Astfel, toate canalele SRTV vor fi disponibile integral în regim digital pe tot teritoriul României începând cu iulie 2020.

Proiectul de implementare a Televiziunii Digitale în România a constat în instalarea și punerea în funcțiune a 228 echipamente de emisie v, în tot atâtea locații, pe tot teritoriul țării, cu puteri cuprinse între 10W și 5kW, împreună cu instalațiile și echipamentele lor conexe precum și a 161 noi sisteme radiante UHF pentru respectivele transmisii DVB-T2.

Mă bucur să anunț implementarea acestui proiect și lansarea sa pentru telespectatorii din România. Vom oferi calitate în casele tuturor românilor dar și o nouă perspectivă de dezvoltare pentru Televiziunea Română. Lista de canale va conține următoarele posturi de emisie ale Societății Romane de Televiziune – SRTV: TVR 1, TVR 2, TVR 3, TVR HD, TVR Craiova, TVR Cluj, TVR Iași, TVR Târgu Mureș, TVR Timișoara”, a declarat Lucian Bode, Ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor.

După o perioadă de test de 6 luni în care transmisia canalelor SRTV va funcționa în paralel, atât digital cât și analog, transmisia analogică va fi întreruptă complet și frecvențele aferente acestora vor fi eliberate și puse la dispoziția ANCOM pentru valorificarea lor ulterioară. Noi resurse pentru a crește bugetul de stat. Vom lansa curând și proiectul pentru Radio Digital”, a adăugat Dragoș C.-L. PREDA, Secretar de stat pentru comunicații electronice.

Menționăm că acest proiect a fost realizat aproape integral pe tehnologiile celor doi mari producători mondiali din domeniu, și anume GatesAir (SUA) și Rhode&Schwarz (Germania).

Despre RadioCom

 Cu o istorie de nouăzeci de ani, Societatea Națională de Radiocomunicații S.A., este lider în domeniul broadcasting-ului (difuzarea și transportul terestru al programelor radio și Tv). In același timp, un important furnizor de rețele și servicii de comunicații electronice în România.

Despre DVB-T2

Digital Video Broadcasting Project (DVB) este un consorțiu ce reunește peste 250 de posturi, producători, operatori de rețea, furnizori de software și organisme de reglementare din peste 35 de țări, stabilit în vederea dezvoltării unor standarde deschise pentru furnizarea serviciilor digitale de televiziune, multimedia și date. Misiunea principală a organizației DVB a fost de a dezvolta si accepta specificațiile și standardele europene pentru sisteme media, care sunt apoi transmise la Comitetul Tehnic Comun EBU/CENELEC/ETSI, pentru aprobare. Specificațiile sunt apoi standardizate formal de CENELEC sau, în majoritatea cazurilor, de ETSI (Institutul European al Standardelor de Telecomunicații). Standardele inclus TV satelit (DVB-S și DVB-S2), TV prin cablu (DVB-C) și TV terestru (DVB-T și DVB-T2).

Prima țară din Europa care a început oficial transmisia DVB-T2 a fost Marea Britanie in anul 2012.