Club Antreprenor și Ziarul Pozitiv organizează marți, 20 februarie 2024, cea de-a treia ediție a Forumului de Infrastructură, Transporturi și Logistică. Evenimentul va avea loc în Aula Carol I, situată la Etajul 2 al Palatului Camerei de Comerț și Industrie București, de pe Str. Ion Ghica, Nr. 4, Sector 3, București.

club antreprenor revista business

ziarul pozitiv abonament 2024

Parteneri

Partenerii evenimentului sunt: Camera de Comerț și Industrie București – CCIB (partener instituțional), Uniunea Societăților de Expediții din România (USER), NutriLife, SixenseGrampet, Grup Feroviar Roman și International Alexander.

CCIB camera de comert si industri bucuresti logoLogo Uniunea Societăților de Expediții din România USERlogo-nutrilife-2023SIXENSE-LOGOGrampet_group-logo

grampet_grup_feroviar_roman LOGOinternational-alexander LOGO

România recuperează rapid decalajele avute în sectorul transporturilor și în cel al infrastructurii. Din punctul de vedere al transportului de mărfuri, România a câștigat importanță la nivel internațional din mai multe motive, printre care războiul din Ucraina, care a mutat o parte de trafic în țara noastră, proiectele de infrastructură pentru dezvoltarea de autostrăzi și căi ferate și proiectele realizate cu bani europeni, care au ajutat la dezvoltarea business-urilor din România.

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii are prevăzut pentru acest an un buget de 30 miliarde lei, în creștere cu 28,5% față de anul 2023. Sunt șantiere în toată țara – autostrăzi, drumuri expres, drumuri europene, naționale și județene, modernizarea magistralelor de cale ferată, extinderea și modernizarea aeroporturilor, a porturilor maritime și navale, a gărilor etc.

O altă veste bună – în ultimii ani s-a dezvoltat foarte mult sectorul de spații industriale și logistice, pe fondul creșterii retailului tradițional și al celui online.

Transportul public din orașele din România se află printre cele mai avansate din Europa de Est, trecând printr-un proces continuu de transformare digitală în ultimii ani prin investiții în autobuze electrice, sisteme de plăți electronice și aplicații mobile.

Dezvoltarea infrastructurii de transport reprezintă o condiție de bază pentru creșterea nivelului de trai, a veniturilor oamenilor, pentru stimularea investițiilor, pentru crearea de noi locuri de muncă, pentru creșterea mobilității cetățenilor și a mărfurilor, pentru scoaterea din izolare a zonelor subdezvoltate prin distribuția echilibrată a rețelelor de transport între toate regiunile țării.

Forumul de Infrastructură, Transporturi și Logistică își propune să prezinte o serie de măsuri și soluții ale oficialilor europeni, ale guvernanților și ale principalelor companii care activează în acest sector, care să determine o schimbare majoră în sistem. Avem capacitatea de a cheltui toți banii care sunt puși la dispoziție? Putem avea o dezvoltare susținută, predictibilă, sustenabilă? Avem companii puternice care să construiască la timp? Avem suficienți angajați și utilajele necesare?

Forumul de Infrastructură, Transporturi și Logistică - Ediția a III-a 20 februarie 2024

Teme de discuție (lista este deschisă)

2024 – anul cu plăți record din fonduri europene în sectorul transporturilor; Finanțare pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere, feroviare, aeriene, portuare și navale – fonduri bugetare, fonduri europene, bănci, piața de capital, PPP; Evoluția sectorului de spații industriale și de logistică; Licitații, contestații, achiziții publice și exproprieri în infrastructură și transporturi; Modificări legislative necesare pentru stimularea investițiilor; Digitalizarea în piața de logistică și transporturi; Guvernanţa corporativă în companiile de stat din sectorul transporturilor.

Vorbitori (lista este deschisă)

 1. Cosmin Marina,  Vicepreședinte, Camera de Comerț și Industrie București
 2. Ionel Scrioșteanu, Secretar de Stat, ministerul Transporturilor și Infrastructurii
 3. Ștefan Adrian Roșeanu, Președinte, Autoritatea pentru Reformă Feroviară
 4. Radu Balcu, Consilier Președinte, GRAMPET Group
 5. Victor Lucian Borș, Director în cadrul Departamentului III, Curtea de Conturi a României
 6. Loredana Apreutese, Director General, International Alexander
 7. Iuliana Badea, Secretar general, Uniunea Societăților de Expediții din România (USER) – Provocări și oportunități în transporturi, logistică și expediții de marfă, în 2024
 8. Mădălina Sandu, Avocat Partener, Todeilă, Sandu S.P.A.R.L. – Aspecte generale și de interes privind zona de litigii/arbitraje în domeniul construcțiilor.
 9. Silviu Pop, Director CEE & Romania Research, Colliers

Moderator: Constantin RUDNIȚCHI, Jurnalist

Agenda

 • 09,00 – 09,30: Înregistrare participanți & Networking
 • 09,30 –12,30: Prezentări și dezbateri
 • 12,30 – 13,30: Lunch & Networking

Contact:

 1. Mircea Fica, Fondator, Club Antreprenor, 0732.903.216[email protected]
 2. Roxana Biga, Project Manager; 0743.292.252[email protected]
 3. George Vâlcu, Fondator, Ziarul Pozitiv, 0768.323.423[email protected]

Despre Club Antreprenor

club antreprenor revista business

Echipa Club Antreprenor editează revista tipărită Club Antreprenor (cu apariție trimestrială – martie, iunie, septembrie și decembrie) și administrează site-ul clubantreprenor.ro. Site-ul clubantreprenor.ro contribuie la dezvoltarea unei culturi a antreprenoriatului în țara noastră, cultură bazată pe inovație, viziune, tenacitate, gândire pozitivă, educație financiară, educație juridică și educație civică. Site-ul clubantreprenor.ro se distinge prin calitatea articolelor, analizelor și interviurilor publicate. Totodată, pentru a veni în sprijinul antreprenorilor, organizăm conferințe B2B axate pe diverse domenii: construcții, achiziții publice, concurență, deșeuri / mediu, exporturi, transporturi și infrastructură, energie, fiscalitate, agricultură, medicină și farmacie, proprietate intelectuală, criminalitate cibernetică, turism / HoReCa, etc.

Despre Ziarul Pozitiv

ziarul pozitiv abonament 2024

🇷🇴Ziarul Pozitiv este un proiect independent, democratic, care susține societatea civilă, dezvoltarea mediului de afaceri, educația, cultura, sănătatea, sustenabilitatea și toate inițiativele cu impact pozitiv.

Vezi cum a fost la eveniment:

Galerie Foto-Video și Prezentări eveniment: Forumul de Infrastructură, Transporturi și Logistică – Ediția a III-a, 20 februarie 2024