• ABB E-mobility a vândut peste un milion de încărcătoare pentru vehicule electrice (EV) la nivel global în cadrul portofoliului său de încărcare în curent continuu (AC) și alternativ (DC)
  • Continua creștere a fost facilitată de dublarea capacității de producție după lansarea noii fabrici pentru încărcătoare rapide DC în Valdarno, Italia
  • Momentul subliniază angajamentul ABB E-mobility de a contribui la un viitor cu mobilitate electrificată, fără emisii

ABB E-mobility a anunțat livrarea încărcătorului pentru vehicule electrice cu numărul „un milion”, acest moment important reprezentând cea mai recentă etapă în misiunea  companiei de a asigura un viitor fără emisii prin furnizarea de soluții inteligente și fiabile pentru încărcarea vehiculelor electrice.

Cu o prezență in peste 85 de piețe, ABB E-mobility a dublat capacitatea de producție a companiei în ultimii doi ani prin lansarea noii unități de producție cu o suprafata de 16.000 m 2 în valoare de $30 milioane dolari din Valdarno, Italia în 2022. Unitatea de producție de ultimă generație a stabilit un nou reper pentru sector, producând un încărcător rapid în curent continuu (DC) la fiecare 20 de minute, datorită celor șapte linii de producție și permițând companiei să continue creșterea excepțională de care s-a bucurat în ultimii ani.

In plus fata de unitatea din Valdarno, ABB E-mobility și-a continuat expansiunea si la nivel global. La începutul acestei luni, compania a anunțat începerea producției la noua sa unitate de producție din Statele Unite – care va produce până la 10.000 de încărcătoare anual pentru încărcare publică, autobuze școlare și flote. Anul 2022 s-a remarcat, de asemenea, prin înregistrarea unei creșteri semnificative a cotei ABB E-mobility în cadrul principalului furnizor chinez de încărcare, Chargedot.

Referindu-se la anunț, CEO-ul ABB E-mobility, Frank Mühlon, a declarat: „Începând de la producția primului încărcător de 50 kW din UE în anul 2010 până la lansarea Terra 360, care este capabil să livreze o autonomie de 100 km în mai puțin de trei minute, ABB E-mobility s-a concentrat în mod susținut pe dezvoltarea inovațiilor necesare pentru a crea un viitor fără emisii.

„În timp ce investiția noastră susținută în cercetare și dezvoltare demonstrează angajamentul nostru continuu pentru îmbunătățirea domeniului mobilității electrice, livrarea la nivel global a acestor soluții  la scară mare este esențială pentru realizarea obiectivelor noastre. Aș dori să le mulțumesc clienților noștri la nivel global pentru continua lor colaborare care a dus la atingerea acestui moment de referință când a fost livrat încărcătorul cu numărul „un milion”. Aștept cu nerăbdare milioanele de încărcătoare care vor urma și o lume mai curată și mai verde la care acestea vor ajuta să fie creată.”

ABB oferă clienților săi din România o gamă largă de soluții de încărcare EV, începând de la încărcătoare de 3,7 kW, până la încărcătoare rapide de 600 kW, atât pentru automobilele electrice, cât și pentru încărcarea rapidă a autobuzelor și camioanelor electrice.

ABB este lider de tehnologie în domeniul electrificării și automatizării, aducându-si propriul aport pentru un viitor mai sustenabil și mai eficient din punct de vedere al resurselor. Soluțiile companiei conectează know-how-ul din domeniul ingineriei și software-ul pentru a optimiza modul în care lucrurile sunt fabricate, manipulate, alimentate și gestionate. Având la bază cei peste 130 de ani de excelență, cei aproximativ 105.000 de angajați ai ABB sunt dedicați în impulsionarea inovațiilor care accelerează transformarea industrială. www.abb.com