Permacriza aduce provocări continue, dar și oportunități strategice pentru companiile din România

București, Romania (27 mai 2024): CEO Conference – Shaping the Future, cel mai important eveniment dedicat top executivilor, membrilor consiliilor de administrație investitorilor și antreprenorilor va avea loc pe 28 mai 2024, de la 08:45 la 15:30, la Paradisul Verde Events Estate din Corbeanca, cea mai nouă locație premium de evenimente de business.

Tema principală a conferinței din acest an este Strategic Shifts in Permacrisis și reflectă nevoia tuturor companiilor de a transforma provocările perma-crizei, identificând oportunitățile emergente pentru a se adapta la un mediu de afaceri în continuă schimbare.

Liderii de companii invitați să vorbească la conferință vor discuta despre modul în care companiile lor își vor recalibra afacerile în contextul suprapunerii multiplelor crize care aduc schimbări la nivelul managementului și leadership-ului, de la nevoia de predictibilitate la anticipare și agilitate.

La conferința, considerată de participanții edițiilor anterioare drept cea mai relevantă pentru segmentul de top management al companiilor mari, dezbaterile se vor axa pe provocările cu care se confruntă companiile românești în acest an electoral și în actualul climat economic, social, tehnologic și legislativ.

Vorbitorii invitați la ediția din acest an vor evidenția și modul în care companiile trebuie să se adapteze la tendințele și provocările din calea performanței, în contextul transformărilor accelerate determinate de tehnologie și de cerințele de sustenabilitate.

Evenimentul CEO Conference – Shaping the Future va include două paneluri de discuție, în care lideri de afaceri de top care vor aborda problemele cheie cu care se confruntă companiile astăzi și un workshop interactiv.

08:45-09:30 Primirea participanților

09:30-11:15 Perspective strategice – Managementul schimbărilor din mediul economic

 • Caracteristicile mediului macroeconomic actual și implicațiile pentru strategia de afaceri.
 • Sistemul bancar – cadru de finanțare durabilă.
 • Identificarea factorilor de schimbare pentru industriile cheie: producție, energie, financiar-bancar, IT&C, auto.
 • Explorarea tendințelor în inovarea modelelor de afaceri și crearea de valoare cu ajutor inteligenței artificiale. Schimbări și evoluții strategice determinate de alte   tehnologii emergente.
 • Viitorul pentru piața muncii.

11:15-11:45 Pauză de cafea și de networking

11:45-13:30 Dezvoltare sustenabilă și sinergia cu tehnologia

Al doilea panel se va concentra asupra modului în care liderii companiilor pot conduce și susține eforturile de sustenabilitate inclusiv folosind dezvoltările tehnologice accelerate.

 • Noile modele de operare orientate spre eficiență energetică și schimbarea combustibilului prin trecerea la soluții energetice mai ecologice sporesc sustenabilitatea.
 • Înțelegerea schimbării preferințelor clienților și a modelelor de cumpărare în retail și bunuri de larg consum.
 • Utilizarea tehnologiei (AI, IoT, automatizare, robotizare, digitalizare) pentru a stimula inovarea și eficiența operațională în industriile cheie.
 • Conformitatea cu reglementările obligatorii de raportare, implicațiile și costurile transformării ESG.

13:30-14:00 Pauză de prânz și de networking

14:30-15:30 Workshop – „clearVISION: The Leaders’ Resource in Today’s Crises”

Workshop susținut de Mihai Stănescu, Fondator RoCoach, alături de Cristina Predoiu, coach și psihoterapeut.

Reprezentanți ai unor instituții prestigioase și lideri ai unor companii importante din România sunt speakeri la a 22-a ediție a CEO Conference:

Strategic Shifts in Permacrisis

 • Cristian Nacu – Senior Country Officer for Romania, International Finance Corporation
 • Florin Popa – Director, Orange Business
 • Florin Frunză – Chief Executive Officer, MET Romania Energy
 • Gabriela Nistor – CEO & Founder, Salt Bank
 • Ștefan Vuza – Chairman, Chimcomplex
 • Radu Berevoescu – Board Member  Foreign Investors Council & General Manager, PepsiCo East Balkans
 • Gabriela Bereș – Managing Director Central & Eastern Europe, Puratos
 • Nicolae Bănică – CEO, OSCAR Downstream
 • Cristian Bărbulescu – CEO, Aaylex ONE
 • Andreea Ioniță – Chief Digital & Technology Officer, E.ON
 • Tudor Cosăceanu – Regional Vice President, Romania & Moldova, UiPath

Moderatorul conferinței Radu Soviani, cunoscut analist și jurnalist economic, va modera discuțiile despre schimbări strategice, transformare digitală sustenabilă, impactul inteligenței artificiale în business, dar și aspecte specifice mediului de afaceri național și internațional.

„CEO Conference – Shaping the Future este evenimentul care reunește liderii de business ai celor mai importante companii din România. Tema din acest an, ‘Strategic Shifts in Permacrisis‘, reflectă provocările și oportunitățile pe care le au companiile în anul 2024. Suntem convinși că și această ediție a conferinței va furniza informații prețioase și soluții aplicabile, menite să sprijine liderii de companii în gestionarea cu succes a provocărilor impuse de mediul de afaceri aflat într-o permanentă evoluție”, a declarat Dumitru Ion, CEO Doingbusiness.ro și Kompass România, organizatorul evenimentului.

Participarea la CEO Conference este o oportunitate pentru directorii generali și ceilalți membrii din conducerea companiilor de a face schimb de idei, de a împărtăși cele mai bune practici și de a întâlni lideri cu experiență în conducerea unor companii de succes.

Conferința le va oferi participanților oportunitatea de a relaționa cu alți lideri de business și pentru a obține informații despre cele mai recente tendințe și evoluții din diverse industrii.

Partenerii conferinței de la București sunt: Orange Business, MET Romania  Energy, OSCAR Downstream, Puratos, UiPath, Salt Bank, Aaylex One, BCR Leasing, eVantage Soft, E.ON & Delgaz Grid, Chimcomplex, RoCoach, Paradisul Verde Events Estate, Domeniul Drăgași, Synergia Renewal Clinic și Valoria Business Solutions.

Evenimentul este susținut de următorii Parteneri Instituționali: Foreign Investors Council, The World Bank, PWN Romania și Ambasada Sustenabilității.

Partenerii Media care promovează CEO Conference și în acest an sunt: Agerpres, Transilvania Business, București Business, Financial Market, Jurnalul de Afaceri, Jurnalul de Craiova, Spațiulconstruit.ro, Reușita, Revista Cariere, HR Manager, Prahova Business și Spotmedia.ro.

Partenerul de Mobilitate, Lexus București Nord va expune cele mai noi modele de automobile.

Elementul de noutate al ediției ce va avea loc la Paradisul Verde Events Estate este faptul că participanții pot aduce și expune mașini retro din colecția proprie. Pentru a fi  parte din această expoziție, doritorii au bifat această opțiune în formularul de înregistrare, pentru a-și rezerva spațiul necesar.

Ca de fiecare dată, Doingbusiness.ro va promova și susține în acest an la CEO Conference următoarele organizații non-profit: UiPath Foundation, Ajungem Mari, Help Autism și Hospice Casa Speranței.

CEO Conference este evenimentul premium dedicat exclusiv top executivilor, lideri ai marilor companii din România. Mai multe detalii găsiți pe: www.ceoconference.ro.

Citește și:

Iulian Stanciu, Marius Ghenea, Dumitru Nancu și mulți alții urcă pe scena dotCommerce Digital Retail Forum pe 11 iunie

Gala Ziarul Pozitiv – Ediția I, 30 mai 2024, Palatul Camerei de Comerț și Industrie București