Wolf Theiss București a asistat consorțiul de bănci format din Erste Bank Group AG, pbb Deutsche Pfandbriefbank și Banca Comercială Română în finanțarea de 170 milioane EUR acordată grupului AFI Europe în scopul achiziționării portofoliului de birouri al NEPI Rockcastle din România.

Echipa de Banking & Finance din București a asistat grupul de bănci în ceea ce este considerată a fi cea mai mare tranzacție a anului 2020 și până în prezent, pe piața imobiliară din România. Echipa, coordonată de Claudia Chiper Avocat Partener și coordonator al Practicii de Banking & Finance a Wolf Theiss în România, a acordat asistență juridică și reprezentare băncilor în toate etapele acestui proiect, de la structurarea tranzacției, due diligence, redactarea tuturor documentelor de finanțare și negocierea lor, și până la închiderea cu succes a finanțării.

Grupul AFI Europe a finalizat preluarea a patru proiecte de birouri de la NEPI Rockcastle

În urma acestei tranzacții, grupul AFI Europe, cel mai important grup de investiții și dezvoltare imobiliară care operează în Europa Centrală și de Est (cu accent pe dezvoltarea de proiecte comerciale și rezidențiale la scară largă) a finalizat preluarea a patru proiecte de birouri de la NEPI Rockcastle.

Claudia Chiper

Claudia Chiper

„Suntem extrem de încântați că am avut ocazia să sprijinim creditorii în finalizarea acestei finanțări de referință, care reprezintă una dintre cele mai mari tranzacții imobiliare ale anului de până acum pe piața din România. Echipa noastră dedicată de avocați a avut plăcerea de a lucra în strânsă colaborare cu echipe de profesioniști din partea fiecărei bănci, având o extraordinară înțelegere comercială a proiectului. Cooperarea a fost esențială pentru succesul acestui proiect.”, a declarat Claudia Chiper, Partener Wolf Theiss și coordonator al echipei de Banking & Finance din România.

Cine a făcut parte din echipa de avocați

Echipa de avocați Wolf Theiss București care a contribuit la această tranzacție complexă a fost coordonată de Avocat Partener Claudia Chiper și i-a inclus pe Iuliana Stoicescu, Flaviu Nanu, Alexandru Asaftei, Cătălin Sabău și Andrei Sălăgeanu.

Despre Wolf Theiss

Wolf Theiss este una dintre principalele firme de avocatură din Europa Centrală, de Est și Sud-Est, specializată în acordarea de asistenţă juridică în domeniul afacerilor internaţionale. Cu 340 de avocați în 13 țări, peste 80% din activitatea firmei implică reprezentarea transfrontalieră a clienților internaționali. Prin îmbinarea expertizei juridice şi a celei de afaceri, Wolf Theiss dezvoltă soluții inovatoare care integrează competențele juridice, financiare și comerciale.