Negocierile salariale pot fi una dintre cele mai stresante și dificile părți ale procesului de angajare. Este crucial să te pregătești în mod corespunzător pentru a obține o ofertă salarială echitabilă și satisfăcătoare. Descoperă în articol strategii eficiente pentru a-ți dezvolta tehnicile de negociere dar și 10 exemple concrete de contra-argumente persuasive în fața unui angajator.

Iată câteva strategii care te vor ajuta să negociezi cu succes salariul în timpul interviului de angajare:

1. Cercetare de piață

Începe prin a face o cercetare amănunțită a pieței pentru rolul pentru care aplici. Caută informații despre salariile medii pentru poziții similare în industria și regiunea ta. Site-uri web precum Glassdoor, PayScale sau LinkedIn pot oferi date relevante despre compensațiile salariale pentru diverse roluri. Această cunoaștere îți va oferi o perspectivă realistă asupra așteptărilor salariale și te vor ajuta în procesul de negociere.

2. Evaluarea experienței și abilităților tale

Analizează-ți experiența, abilitățile și realizările anterioare și compară-le cu cerințele și responsabilitățile postului pentru care aplici. Dacă ai o experiență relevantă sau abilități specifice care aduc valoare adăugată companiei, poți argumenta pentru un salariu mai mare. Fii pregătit să evidențiezi aceste aspecte în timpul negocierii despre salariu.

Cu cât înțelegi mai bine propria ta valoare, cu atât vei putea argumenta mai eficient pentru un pachet salarial mai competitiv.

negociere

3. Stabilește-ți o gamă salarială

Fii realist în ceea ce privește așteptările tale salariale, luând în considerare nivelul de experiență, industria și regiunea în care activezi. Stabilește-ți o gamă salarială în care să încapi, cu un interval de negociere care să ofere suficient spațiu pentru a ajunge la un compromis satisfăcător.

4. Identifică-ți prioritățile

Înainte de a începe negocierile, clarifică-ți prioritățile în ceea ce privește pachetul salarial. Poți fi interesat nu doar de salariu, ci și de alte beneficii precum asigurarea medicală, opțiunile de acțiuni, bonusurile sau programul de lucru flexibil. 

Identificarea acestor priorități îți va permite să negociezi mai eficient pentru un pachet salarial complet și competitiv.

5. Așteptările și argumentele tale

Gândește-te la motivele pentru care meriți o anumită compensație și pregătește-ți argumentele în acest sens. Poți evidenția experiența ta relevantă, abilitățile și contribuțiile pe care le poți aduce în rolul respectiv. Argumentele tale ar trebui să fie bazate pe valoarea pe care o aduci companiei și pe realizările tale anterioare.

Folosește exemple specifice pentru a-ți susține argumentele și arată-ți încrederea în propriile abilități și valoare.

negociere

5. Pregătește-te pentru negocieri

Anticipează întrebările și obiecțiile pe care le poți primi în timpul negocierilor și gândește-te la răspunsurile și strategiile tale.  *vezi exemplele de mai jos

Este important să fii deschis la negociere și să fii pregătit să faci compromisuri în anumite aspecte ale pachetului salarial.

Cu toate acestea, nu compromiteți niciodată valoarea voastră și nu acceptați un pachet salarial care nu reflectă în mod corespunzător contribuția și experiența voastră.

6. Fii conștient de momentul potrivit

Așteaptă ca discuția despre salariu să aibă loc în mod natural în timpul procesului de interviu. Evită să aduci în discuție aspectele salariale prea devreme sau prea târziu în procesul de angajare.

7. Practică și încredere în tine

Exersează negocierile salariale înainte de interviu, ideal cu un prieten sau mentor. Cu cât te simți mai confortabil și mai pregătit în abordarea negocierilor, cu atât vei putea comunica mai eficient și mai încrezător.

8. Pregătește-te pentru alternativa celorlalte oferte

În cazul în care negocierile nu duc la un acord satisfăcător, fii pregătit să explorezi alternativele. Dacă ai alte oferte sau posibilitatea de a căuta alte oportunități, acest lucru îți va oferi mai multă putere în negociere și îți va permite să iei decizii informate în privința pachetului salarial.

negociere

TOP 10 exemple de contra-argumente în negocierea salariului

Când un angajator refuză să ofere suma cerută, este important să abordezi situația cu profesionalism și să fii pregătit să oferi replici și contra-argumente solide. Iată câteva exemple:

Negociere 1

Angajator: Bugetul nostru este limitat și nu putem acoperi suma pe care o ceri.

Candidat: Înțeleg complet preocuparea dvs. cu privire la buget, însă cred că experiența și abilitățile mele pot aduce valoare semnificativă companiei, ceea ce poate justifica o investiție mai mare în această poziție.

Negociere 2

Angajator: Salariul pe care îl ceri este peste media pieței pentru această poziție.

Candidat: Înțeleg că media pieței poate fi un punct de referință, dar experiența și realizările mele mă plasează într-o categorie superioară. În plus, este important să luăm în considerare și alte beneficii sau avantaje non-salariale în evaluarea compensației.

Negociere 3

Angajator: Alți candidați ar fi dispuși să accepte o sumă mai mică.

Candidat: Înțeleg că există o concurență puternică pentru acest rol, dar consider că experiența și aptitudinile mele aduc o valoare unică și că merit o compensație care să reflecte acest lucru. Sunt convins că putem ajunge la un compromis care să fie benefic pentru ambele părți.

negociere

Negociere 4

Angajator: Ne așteptăm să începi cu o sumă mai mică și să creștem treptat salariul în timp.

Candidat: Înțeleg conceptul și sunt deschis la discutarea posibilităților de creștere salarială pe termen lung în funcție de performanțe. Totuși, consider că suma cerută inițial este în concordanță cu experiența și contribuțiile mele actuale.

Negociere 5

Angajator: Putem oferi alte beneficii sau compensații în loc de o sumă mai mare.

Candidat: Sunt deschis la discuții privind beneficiile suplimentare sau alte forme de compensație, însă este important pentru mine să primesc o remunerație justă și echitabilă pentru experiența și calificările mele.

Negociere 6

Angajator: Nu putem justifica o sumă mai mare pentru acest rol.

Candidat: Înțeleg că trebuie să vă încadrați într-un buget stabilit, dar cred că pot aduce o valoare semnificativă echipei dvs. și că o compensație mai mare ar reflecta în mod adecvat contribuțiile mele.

Negociere 7

Angajator: Ești la început de carieră și suma cerută este peste nivelul de compensație obișnuit pentru cineva la nivelul tău de experiență.

Candidat: Înțeleg că experiența mea poate fi considerată mai puțină în comparație cu alți candidați, dar consider că educația, abilitățile și motivația mea merită o compensație care să reflecte potențialul meu și investiția pe care o fac în dezvoltarea mea profesională.

negociere

Negociere 8

Angajator: Avem un program de avansare și creștere salarială în companie, deci vei putea să îți crești salariul în viitor.

Candidat: Apreciez transparența privind perspectivele de creștere în cadrul companiei. Cu toate acestea, consider că este important să pornesc de la un nivel salarial adecvat și competitiv pentru a mă simți valorizat și motivat să contribui la succesul organizației.

Negociere 9

Angajator: Ce te face să crezi că meriți suma cerută?

Candidat: Experiența mea anterioară și realizările mele demonstrează că am adus valoare adăugată organizațiilor mele anterioare și că sunt capabil să fac același lucru aici. Cred că suma cerută este o reflecție a valorii pe care o pot aduce echipei dvs.

Negociere 10

Angajator: Nevoile și cerințele noastre bugetare sunt stricte și nu putem face excepții.

Candidat: Înțeleg că compania are constrângeri financiare, dar vă rog să luați în considerare și performanțele mele anterioare, precum și potențialul meu de a aduce beneficii organizației. Poate exista posibilitatea de a găsi un compromis care să fie satisfăcător pentru ambele părți.

Aceste contra-argumente pot fi adaptate și personalizate în funcție de situația specifică și de contextul negocierilor. Esențial este să fii ferm, dar politețe și să îți susții poziția în mod coerent și profesionist în timpul negocierii.

negociereConcluzie

Negocierea salariului în timpul interviului de angajare poate fi o oportunitate de a-ți evidenția valoarea și de a obține o compensație echitabilă pentru munca ta.

Prin pregătirea corespunzătoare, cercetare și comunicare eficientă, poți negocia cu succes salariul și să pleci cu o ofertă care să reflecte valoarea ta și să îți asigure satisfacție financiară în noul loc de muncă.

O negociere bine pregătită poate conduce la rezultate pozitive și la stabilirea unei baze solide pentru o colaborare profesională în viitorul loc de muncă.

Articol realizat de Ziarul Pozitiv.

 

Citește și:

Crearea unei Culturi de Colaborare: Tehnici de Negociere pentru o Atmosferă Deschisă în Echipă