Digipedia Știință, alături de gazda emisiunii, jurnalistul, matematicianul și scriitorul de literatură științifico-fantastică, Alexandru Mironov, aniversează 9 ani de emisie la Digi World. Din 2012, Digipedia Știință este singura emisiune din media românească, care aduce telespectatorilor săptămânal cele mai noi subiecte din domeniul științei și al tehnologiei, acestea fiind dezbătute alături de invitați de marcă.

Ediția aniversară a emisiunii va fi difuzată vineri, 4 decembrie 2020, de la ora 21:00 și îl va avea drept invitat pe Ionuț Alexandru Budișteanu, tânărul câștigător al premiului Gordon E. Moore, obținut la concursul Intel International Science and Engineering Fair, organizat în SUA. Proiectul lui Ionuț a vizat mașinile autonome, iar notorietatea obținută în urma câștigării uneia dintre cele mai importante competiții de știință și inginerie din lume a făcut ca Revista Times să îl includă în topul celor mai influenți tineri ai anului 2013.

Bogdan Chirițoiu, managerul canalelor documentare din portofoliul Grupului Digi | RCS & RDS a precizat: „Popularizarea temelor de știință în România ar trebui să fie o condiție sine qua non pentru o societate sănătoasă, ancorată în realitatea anului 2020. Iar contextul actual nu a făcut altceva decât să ne arate cât de importante sunt știința și cercetarea și cât de util este ca fiecare persoană să dețină măcar noțiunile de bază în legătură cu cele mai recente descoperiri din domeniul științelor reale. Dacă oamenii ar fi fost mai preocupați de știință, în sens larg, parcursul pandemiei ar fi fost diferit. Este nevoie, în astfel de vremuri de criză, ca fiecare cetățean să contribuie prin intermediul cunoștințelor individuale la bunul mers al societății și la transmiterea de informații corecte, verificate și verificabile în mediul familial sau de prieteni. Aceasta este o parte din misiunea Digipedia – să aducă cât mai multe informații cetățenilor despre tot ceea ce înseamnă viață, mediu înconjurător și lucruri de o importanță nemărginită în existența noastră.”

Evenimente viitoare - Club Antreprenor și Ziarul Pozitiv:

24 septembrie 2024: ESG – noua moralitate de business, Ediția a II-a
26 septembrie 2024: Gala Club Antreprenor, Ediția a XVI-a
3 octombrie 2024: Viitorul afacerilor de familie în România, Ediția a II-a
15 octombrie 2024: Soluții pentru finanțarea companiilor, Ediția a III-a
Vezi toate Evenimentele 2024-2025 organizate de CA & ZP

Digipedia Știință, invitați de seamă în fiecare ediție a emisiunii

De asemenea, în perioada 1 – 20 decembrie vor fi difuzate în reluare 9 cele mai importante ediții ale Digipedia, în zilele de marți, joi și duminică, de la ora 21:00. Gazda emisiunii, Alexandru Mironov, a declarat: „Îmi amintesc că acum nouă ani, când prietenul Bogdan Chirițoiu mi-a propus să particip la Digipedia, primul meu gând a fost că astfel putem pune o piatră de temelie la un vechi vis al meu – acela de a induce ideea clubului de știință/ cultură al școlii în fiecare dintre cele 5200 de școli ale patriei. În consecință, Digipedia s-a comportat ca un furnizor de informație, dar și ca un educator de știință, capabil deja să transfere Ministerului Școalelor câteva sute de emisiuni construite pentru mintea omului tânăr, apt să se bucure de conceptul de știință și imaginație.”

Dr. Ing. Cosmonatut Dumitru Prunariu, unul dintre invitații cei mai de seamă ai emisiunii, a transmis un mesaj aniversar: „Digipedia reprezintă o soluție educativă atrăgătoare și eficientă pentru mici și mari într-o lume tot mai lipsită de repere adevărate, de eroi și modele, de personalități inspiraționale și de interes pentru știință. Informația științifică este esențială pentru a înțelege ce se petrece în lume, ce probleme majore ale omenirii rezolvă știința și cât de atrăgătoare poate fi, dacă o înțelegem. Mai ales acum, în plină pandemie, când zvonurile și fake news se propagă cu o viteză inegalabilă, informația științifică este necesară pentru a înțelege adevărata dimensiune a realității și cum se străduiește știința să rezolve această problemă majoră a omenirii

 Alexandru Mironov, care este demult un brand recunoscut de mai multe generații în lumea jurnalismului de știință, reușește să transmită informația științifică într-un mod atrăgător, incitant, provocator și inspirațional. Mulți tineri s-au orientat de-a lungul timpului spre profesii în domeniul științelor – și alții o vor face de acum înainte – inspirați de realizări în această sferă foarte atrăgător și incitant prezentate de Alexandru Mironov. Felicitări, Alexandru Mironov, felicitări, Digi pentru o astfel de emisiune și la mulți ani!”

Din 2012, în fiecare vineri seară, de la ora 21:00, publicul amator de cunoaștere își ia doza de știință pentru toată săptămâna alături de cel mai important popularizator de știință din televiziunea românească: Alexandru Mironov. Oameni de știință de renume internațional, academicieni, jurnaliști de știință, scriitori, tineri inventatori, medici renumiți, statisticieni, profesori universitari, astronomi – cu toții au prezentat publicului de-a lungul acestor ani cele mai noi și inedite informații despre univers și mediul înconjurător, poluare, încălzirea globală accentuată și fenomenele meteo imprevizibile, drumul spre care se îndreaptă lumea, vestitele programe spațiale către Lună și Marte, reușite și eșecuri în știință și tehnică, puterea nesfârșită a imaginației omului și multe altele.

 

Digi Documentare include televiziunile Digi World, Digi Life și Digi Animal World, care  fac parte din Grupului Digi | RCS & RDS. Grupul mai deține posturile de televiziune Digi24, Digi Sport 1, 2, 3 și 4, Digi 4K, postul de filme (pay-tv) Film Now, televiziunile de muzică UTV, Music Channel, Hit Music și posturile de radio Pro FM, Digi FM, Dance FM și Chill FM.


Echipa Ziarul Pozitiv nu a solicitat și nu beneficiază de finanțare din fonduri guvernamentale. Publicitatea este limitată și prezentată într-un mod neinvaziv. De asemenea, Ziarul Pozitiv nu acceptă fonduri de la partide politice și nu promovează industrii precum jocurile de noroc, pariurile, alcoolul și tutunul. Așadar, prin utilizarea serviciilor oferite de Ziarul Pozitiv, sprijini activitățile societății civile și contribui la promovarea inițiativelor care aduc binele și prosperitatea. Descoperă serviciile noastre!