Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează cu privire la faptul că astăzi, 07 august 2020, Directorul General, domnul Adrian Pintea, a primit la sediul instituției, vizita Excelenței sale, domnul Rahul SHRIVASTAVA, Ambasadorul Indiei în România. La întâlnire au participat, domnul Anup DEMTA, Secretar secundar, Șef al Cancelariei, și doamna Raluca ILIE, Secretar social.

apia

Beneficiile sectorului agricol românesc evidențiate în discuție

Principalele subiecte de interes pentru Excelența sa au vizat beneficiile sectorului agricol românesc din perspectiva apartenenței României la Uniunea Europeană, punctele forte ale sectorului agricol românesc, respectiv importurile și exporturile majore ale României. Astfel, Directorul General APIA a făcut o scurtă trecere în revistă a parcursului pe care sistemul de subvenționare a agriculturii din România l-a înregistrat de la aderarea la Uniunea Europeană, subvențiile europene derulate de APIA, coroborate cu cele acordate de la bugetul de stat, având un impact major asupra agriculturii românești și fiind principalul vector de dezvoltare sectorială.

APIA

S-a punctat faptul că, având posibilitatea accesării și cumulării unei multitudini de forme de sprijin, fermierii români au reușit să devină tot mai performanți și competitivi pe piața europeană, fapt ce a condus la consolidarea unor afaceri durabile în sectorul agricol.

Discuții despre APIA și licențele de import/export

De asemenea, domnul Adrian PINTEA a prezentat pe scurt atribuțiile și rolul Agenției în ceea ce privește acordarea licențelor de import/ export necesare schimburilor comerciale cu țările terțe, conform regulamentelor europene.