Forest Portal este un studio de creație artistică din Covasna care realizează tablouri personalizate cu rame unicat, hand-made. Portalul magic al Pădurii este creat în totalitate din elemente naturale, culese cu multă grijă din mijlocul pădurilor din România.

David Șerban, creatorul Forest Portal, s-a născut pe 31 ianuarie 2000 în Covasna. Este un oraș de care s-a îndrăgostit pe parcursul vieții și în care locuiește și în prezent și care alături de satul Comandău, situat la peste 1000 metri altitudine, au jucat un rol esențial în dezvoltarea ideii Forest Portal.

Forest Portal - tablouri personalizate 37

Povestea Forest Portal

Forest Portal a apărut ca idee în timpul facultății de Silvicultură, o perioadă care nu l-a împlinit pe David așa cum și-ar fi dorit.

În 2020, odată cu pandemia, facultatea s-a închis și David a trebuit să își continue studiile online. În loc să se întoarcă în Covasna, s-a mutat în Comandău. Familia lui David deținea o mică căsuță de vacanță acolo, construită de tatăl său, un loc izolat, modest și rustic din lemn, unde și-a petrecut mult timp în copilărie și unde, poate inconștient, a început să dezvolte o psiune pentru lumea magică a pădurilor și materialele naturale.

Nașterea unei Idei

Petrecând zilele acolo, împreună cu prietenii și familia, în gospodăria de la peste 1000 de metri altitudine, David încerca să țină pasul cu facultatea online. În cele din urmă, a decis să renunțe la Silvicultură și să se dedice total pădurii însă într-o direcție cu totul neașteptată, folosind însă și multe din cunoștințele dobândite în perioada studiilor.

Forest Portal - tablouri personalizate 37

Primul tablou personalizat realizat a fost un cadou pentru un prieten. David a decis să facă un portret, deși nu avea talent sau înclinație pentru desen sau pictură. A folosit câteva tehnici găsite pe internet pentru a reproduce un portret al persoanei respective. După ce a realizat acel desen simplu, a hotărât să îi facă și o ramă. A lipit desenul pe o bucată de lemn, dar tot i se părea prea simplu pentru ceea ce dorea să obțină.

Atunci, i-a venit o idee care i-a schimbat parcursul și gândirea. Și-a amintit cum strângea lichenii și conurile doar pentru plăcerea de a le aduna, cum decojea bețele în pădure cu un cuțit de bucătărie și cum strângea rășină de pe copaci pentru a aprinde focul. A strâns tot ce avea nevoie – câțiva licheni, mușchi și conuri – și a hotărât să le lipească cu rășină în jurul desenului.

Pentru a se asigura că nu strică micul cadou, și-a făcut un autoportret și a aplicat aceeași tehnică ca un test. Rezultatul a fost impresionant, iar autoportretul realizat în acest fel încă se află pe peretele său. Cadoul a ieșit și mai spectaculos, iar în acea săptămână a creat încă 3-4 tablouri pentru prietenii și cunoștințele sale.

Procesul artistic i-a plăcut enorm și așa a luat naștere ideea care avea să-i traseze direcția în viață tânărului David.

Evoluția Forest Portal

Pe măsură ce a continuat să lucreze, David a învățat mai multe despre diferite specii de conuri, mușchi și licheni, perfecționându-și tehnicile și asigurându-se că lucrările sale vor rezista în timp. În acest parcurs, a întâlnit-o pe Bianca, o pasionată de pictură, alături de care formează acum o echipă extraordinară pentru a crea tablouri personalizate și rame unicat.

Forest Portal - tablouri personalizate 37

Despre frumusețea și diversitatea naturii

Prin creațiile lor, echipa Forest Portal dorește să evidențieze frumusețea și diversitatea pădurii și a naturii. Tablourile personalizate sunt menite să reamintească oamenilor cât de minunată este natura, chiar și pentru cei care nu au ocazia să o viziteze des.

Privind aceste opere de artă pe perete, oamenii sunt încurajați să aprecieze natura și, dacă nu pot ajunge în mijlocul ei, să se bucure de un mic colț de pădure chiar la ei acasă prin acest „Portal al Pădurii”.

Planuri Viitoare

Forest Portal va continua să creeze tablouri, din ce în ce mai diversificate, colorate, rezistente și de calitate. Însă, ambițiile lui David și ale Biancăi nu se opresc aici. Ei doresc să transforme Forest Portal într-o gamă largă de produse, păstrând mereu autenticitatea și naturalețea care au definit acest proiect încă de la început.

Forest Portal, creația lui Șerban David, reprezintă o combinație unică de artă și natură, născută din pasiunea sa pentru pădure și dorința de a oferi cadouri speciale. Cu ajutorul Biancăi și a cunoștințelor dobândite, David continuă să dezvolte și să îmbunătățească aceste opere unice, aducând un colț de natură în viața oamenilor.

Mai multe din creațiile Forest Portal pe Instagram: @Forest_portal.

Citește și:

Calum Scott, Editors și Faithless – cele mai noi nume din lineup-ul CODRU Festival

John Surman, Mat Maneri și Lucian Ban reinterpretează colecția de folclor a lui Bartók la Ateneul Român

Institutul Cultural Român susține sezonul american la FITS 2024, în cadrul parteneriatului strategic cu Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu