SoftServe și Consiliul Național Român pentru Refugiați lansează un curs IT pentru refugiații ucraineni care vor să învețe programare

SoftServe, unul dintre cei mai mari furnizori de soluții IT din Europa, alături de Consiliul Național Român pentru Refugiați (CNRR), lansează un curs HTML dedicat refugiaților ucraineni din România. Programul educațional va fi oferit gratuit și este destinat persoanelor care nu au cunoștințe în domeniul IT.

Cursul este parte a programului EmpowerU al SoftServe, un program global dedicat educației grupurilor vulnerabile. SoftServe a lansat EmpowerU anul acesta în 7 țări: Bulgaria, Chile, Columbia, Mexic, Ucraina, Polonia și România, sprijinind grupuri diverse: de la veterani de război și refugiați la persoane cu dizabilități și mame adolescente.

În România, acest curs IT dedicat refugiaților ucraineni marchează lansarea EmpowerU.

Cursul, creat de SoftServe Academy, se va derula pe parcursul a șapte săptămâni și este format din 10 module. La finalizarea cu succes a programului, cursanții vor ști să creeze pagini web utilizând HTML5 (Hyper Text Markup Language) sau CSS3 (Cascading Style Sheets).

„SoftServe se remarcă prin faptul că 40% din întreaga echipă de dezvoltatori sunt absolvenții programelor academiei noastre. Mentorii și experții SoftServe își vor lua și de data aceasta angajamentul de a dezvolta o nouă serie de cursanți și a le transforma visul de a învăța IT într-un nou început”, declară  Dorina Itu, Country Learning Partner, SoftServe România.

Pentru a putea participa la acest program, există câteva criterii pe care participanții trebuie să le îndeplinească. Participanții trebuie să fie cetățeni ucraineni refugiați în România, să fi absolvit cel puțin învățământul liceal și să aibă o înțelegere de bază a limbii engleze. Un alt criteriu important este disponibilitatea de a aloca timp, minimum 6 ore săptămânal, atât pentru cursuri, cât și pentru studiu individual.

Cursul dispune de 20 de locuri și va fi susținut în limba ucraineană. Cursanții vor fi selectați de către experții SoftServe Academy în funcție de criteriile prezentate și pe baza scrisorii de motivație trimise de participanți, prin intermediul formularului de înscriere.

Persoanele interesate de acest curs trebuie să dețină un computer sau laptop și să aibă conexiune la internet pentru a participa la sesiunile online. Pentru a veni în întâmpinarea refugiaților care nu îndeplinesc aceste condiții, CNRR va pune la dispoziție în București un spațiu educațional pentru cei care nu au acasă conexiune internet sau computer/laptop.

Pentru a se înscrie în program, candidații trebuie să completeze un formular de înscriere și să trimită o scrisoare de motivație.

Candidații selectați vor primi un e-mail de confirmare până cel târziu în data de 29 septembrie, cu o săptămână înainte de începerea cursului.

Despre SoftServe

SoftServe este una dintre cele mai mari companii IT din Europa Centrală și de Est, cu peste 10.000 de angajați. Înființată în 1993, la Lviv, Ucraina, s-a extins în Polonia și Bulgaria în 2014 și a deschis recent centre de dezvoltare în Mexic, Columbia, Chile și România.

Compania are deja o echipă de peste 100 de persoane în România. În prezent, SoftServe are câteva zeci de poziții deschise pe plan local, căutând, printre altele, Big Data, DevOps și WebUI Engineers.

Compania oferă expertiză aprofundată în inginerie software, Cloud și DevOps, Big Data, AI și Machine Learning, Internetul Lucrurilor, realitate extinsă (XR) și robotică. Printre clienții companiei se numără giganți precum IBM, Cisco, Panasonic, Cloudera și alții. SoftServe este partener Google Cloud Platform, Amazon Web Services, Microsoft Azure, dar și al altor companii de tehnologie bine cunoscute.

Despre CNRR

Fundația Consiliul Național Român pentru Refugiați (CNRR) este o organizație non-guvernamentală înființată în anul 1998 și care a obținut statut de utilitate publică din anul 2003. Misiunea CNRR este dedicată apărării și promovării drepturilor refugiaților și solicitanților de azil din România. Ca urmare a conflictului din Ucraina, CNRR și-a extins activitatea pentru a sprijini persoanele care au nevoie de protecție în România. În cadrul departamentelor sale specializate, CNRR oferă consiliere juridică, asistență specializată și desfășoară activități de advocacy și cercetare.

CNRR își desfășoară activitatea în punctele de trecere a frontierei cu Republica Moldova și Ucraina, în Centrele Regionale de Proceduri și Cazare pentru Solicitanții de Azil, dar și în punctele de lucru ale organizației din București, Brașov, Constanța, Galați, Iași, Suceava, și nu numai.