Wizz Air Abu Dhabi, cea mai nouă linie aeriană din Emiratele Arabe Unite, a anunțat astăzi că va aloca două aeronave de ultimă generație Airbus A321neo și va deschide șase rute mult așteptate din Abu Dhabi pe 1 octombrie 2020. Biletele sunt deja la vânzare pe wizzair.com și în aplicația de mobil a companiei aeriene, cu tarife începând de la AED 129**.

Wizz Air Abu Dhabi, asocierea dintre ADQ, una dintre cele mai mari companii de capital din regiune, și Wizz Air Holdings Plc, tocmai a primit statutul de transportor național de la guvernul EAU, sub rezerva îndeplinirii standardelor și reglementărilor înainte de începerea operațiunilor.

Wizz Air își propune să crească cererea de călătorii prin stimularea pieței

Modelul low fare – low cost Wizz Air Abu Dhabi, rafinat și eficient, își propune să crească cererea de călătorii prin stimularea pieței, să genereze creștere pentru industria turistică și de servicii, precum și să contribuie la diversitatea economică a Abu Dhabi.

Cu o flotă compusă din aeronave Airbus A321neo, Wizz Air Abu Dhabi va avea cea mai mică amprentă ecologică și cele mai mici costuri din regiune. Rețeaua inițială de rute a companiei aeriene include Alexandria, Atena, Kutaisi, Larnaca, Odesa și Erevan.

Măsura anunțată astăzi va spori capacitatea anuală cu 350.000 de călători în capitala Emiratelor Arabe Unite. Așa cum s-a comunicat deja, în primele 6 luni de operare vor fi alocate 4 aeronave ultra-moderne Airbus A321neo suplimentare. Rețeaua de rute planificată pentru aceste aeronave va fi anunțată în timp util.

Împreună cu începutul vânzărilor, compania aeriană lansează, de asemenea site-ul în arabă și aplicația mobilă în arabă pentru a le permite pasagerilor săi arabi să caute și să rezerve biletele online cu ușurință.

Anunțul de astăzi vine pe măsură ce noua eră a călătoriilor igienizate a început la Wizz Air. Compania aeriană a anunțat recent o serie de măsuri de igienă crescute, pentru a asigura sănătatea și siguranța clienților și ale echipajului. Ca parte a acestor noi protocoale, pe tot parcursul zborului, atât echipajul de cabină, cât și pasagerii sunt obligați să poarte măști, echipajul de cabină având și mănuși. Aeronavele Wizz Air sunt supuse periodic unui proces de nebulizare performant cu o soluție antivirală și, ca urmare a programului de curățare zilnic strict al WIZZ, toate aeronavele sunt dezinfectate peste noapte cu aceeași soluție antivirală. Fiecare pasager primește la intrarea în aeronavă șervețele igienizanterevistele de la bord au fost scoase din aeronavă, iar pentru toate achizițiile de la bord se recomandă plata contactless. Pasagerii sunt rugați să urmeze măsurile de distanțare fizică introduse de autoritățile locale de sănătate și sunt încurajați să efectueze toate achizițiile premergătoare zborului online (de exemplu: bagaje de cală, WIZZ Priority etc.) pentru a minimiza orice posibil contact fizic la aeroport. Pentru mai multe informații accesați acest link către noul videoclip Wizz Air despre procedurile de sănătate și securitate.

NOILE RUTE WIZZ AIR ABU DHABI DIN ABU DHABI

Noi rute Zile Data lansări Prețuri începând de la**
Abu Dhabi – Kutaisi joi, duminică 1 octombrie 2020 129 AED
Abu Dhabi – Odesa joi, duminică 1 octombrie 2020 129 AED
Abu Dhabi – Alexandria luni, miercuri, vineri 2 octombrie 2020 129 AED
Abu Dhabi – Atena luni, miercuri, vineri 2 octombrie 2020 129 AED
Abu Dhabi –  Larnaca marți, sâmbătă 3 octombrie 2020 129 AED
Abu Dhabi – Erevan marți, sâmbătă 3 octombrie 2020 129 AED

József Váradi, președintele Wizz Air Abu Dhabi și directorul general al Wizz Air Group

József Váradi, președintele Wizz Air Abu Dhabi și directorul general al Wizz Air Group a declarat: „Sunt încântat să anunț noua rețea de rute Wizz Air Abu Dhabi și să reconfirm începerea operațiunilor sale la 1 octombrie. Acest anunț este primul pas al unei călătorii lungi și mult așteptate, întrucât suntem dedicați dezvoltării prezenței noastre în Abu Dhabi și contribuției la strategia de diversificare economică a Abu Dhabi, oferind în același timp oportunități de călătorie din ce în ce mai accesibile în rețeaua noastră de tarife mici. Apreciem mult sprijinul primit de guvern, organizațiile sale afiliate și partenerii noștri de afaceri locali din Abu Dhabi.

Aeronava noastră de ultimă generație Airbus A321neo, precum și măsurile noastre de protecție îmbunătățite vor asigura cele mai bune condiții sanitare posibile pentru călători. Wizz Air este operatorul cu cele mai mici costuri, cu cea mai tânără și eficientă flotă de aeronave și cu cea mai mică amprentă ecologică. Sunt încrezător că Wizz Air va avea un impact semnificativ asupra dezvoltării economice a Emiratelor Arabe Unite și asupra dezvoltării industriei sale turistice.”

Shareef Al Hashmi, CEO al Aeroporturilor Abu Dhabi

Shareef Al Hashmi, CEO al Aeroporturilor Abu Dhabi, a comentat: Suntem încântați să primim Wizz Air Abu Dhabi pe Aeroportul Internațional Abu Dhabi. Odată cu venirea noii companii aeriene, numărul de destinații și conexiuni de pasageri accesibile prin Abu Dhabi continuă să crească, demonstrând angajamentul nostru de a îmbunătăți rețeaua noastră și de a plasa clienții pe primul loc.

Pe lângă implementarea măsurilor stricte de securitate și sănătate pe aeroporturile noastre, am făcut o serie de investiții strategice pentru a ne asigura că facilitățile și serviciile noastre fac din Aeroportul Internațional Abu Dhabi o poartă regională optimă pentru companiile aeriene din întreaga lume. Așteptăm cu nerăbdare să primim pasagerii pentru primele lor zboruri Wizz Air Abu Dhabi.”

 *Emisiile de dioxid de carbon Wizz Air au fost cele mai scăzute din rândul companiilor aeriene europene în ultimele 12 luni, până în aprilie 2020 (57,2 gr / km / pasager).

** Tarif pentru un singur segment, inclusiv taxa de administrare. Include un bagaj de mână (dimensiuni maxime : 40 x 30 x 20 cm). Trollerul și orice bagaj adițional de cală sunt tarifate adițional. Prețul se aplică doar rezervărilor efectuate pe wizzair.com și prin intermediul aplicației WIZZ pentru mobil. Numărul de locuri la tarifele indicate este limitat.

 Despre Wizz Air Abhu Dabi

Wizz Air Abu Dhabi e o asociere între ADG și Wizz Air, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală şi de Est, care operează o flotă de 122 de aeronave Airbus A320 și A321. O echipă de profesionişti în aviaţie asigură servicii superioare şi tarife foarte scăzute, ceea ce face ca Wizz Air să fie alegerea preferată a 40 de milioane de pasageri în anul financiar F20, care s-a încheiat pe 31 martie 2020. Wizz Air este listată la London Stock Exchange cu abrevierea WIZZ. Compania a fost numită recent una dintre cele mai sigure zece companii aeriene din lume de către airlineratings.com, singura agenție mondială de siguranță și rating de produse, iar în 2020 – „Compania aeriană a anului” de către Air Transport Awards, cele mai dorite premii internaționale pe care le pot primii profesioniștii sau companiile, premii ce recunosc persoanele și companiile care s-au remarcat prin rezultate extraordinare, inovații și servicii superioare.

 Despre Aeroportul Abu Dhabi

 Abu Dhabi Airports este o societate pe acțiuni publică deținută integral de compania Abu Dhabi Developmental Holding Company PJSC. A fost înființată în martie 2006 pentru a lansa dezvoltarea infrastructurii aviației din Emirate. În septembrie 2006, Aeroporturile Abu Dhabi și-au asumat responsabilitatea pentru operarea și gestionarea Aeroporturilor internaționale Abu Dhabi și Al Ain. În 2008, Abu Dhabi Airports a adăugat Aeroportul Al Bateen Executive (un aeroport exclusiv pentru călătorii de afaceri), precum și Sir Bani Yas și Delma Island Airports în portofoliul său. Aceste aeroporturi sunt concepute pentru a servi diverselelor segmente de pasageri, pieței aviației și vor contribui la dezvoltarea Abu Dhabi ca destinație pentru călătoriile de afaceri. În prezent, Aeroportul Internațional Abu Dhabi are în derulare un proiect de dezvoltare și extindere în valoare de mai multe miliarde de dolari, conceput pentru a crește capacitatea totală a aeroportului.