Duminică a avut loc cea de-a doua ediție a concursului Art Battle, în București, sub fastuosul acoperiș al Palatului Bragadiru. Competiția a fost organizată de e-consulting, The Hub & Celula de Artă.

La concurs au participat 12 artiști: Francesca Chebuțiu, Medeea Stănescu, Ioana Badea, Stela Filip, Evghenia Gritscu, Ada Maria Loloiu, Ionela Kelemen, Dan-Armand Stancu, Cosmin Vâlceanu, Alexandra Teletin, Ninel Preda și Adela Silvan.

Scena de concurs a fost poziționată în mijlocul sălii, iar vizitatorii se puteau plimba liber, de la un concurent la altul pentru a admira momentul creației artistice.

Pictură, teatru, muzică și dans 

Seara a fost deschisă de un performance intuitiv, un moment de improvizație liberă la chitară și trompetă cu Cătălin Lungu, un muzician multi-instrumentist și autodidact.

Momentele artistice au fost completate de un DJ set care a ținut publicul în mișcare toată seara, iar atmosfera asigurată de Miru, muzician, MC și fondatoare a galeriei de artă urbană Doi și Una.

4 finaliști după 2 runde de pictat live

Prima rundă a adus și cei dintâi finaliști: Adama și Cosmin Vâlceanu (Cosma).

Câștigătorii celei de-a doua runde au fost: Telentin the Artist și Ninel Preda.

Un show plin de momente menite să promoveze arta

Între cele 2 runde de pictat live ne-am delectat cu o improvizație de dans contemporan despre cum se simte să fii îndrăgostit, alături de Diana Dragu, performer și coregraf.

La finalul rundelor am avut parte de o piesă de teatru realizată de Teatrul Arthesium și de o serie de poezie contemporană cu poeții Anca Chimoiu, Ligia Keșișian și Radu Nițescu, prezentat de Daravere Concept Ctore.

Finala Art Battle

Finala a fost una intensă, cei 4 finaliști având 20 de minute la dispoziție să își termine operele.

Câștigătorul a fost Cosmin Vâlceanu (Cosma) cu portretul unui bătrân care-și poartă toate sentimentele nerezolvate pe cap, sub forma unei păsări albastre.

 

Licitația de artă Art Battle

Toate operele de artă pictate live au făcut parte din licitația realizată online. La sfârșit câștigătorii licitațiilor au plecat fericiți acasă cu tablourile câștigate semnate de către artiști, alături de un certificat de câștigător al licitației oferit din partea Art Battle.

Despre Art Battle 

Art Battle internațional se poate lăuda cu 3000 de evenimente organizate începând cu 2001 în întreaga lume și peste 25 000 de artiști care au pășit pe scena Art Battle.

Fiecare eveniment dă șansa unui număr de 12 artiști incredibili să concureze în 3 runde de pictură live. Câștigătorii sunt determinați de către votul audienței. Campionii au șansa să participe progresiv, de la oraș, la regiune, la faza națională ca la sfârșit să se întreacă în Campionatul Mondial de Art Battle.

Articol realizat de Ziarul Pozitiv.