamități naturale precum cutremure, inundații cauzate de precipitații abundente, topirea zăpezii sau alunecări naturale de teren, având liniștea că nu vor scoate din propriul buzunar banii necesari pentru repararea sau înlocuirea obiectelor personale afectate, în limita sumei asigurate menționată în polița de asigurare. 
Toate acestea, la un cost accesibil, de 20 sau 69 de lei anual, în funcție de planul de acoperire selectat.

De asemenea, potrivit unui raport al Comisiei Europene, România este în continuare una dintre țările care au raportat printre cele mai ridicate rate de mortalitate în 2023 în cazul accidentelor rutiere, comparativ cu media Uniunii Europene.  Astfel, în timp ce media UE este de 46 decese rutiere la un milion de locuitori, în România procentul se ridică la 81 de decese la un milion de locuitori. Totodată, în ceea ce privește ocupanții autovehiculelor (șoferi și pasageri), la nivelul Uniunii Europene au reprezentat 45% din totalul deceselor, restul fiind împărțit între pietoni, bicicliști și motocicliști.

De aceea, SIGNAL IDUNA vine în sprijinul persoanelor care desfășoară activități de taximetrie sau sunt operatori de transport alternativ, printr-o asigurare pentru toate persoanele aflate în autovehicul, la momentul producerii unui accident rutier. Cu toate că șoferii care transportă persoane sunt de obicei atenți în trafic, riscurile la care sunt expuși sunt diverse și pot produce daune atât lor, cât și pasagerilor și bagajelor acestora.

Pe lângă o poliță de asigurare pentru călători și bagaje ce oferă acoperiri în cazul unui accident rutier în care pasagerul transportat decedează, rămâne cu invaliditate parțială sau totală, acoperind tototdată cheltuielile medicale necesare sau pentru bagajele distruse,
șoferii pot încheia asigurarea facultativă îmbunătățită cu acordarea unei clauze de asistență rutieră, cu un cost suplimentar  de doar 50 de lei. Aceasta include tractarea către cel mai apropiat service sau locație indicată de asigurat și transportul pasagerilor în afara localității.

Citește și:

SIGNAL IDUNA lansează opțiunea de Notificare daună online, simplificând procesul de rambursare

SIGNAL IDUNA își continuă strategia de consolidare pe piața din România cu o nouă campanie de repoziționare

Gala Ziarul Pozitiv – Ediția I, 30 mai 2024, Palatul Camerei de Comerț și Industrie București