Wizz Air Abu Dhabi, noua linie aeriană națională a Emiratelor Arabe Unite, a sărbătorit astăzi sosirea primei sale aeronave Airbus A321neo de ultimă generație la Aeroportul Internațional Abu Dhabi.

Wizz Air Abu Dhabi, asocierea dintre ADQ, una dintre cele mai mari companii din regiune, și Wizz Air Holdings Plc, tocmai a primit statutul de transportator național de la guvernul EAU, sub rezerva îndeplinirii standardelor și reglementărilor înainte de începerea operațiunilor.

PRIMA AERONAVĂ AIRBUS A321neo A ATERIZAT LA ABU DHABI

 Sosirea primei aeronave Airbus A321neo va permite companiei aeriene să aibă cea mai mică amprentă de mediu și cel mai mic cost de bază dintre concurenții săi din regiune.

WIZZ AIR

Aeronava A321neo a prezentat în premieră și a încorporat cele mai noi tehnologii, inclusiv motoarele sale de nouă generație și designul cabinei, de referință în industrie, oferind economii de 20% la costul combustibilului. A321neo oferă, de asemenea, beneficii semnificative pentru mediu, cu o reducere de aproape 50% a amprentei de zgomot comparativ cu avioanele din generația anterioară. De la intrarea în funcțiune la începutul anului 2016, motorul Pratt and Whitney GTF și-a demonstrat capacitatea promisă de a reduce consumul de combustibil cu 16% și emisiile de oxid de azot cu 50%.

Mai multe aeronave Airbus A321neo ultramoderne, toate cu livery-ul unic Abu Dhabi, se vor alătura flotei Wizz Air Abu Dhabi în primele 6 luni de operațiuni, creând și mai multe oportunități de călătorie cu tarife reduse și conectând capitala Emiratelor Arabe Unite cu mai multe orașe din Europa și nu numai. Rețeaua de rute planificate pentru aceste aeronave va fi anunțată în timp util.

Wizz Air Abu Dhabi își va începe operațiunile cu o rețea inițială de rute care include Alexandria, Atena, Kutaisi, Larnaca, Odesa și Erevan.

Kees Van Schaick, Director General al Wizz Air Abu Dhabi a declarat: „Astăzi este un alt reper minunat de sărbătorit. Odată cu sosirea primei aeronave la Abu Dhabi, am făcut un pas important în călătoria noastră către începerea operațiunilor și dezvoltarea prezenței noastre în Abu Dhabi. Contribuim la diversitatea economică locală oferind totodată oportunități de călătorie din ce în ce mai accesibile în rețeaua noastră cu tarife reduse. Noua aeronavă de ultimă generație Airbus A321neo a Wizz Air Abu Dhabi, precum și măsurile noastre de protecție îmbunătățite, vor asigura cele mai bune condiții sanitare posibile pentru călători.”

Mohammed Husain Ahmed, Director General al Aeroportului Internațional Abu Dhabi, a comentat: „Suntem încântați să întâmpinăm prima aeronavă Wizz Air Abu Dhabi la baza de la Aeroportul Internațional Abu Dhabi. Crearea Wizz Air Abu Dhabi și startul operațiunilor sunt momente de referință în procesul de creștere și dezvoltare a pieței low cost din Emiratele Arabe Unite. Acestea sunt, totodată, rezultatul implementării cu succes a măsurilor complete de siguranță și de sănătate pe aeroporturile noastre, dar și efectul investițiilor noastre în transformarea Aeroportului Internațional Abu Dhabi într-un hub global poziționat strategic pentru companiile aeriene internaționale.

 Saeed Rashed Al Saeed, Destination Marketing Director la Departmentul de Cultură și Turism – Abu Dhabi (DCT Abu Dhabi), a declarat: „Statutul Abu Dhabi de destinație preferată pentru călătorii de afaceri și de agrement din întreaga lume va fi susținut de sosirea primei aeronave Wizz Air Abu Dhabi. Abu Dhabi găzduiește nenumărate atracții spectaculoase și așteptăm cu nerăbdare să le prezentăm noilor vizitatori tot ceea ce au de oferit capitala EAU și Emiratele.”

Abu Dhabi Airports a introdus o gamă completă de măsuri de sănătate și siguranță pe Aeroportul Internațional Abu Dhabi, începând cu echipa sa special pregătită de ambasadori de wellness, echipată pentru a sprijini pasagerii, răspunzând la întrebări frecvente legate de menținerea sănătății în timpul călătoriei, încurajarea distanțării sociale și furnizarea de igienizant pentru mâini și echipament de protecție personal (EPP), cum ar fi măști și mănuși. În plus, aeroportul folosește tehnologie fără contact pentru lifturi, cabine de sterilizare SterixGates, camere cu scanare termică, precum și camere cu capacități de recunoaștere facială și senzori de mișcare termică.

Despre Wizz Air Abhu Dabi

Wizz Air Abu Dhabi e o asociere între ADQ, unul dintre cele mai mari holdinguri din regiune și Wizz Air Holdings Plc, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală şi de Est, care operează o flotă de 130 de aeronave Airbus A320 și A321. O echipă de profesionişti în aviaţie asigură servicii superioare şi tarife foarte scăzute, ceea ce face ca Wizz Air să fie alegerea preferată a 40 de milioane de pasageri în anul financiar F20, care s-a încheiat pe 31 martie 2020. Wizz Air este listată la London Stock Exchange cu abrevierea WIZZ. Compania a fost numită recent una dintre cele mai sigure zece companii aeriene din lume de către airlineratings.com, singura agenție mondială de siguranță și rating de produse, iar în 2020 – „Compania aeriană a anului” de către Air Transport Awards, cele mai dorite premii internaționale pe care le pot primii profesioniștii sau companiile, premii ce recunosc persoanele și companiile care s-au remarcat prin rezultate extraordinare, inovații și servicii superioare.