PASAGERII ÎȘI POT CALCULA AMPRENTA DE CARBON A CĂLĂTORIEI ȘI COMPENSA EMISIILE DE CARBON

Wizz Air, compania aeriană cu cea mai rapidă creștere și cea mai ecologică din Europa*, a lansat un sistem de compensare a emisiilor de carbon ca parte a angajamentului său mai larg de reducere a emisiilor, permițând pasagerilor să calculeze impactul pe care zborul acestora îl are asupra mediului și să compenseze emisiile de carbon. Programul realizat în parteneriat cu compania de tehnologie axată pe schimbările climatice CHOOOSE le oferă pasagerilor opțiunea de a-și compensa călătoria sprijinind proiecte climatice de încredere și cu impact ridicat din întreaga lume.

Introducând detaliile zborului în calculatorul amprentei de carbon a călătoriei de la wizzair.com, pasagerii își pot calcula și compensa cu ușurință emisiile de carbon ale zborului lor. Pentru a echilibra emisiile lor de carbon, pasagerii efectuează pur și simplu o plată care să susțină o compensare a emisiilor de carbon verificată și primesc în schimb un certificat, care le recunoaște emisiile compensate.

Wizz Air susține două proiecte verificate de reducere a carbonului; The International Small Group and Tree Planting Program (TIST) din Uganda, un proiect de reîmpădurire premiat și de lungă durată, și proiectul Pichacay Landfill Gas to Renewable Energy Project din Ecuador, care recuperează și reface metanul din depozitele de deșeuri pentru a produce electricitate nepoluantă. Ambele proiecte sunt certificate de Verified Carbon Standard pentru a reduce emisiile măsurabile.

Marion Geoffroy, Chief Corporate Officer la Wizz Air, a declarat: „Ne străduim să fim cea mai ecologică companie aeriană de pe piață, întrucât lucrăm intens la scăderea continuă a amprentei noastre de carbon asupra mediului. Printr-o gamă largă de inițiative de sustenabilitate, suntem mândri că avem deja una dintre cele mai scăzute rate de emisii din industria aeriană europeană și suntem încântați să colaborăm cu CHOOOSE pentru a le oferi compensații de emisii de carbon pasagerilor noștri. Prin flota noastră modernă de avioane, o varietate de inițiative de economisire a combustibilului, maximizarea factorului de încărcare a pasagerilor, un design de rețea care evită zborurile de conectare inutile și cu cele mai ușoare materiale utilizate în cabină, ne asigurăm că Wizz Air este cea mai bună și cea mai ecologică alegere pe care o pot face pasagerii atunci când călătoresc pe calea aerului.”