Vine, vine primăvara!

Se așterne-n toată țara.

Și ne-aduce, la Palat,

cadoul cel căutat.

Gata poezia, hai cu teoria:) Începe „Săptămâna luxului”!

Zilele trecute v-am povestit despre „Licitația de Design”, cu obiecte de mobilier și decorațiuni de valoare muzeală, caracterizate de eleganţa şi de rafinamentul secolelor trecute. E timpul să anunțăm deschiderea unei alte expoziții ce „rimează” – inaugurată cu ocazia evenimentului intitulat „Licitația de Mărțișor. Cadoul de Bijuterie”, ce va avea loc, exclusiv online, marți, 27 februarie, de la ora 19.00. În „Luna iubirii” și în pregătirea zilelor de început de martie, când celebrăm revenirea la viață a naturii, batem recordul reducerilor de preț.

V-am obișnuit să comunicăm „vedetele” fiecărui eveniment în parte. De data aceasta, însă, toate exponatele sunt în centrul atenției. Toate strălucesc la propriu, sunt prețioase și reprezintă un cadou din partea noastră, pentru că au același preț de pornire, cel mai mic cu putință.

201 mărțișoare,

Ia-le. La propriu-s strălucitoare!

Toate cu preț unic de pornire

100 de euro, nu lire!

Ne-a luat-o iarăși rima pe dinainte,

Căci așa o veste, zău că ne-o permite.

Fie că sunt îmbogățite cu celebrele diamante, rubine, smaralde, safire sau perle, ori cu alte pietre, semiprețioase – precum peridote (poreclite „Pietrele Soarelui”), ametiste (cele supranumite „Comoara sacră a zeilor”), topaze (așa-zisele „Pietre ale iubirii”) sau granate (sau „Pietrele pasiunii”, cum li se mai spune), toate aceste bijuterii sunt realizate din metale nobile: platină, aur și argint.

Lăsăm aici doar o mică parte din selecția de peste 200 de bijuterii cu prețuri de pornire cadou: broșă din aur, sub formă de fluture, decorată cu rubin, safir, diamante și coral, pereche de cercei din aur roșu, decorată cu diamante, cca. 1900, pereche de cercei din aur alb, decorată cu diamante, inel din aur, decorat cu turmalină și diamante.

În prezența lor, Palatul Cesianu-Racoviță strălucește la propriu. Expozițiile prilejuite de „Săptămâna luxului” pot fi vizitate la Palatul Cesianu-Racoviță din str. C.A. Rosetti nr. 5 zilnic, de luni până duminică, în intervalul orar 10.00-20.00, cu intrare liberă. Cât de curând revenim cu vești despre cel de-al treilea eveniment din ciclul „Săptămâna luxului”: Licitația de Mărțișor. Ceasuri & Bijuterii Importante.