Accesa, una dintre cele mai importante companii de tehnologie din România, își consolidează poziția în industriile de Asigurări și Servicii Financiare, Medicală și Telecomunicații prin intermediul noului joint-venture cu Ratiodata GmBH. Noua companie Ratiodata Accesa Romania SRL (RARo) combină vasta experiență a Ratiodata în numeroase industrii, cu expertiza Accesa în dezvoltarea de software de ultimă generație și oferă perspective de creștere pe termen lung, accelerând evoluția clienților chiar și în cadrul unor industrii extrem de reglementate.

Cu sediul în Cluj-Napoca, România, și centrul de date situat la Frankfurt, Germania, RARo oferă  programatorilor și specialiștilor în managed services posibilitatea de a-și valorifica aptitudinile tehnice și experiența, dar și de a se conecta la cultura organizațională orientată înspre oameni a companiei Accesa, sprijinind brandurile globale în procesele lor de transformare digitală.

Prin intermediul serviciilor strategice de consultanță, dezvoltare, integrare și suport 24/7 pentru programele oferite și a aplicațiilor precum Java, .NET și SAP, programatorii și experții în operațiuni au oportunitatea de a răspunde provocărilor asociate proiectării, dezvoltării și operării de soluții tehnologice personalizate pentru companii, aliniate la cele mai înalte standarde de securitate și stabilitate.

În Accesa, credem în valorificarea tehnologiei pentru a dezvolta soluții ce rezolvă problemele reale ale consumatorilor. Prin intermediul noii entități Ratiodata Accesa Romania, le putem oferi atât clienților, cât și inginerilor noștri, oportunitatea de a fi un driver în procesul de transformare digitală, chiar și în cadrul unor industrii atât de puternic reglementate”, a declarat Iulian Iuga, Chairman Accesa.

„România se bucură de un număr mare de specialiști IT foarte bine pregătiți, comparativ cu celelalte țări europene. Prin intermediul noului joint venture și a combinației de competențe de care se bucură RARo, putem oferi servicii și mai cuprinzătoare decât cele de până acum, fiabile, acreditate și sigure. Pentru clienți, RARo va fi partenerul de încredere în tranziția de la serviciile clasice de IT la proiecte complexe, realizate folosind metodologia Agile”, a menționat Martin Greiwe, Managing Director Ratiodata.

Despre Ratiodata Accesa Romania SRL

Ratiodata Accesa Romania SRL (RARo), cu sediul în Cluj-Napoca, a fost fondată în 2020 ca o asociere de tip joint venture între Ratiodata GmBH, companie producătoare de sisteme IT și Accesa IT-Group GmBH, furnizor de servicii IT. Noua companie oferă servicii complete de outsourcing IT în domenii precum consultanță, dezvoltare software și servicii, testare, suport operațional în IT și managed services. RARo accelerează eficiența, agilitatea, calitatea și securitatea departamentelor IT, oferind servicii și soluții personalizate, fiabile și orientate către viitor. Serviciile sunt oferite în România, centrul de date este situat în Germania, iar RARo garantează operațiuni IT sigure, certificate atât după standardele germane cât și române. Directori Generali sunt Martin Greiwe, Iulian Iuga, Klemens Baumgärtel și dr. Michael Stanka.

Despre Accesa

Cu sediul în Cluj-Napoca, România, și cu birouri în Zurich, Oradea și Munchen, Accesa este o companie cu capital privat, cu o cultură organizațională distinctă, orientată înspre oameni, a căror dezvoltare tehnică continuă îi asigură succesul. În ultimii 15 ani, Accesa s-a concentrat pe valorificarea tehnologiei pentru a rezolva probleme reale prin intermediul unor soluții care se integrează cu ușurință în viața  utilizatorilor, creând valoare atât pentru companii, cât și pentru clienții acestora. Compania se angajează să ofere o experiență de 5 stele pentru toți clienții lor și o carieră plină de satisfacție pentru angajații săi.

Cu peste 700 de profesioniști, din peste 20 de centre de competență, Accesa se poziționează ca un angajator de top pentru specialiștii care doresc să aibă un impact real și tangibil prin activitatea lor. Având parteneriate cu companii din Retail și Bunuri de larg consum, Producție, industria Auto, servicii Bancare și Asigurări, Accesa ajută organizațiile și oamenii din cadrul lor să profite de flexibilitate, adaptabilitate și dinamism în evoluția lor digitală.

Despre Ratiodata

Ratiodata GmbH este unul dintre cei mai mari furnizori de sisteme și servicii IT din Germania în domeniile tehnologiilor pentru industria bancară și digitalizarea documentelor. Compania are circa 1.300 de angajați în 14 locații și sucursale în Germania și venituri de aproximativ 330 milioane de euro. Începând cu 2018, subsidiara Ratiodata Luxembourg S.à r.l. este situată în Luxembourg. În calitate de subsidiară deținută în întregime de Fiducia & GAD IT AG, Ratiodata este partenerul de sisteme IT al Cooperative Financial Network of the Volksbanken Raiffeisenbanken. De asemenea, Ratiodata este partenerul mai multor banci de economii, precum și al altor grupuri bancare, companii de servicii financiare și este specializată în companii de dimensiuni medii și mari din industrii reglementate sau digitale. În cadrul acestora, portofoliul Ratiodata se împarte în: servicii IT, rețea și securitate, comunicații și colaborare, tehnologii bancare și servicii, servicii de scanare și de gestionare a documentelor. Pe segmentul serviciilor bancare-self-service, Ratiodata este lider de piață pentru servicii independente de producător și dealeri pentru echipamente și piese de schimb folosite și recondiționate.