GSMnet.ro a depășit 30 de milioane de euro cifră de afaceri anul trecut. Perspective de creștere cu peste 10% în 2023

GSMnet, liderul pe piața de accesorii și componente GSM din România, anunță rezultatele financiare obținute de companie în 2022. Astfel, compania Mobiparts, deținătorul brandului GSMnet raportează o cifră de afaceri de 31 de milioane de euro, în ușoară creștere față de anul precedent. Pentru 2023, retailerul estimează o creștere a business-ului și anunță investiții noi.

Compania Mobiparts, cu sediul in Constanța, a intrat pe piața accesoriilor și componentelor GSM din România în urmă cu peste 15 ani prin platforma online www.gsmnet.ro, având o gama variată de produse. Magazinul se adresează atât persoanelor fizice, cât și revânzătorilor. Segmentul B2B este în prezent format dintr-o rețea de peste 5000 de companii la nivel local, dar și internațional, care generează circa 65% din cifra de afaceri a companiei.

Business-ul a crescut constant, ca răspuns la cererea tot mai mare de piese de schimb sau accesorii pentru smartphone-uri, dar și pentru alte gadget-uri. Dacă în 2008, Mobiparts raporta o cifră de afaceri de 1,2 milioane de euro, în 2016 compania atinsese o cifră de afaceri de 5 milioane de euro. Evoluția business-ului a accelerat ulterior, astfel că, în 2022, Mobiparts raporta o cifră de afaceri de 31 de milioane de euro înregistrând o ușoară creștere față de anul precedent, în ciuda inflației și a contextului geopolitic din regiune.

Mai mult decât atât, la finalul anului 2022, echipa GSMnet număra 60 de angajați, fiind realizate investiții importante la nivel de echipă, dar și investiții în plan logistic, fiind sporit spațiul de depozitare cu până la 500 de metri pătrați. În plus, compania a investit în montarea de panouri voltaice pe acoperișurile sediilor, ce vor genera energie verde și vor contribui la reducerea impactului asupra mediului.

”Avem mai bine de 15 ani experiență în domeniul comercializării accesoriilor și componentelor GSM, iar acest lucru ne recomandă ca un partener de încredere, atât pentru furnizori cât și pentru clienți. Mizăm pe un portofoliu de produse diversificat, procesarea imediată a comenzilor, programe de loialitate și suport dedicat și specializat pentru partenerii B2B.”, declară Bogdan Cioroianu, director general și fondator al companiei.

De-a lungul ultimilor ani, GSMnet și-a consolidat poziția de lider pe piața accesoriilor și componentelor GSM din România prin concretizarea unor parteneriate cu branduri internaționale de renume și de încredere. Astfel, în 2020, GSMnet a devenit distribuitor oficial pentru produsele OnePlus. Un an mai târziu, retailerul local devenea distribuitor oficial și pentru produsele din gama Huawei. În 2022 au fost încheiate trei astfel de parteneriate semnificative, cu vivo, Oppo și RealMe. Totodată, GSMnet se află în discuții continue și cu alți mari producători de accesorii și componente GSM pentru a stabili noi parteneriate.

GSMnet s-a concentrat în paralel și pe dezvoltarea unor branduri proprii. Astfel, clienții magazinului online pot achiziționa produse de calitate, practice și la un preț competitiv din gamele BluePower și BlueShield.

Pentru 2023, Mobiparts estimează o creștere a cifrei de afaceri cu 10% față de anul recent încheiat. Pentru a atinge acest obiectiv, compania își propune extinderea portofoliului de produse de interes pentru clienți, extinderea echipei dar și extinderea portofoliului de servicii pentru partneri.

”Pentru a susține această creștere pentru 2023, avem în plan să continuăm dezvoltarea în plan logistic, dorind să extindem spațiul de birouri cu până la 400 de metri pătrați si să mărim spațiile de depozitare, care vor fi deservite și de către o rampă de acces pentru tiruri de mare tonaj. În același timp dorim să mărim echipa GSMnet pentru a veni în întâmpinarea nevoilor clienților noștri și pentru a le oferi cele mai bune servicii.”, spune Bogdan Cioroianu, director general și fondator al companiei.

###

Despre GSMnet

Mobiparts, deținătorul brandului GSMnet este liderul pe piața de accesorii și componente GSM din România. Având peste 15 ani de experiență în domeniu, compania oferă produse inovatoare, de calitate, alături de o experiență de servicii superioare, atât pentru clienți, cât și pentru partenerii de afaceri.

Pentru a-și consolida poziția pe piața locală, GSMnet a încheiat mai multe parteneriate cu branduri internaționale de top, între care Huawei, OnePlus, Oppo, RealMe sau vivo și are în vedere noi colaborări. Totodată, clienții magazinului online pot achiziționa și produse de calitate, practice și la un pret competitiv din gamele proprii ale GSMnet.ro, BluePower și BlueShield.

Cu o platforma dedicată B2C & B2B și aplicație pentru IOS și Android, GSMnet oferă o experiență de cumpărare simplă și placută fiind dedicată satisfacerii nevoilor clienților săi, indiferent de segmentul de piață în care se incadrează, utilizatori finali sau revânzători.