Firma globală de avocatură Dentons a oferit consultanță juridică companiei DRI, subsidiara grupului DTEK din Ucraina care dezvoltă proiecte de energie regenerabilă în Uniunea Europeană, în legătură cu achiziția unui parc fotovoltaic cu o capacitate de 126 MW, situat în localitatea Văcărești, județul Dâmbovița, România.

Acesta este al treilea proiect de energie regenerabilă al DRI în România și reprezintă un pas important către atingerea obiectivului de a dezvolta un portofoliu de 1 GW în țară până în 2028.

Dentons a acordat asistență juridică DRI cu privire la procesul de due diligence, structurarea tranzacției, redactarea și negocierea documentelor de transfer, obținerea autorizării privind investițiile străine directe, precum și asistență la semnarea și finalizarea tranzacției.

Claudiu Munteanu-Jipescu,partener și coordonator al departamentului de energie din cadrul Dentons București a condus echipa juridică, fiind asistat de Andreea Predescu (Senior Associate, Corporate M&A), Elena Vlăsceanu (Counsel), Angelica Pintilie (Senior Associate), Alin Dimache (Associate) – toți Energy, Bogdan Papandopol (Partner), Isabela Gheorghe (Senior Associate) și Diana Ceparu (Associate) – toți Real Estate, Raul Mihu (Partner) și Iulia Titirișcă (Associate) – amândoi Competition, Alexandra Rădulescu (Partner) – Litigation & Dispute Resolution, Ștefi Ionescu (Senior Associate) și Cristina Staicu (Associate) – amândoi Banking & Finance. Maksym Sysoiev, partener în cadrul departamentului de energie al biroului Dentons în Kiev, gestionează relația cu clientul. Echipa Dentons a lucrat cu echipa internă din cadrul DRI: Adina Stoica (Legal Director DRI în România) și Vladyslav Smelik (Legal Manager, DRI).

Claudiu Munteanu-Jipescu a declarat: „Suntem încântați că Dentons a avut oportunitatea de a asista DRI într-o astfel de achiziție cheie, permițând companiei să-și extindă business-ul pe piața de energie regenerabilă din România. Această tranzacție subliniază încă o dată capabilitățile Dentons în proiecte de M&A în sectorul energiei regenerabile și reafirmă angajamentul nostru de a sprijini clienții în proiecte care vor contribui la crearea unui viitor mai durabil.”

Claudiu Munteanu-Jipescu - Dentons Romania (2)

Citește și:

Echipele Dentons și PPC România au colaborat la elaborarea în premieră a unui ghid privind procesul de achiziție sectorială

Dentons a acordat asistență juridică în legătură cu semnarea contractului de concesiune pentru construirea primului aeroport privat operațional din România și a primului aeroport independent energetic din lume