Ingineria, o piatră de temelie a inovației și progresului tehnologic, rămâne un domeniu dominat de bărbați. Deși femeile își dovedesc constant capacitățile în diverse discipline inginerești, reprezentarea lor rămâne disproporționat de redusă. Această disparitate de gen este și mai pronunțată la nivelurile superioare, unde rolurile de conducere sunt copleșitor ocupate de bărbați. Aici, Georgiana Marian, manager de cont la agenția de PR în inginerie Stone Junction, analizează modalitățile prin care companiile de inginerie pot îmbunătăți diversitatea de gen prin campanii strategice de PR.

Potrivit Eurostat, în 2022 existau 7,3 milioane de femei de știință și inginere în UE, reprezentând 41 la sută din totalul locurilor de muncă din această industrie. Printre țările UE, proporția femeilor de știință și inginere a variat considerabil în 2022, de la 31 la sută în Ungaria la 59,4 la sută în Macroregiunea Unu din România.

În ciuda unei creșteri de la 6,9 milioane de femei în inginerie și știință în 2021, un decalaj de gen izbitor rămâne în Europa. În medie, în Europa, femeile câștigă cu 15 la sută mai puțin decât bărbații, iar majoritatea pozițiilor de top sunt încă ocupate de bărbați.

O strategie pe care companiile de inginerie o pot urma pentru a îmbunătăți diversitatea de gen și pentru a încuraja femeile să aleagă cariere în această industrie este să sprijine campaniile de comunicare și să implementeze practici de afaceri incluzive. Campaniile de PR pot evidenția contribuțiile femeilor în inginerie, pot contesta stereotipurile înrădăcinate și pot promova o reprezentare mai echilibrată a genurilor în acest domeniu.

Celebrând femeile în inginerie

Evidențierea poveștilor de succes ale femeilor ingineri se poate realiza prin articole în presă, interviuri și campanii pe rețelele sociale. Aceste narațiuni nu doar inspiră generația următoare, ci și contestă stereotipurile.

De exemplu, campanii media precum She Can STEM vizează prezentarea lucrărilor femeilor de succes în STEM, cum ar fi Tiera Fletcher, inginer de analiză structurală la Boeing și Lucianne Walkowicz, astronom la Adler Planetarium, și încurajarea femeilor să urmeze cariere în acest domeniu. Campania are aproape 20.000 de urmăritori pe Instagram, iar hashtag-ul #SheCanSTEM a fost folosit de peste 5.000 de ori pe Instagram.

Companiile de inginerie sunt încurajate să folosească hashtag-ul și să promoveze munca angajatelor lor. În cazul Siemens, compania a creat un thread pe Instagram numit Inventatorii Anului, prezentând sfaturi de la angajatele lor despre cele mai bune practici de afaceri care le-au inspirat.

Folosind puterea rețelelor sociale, companiile de inginerie pot crea campanii dinamice și impactante care nu doar sărbătoresc realizările femeilor în domeniu, ci și încurajează schimbări sociale mai ample în direcția diversității de gen și incluziunii.

Susținerea educației în inginerie

Promovarea educației în inginerie este crucială pentru a încuraja fetele să ia în considerare și să urmeze cariere în inginerie. Expunerea timpurie la disciplinele STEM poate aprinde o pasiune pentru aceste domenii, desființa stereotipurile și crea un flux de viitori ingineri femei.

Programe precum Women Engineers for a Day, organizate de Comisia Europeană, urmăresc combaterea stereotipurilor despre inginerie. Pentru a șaptea ediție în 2024, programul adună 186 de entități partenere, cum ar fi Ordinul Inginerilor și 101 de companii și asociații care ajută la organizarea activităților pe tot parcursul anului școlar, variind de la provocări inginerești și vizite de studiu la mentorat și ateliere. Oferirea de oportunități tinerelor femei de a explora ingineria prin experiențe practice și conectarea lor cu modele de rol feminine din industrie poate face o diferență semnificativă.

De la crearea sa, în 2017, a ajuns deja la 12.554 de tineri, din învățământul primar și secundar, prin activități practice de laborator, sesiuni de modelare de rol și mentorat.

Companiile de inginerie pot sprijini programe similare prin parteneriate cu instituțiile educaționale pentru a crea programe care să introducă fetele în inginerie. Acest lucru poate include sponsorizarea cluburilor de inginerie, furnizarea de fonduri pentru echipamente de laborator sau sprijinirea activităților extracurriculare axate pe inginerie și tehnologie.

De asemenea, companiile de inginerie pot crea resurse educaționale prin intermediul site-urilor lor și pot organiza webinarii și ateliere virtuale pentru a ajunge la un public feminin global.

La Stone Junction, ne angajăm să creăm o industrie mai diversă și să promovăm un mediu mai incluziv. În agenția noastră, cinci din șapte persoane din echipa de management sunt femei, în timp ce trei din patru săli de întâlniri din sediul nostru sunt numite după femei inspiraționale, cum ar fi Ada Lovelace, Rosalind Franklin și Edith Clarke. Ne angajăm să ajutăm companiile STEM să schimbe narațiunile în inginerie prin promovarea strategică a diversității, evidențierea realizărilor și crearea de conținut captivant care să remodeleze percepția publicului.

Pe măsură ce sărbătorim Ziua Internațională a Femeilor în Inginerie pe 23 iunie, este important să recunoaștem progresele care au fost făcute și munca care încă trebuie realizată. Evidențiind modele din industrie și sprijinind inițiativele educaționale, putem face din inginerie un domeniu incluziv în care toată lumea are oportunitatea de a reuși.

Pentru ajutor în evidențierea femeilor importante din afacerea dvs. prin puterea PR-ului și a marketingului, contactați-ne prin e-mail la [email protected].

Citește și:

Conectivitate durabilă – Reducerea decalajului digital de Ziua Mondială a Telecomunicațiilor

Impactul Inteligenței Artificiale asupra businessurilor și societății

Dentons a asistat DRI, subsidiara Grupului DTEK care dezvoltă proiecte de energie regenerabilă în UE, în achiziția unui parc fotovoltaic cu o capacitate de 126 MW în România